返回列表 發帖
比較鍾意跟時間序咁聽 即係BD咁樣
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Part 3 叫 The Album and The More of it.
Part 4 叫 The Album and The End of it.
黃家正 發表於 2019-12-27 10:43

Part 5 叫 The Album and The Offspring
跟住繼續寫個家族仇恨悲劇

Kay演唱會隻DVD有興趣多d, 幾時出
hohoho 發表於 2019-12-28 01:06

呢個超有興趣
一定買

今年已經證明左佢地plug歌既planning已經趕唔上社會既節奏
希望下年佢地失禁式咁派歌
快快趣出埋隻碟就算 ...
kayzzz 發表於 2019-12-26 21:11

係 2020佢哋真係要行歌海咁派先完到
喺度提提幻國 已經wk1㗎喇
派得㗎喇

唔好話我聽 最後佢哋嘅個人project 2020派得1首

睇返我們的基因文案
頁數係早過勇悍17
但我們的基因只係成本The Album既第12-16頁
即係
我們的基因之前仲有 ...
hehehaha 發表於 2019-12-29 16:53

之前仲有嘢寫

會唔會寫心姐初經
仲有
董折第一次...

搵周博賢再寫社會歌個話
咁歌名叫咩名好
kaman921 發表於 2020-1-5 22:50

希望唔好再做社會歌
該做都做哂 唔好畫蛇添足喇
人民都覺醒哂 冇警世效果

反而作品研究下人性議題幾適合佢

我話如果姐
kaman921 發表於 2020-1-6 12:49

歌名:《千古罪人》

廢話真係好underrated
特別個編曲
hehehaha 發表於 2020-1-10 01:00

認同 呢首其實好唔錯

聽咗2日訪問
其實juno算有答到點解20首變30首嗎??
單純講2018係育成模式、2019係營造時代感

佢有提到黎明合作係喺2019年年頭構想
所以故事決定托展 應該係part one推出後不久決定
亦因此令人感覺到無故林嘉欣條線 寫寫吓冇咗下文

其實演唱會大概會幾時出
今日突然諗起彳亍

hea咗D喎 我們的基因

琴晚發夢夢見 Kay... Isn’t Me. 個包裝好靚
然後我買咗 LOL

反OT:忘記和記會唔會有MV ...
616.1314 發表於 2020-2-15 18:33

之前講過話一定有
但呢個MV製作有D麻煩 所以要等一陣

依家二月中,仲磨緊隻陽台,PT·3 應該派唔曬成隻碟
kilai 發表於 2020-2-17 02:22

尊龍唔會容許呢件事發生...
感覺part3會賴到去出年年頭先講byebye

謝安琪對家係who
henhenhen 發表於 2020-2-19 19:06

可能係吳若希女士?

要派就快 陽台已死
Part2 end哂㗎喇
幻國提下你老細 唔好再嘥時間

都真係唔太明D人叫謝安琪唱返舊歌style 係咩心理

無幻國 Kay 就做唔到萬年女金2.0

仲痴住周博賢黎托咩 ?
洗衣王國130 發表於 2020-2-23 19:09

咁又未必咁需要咁獎項主導既
做到好音樂最緊要

有獎就當bonus
因為遲早有一日都係要退落嚟 到時唔希望佢冇獎 就唔再出唱片 做歌

個碟名會唔會hea咗D

the album: the final chapter
會唔會好D呀?!

琪琪幾時派歌?
nicknicknick 發表於 2020-3-9 17:44

係咪有人話月尾?

介紹咗隻CD第七首比個外國朋友聽
佢話好鍾意
hehehaha 發表於 2020-3-8 20:14

如果佢哋知道咗歌詞意思 會唔會大吃一驚

Mv都睇埋
冇大驚小怪
hehehaha 發表於 2020-3-9 20:21

個mv其實唔太貼份詞喎

感覺part 3 曝光果3首都好side track feel
kayzzz 發表於 2020-3-15 14:42

估佢知道part3會好side track
所以2020年行雙project

9 up一下
希望係kay+Eason合唱
kayzzz 發表於 2020-3-16 18:22

如果係真 真心正
無人之境終於隔岸開花
不過機率微乎其微啦