返回列表 發帖
Fact check 左 cd warehouse依家真係賣$429

本身定價$380.. 係炒左成$50
Lewis 發表於 2020-1-18 10:13

證明隻碟有一定質素既話 貴一貴都有人買

邊度有part one 個friend想買返
Stanley 發表於 2020-1-10 19:51

今朝fact check 左
Cd warehouse 有 the album part 1 同 part 2賣
兩隻碟都分別加價賣到 $429
明明之前part 1 啱啱出嗰陣時出面買$250都唔使

回復  henhenhen

我們的基因又未拍。。。。。我在陽台上看你更唔旨意有 ...
palshing 發表於 2020-1-27 13:42

真係好垃圾
陽台mv 拍完出埋碟都唔up上youtube

Hi??? 陽台mv呢???

陽台真係好聽到痴線
帥小寶` 發表於 2020-1-13 21:36

作曲人馮穎琪:很久沒有聽自己寫的歌會讓我流淚了.....

馮穎琪好underrated
初音同在錯誤的宇宙尋找愛都勁正
hehehaha 發表於 2020-2-4 20:37

佢好似無乜點攞過獎

兩盒 thanks
HOTMAN 發表於 2020-2-6 22:36

盛惠$860

#抵過口罩

接受唔到幻國都 Live MV 咁頹...
仲要係我們的基因...
616.1314 發表於 2020-2-11 20:30

如果基因真係用live段片做 MV真係接受唔到
仲要搞咁耐!

希望係後者
撲口罩之餘又可以多多樣嘢撲
nicknicknick 發表於 2020-2-11 20:43

唔知定價係點

仲快過祖祖  
KINM 要諗諗買唔買
睇下個 Packaging 同 the album 有無關聯
如果有就買
始終對 JUNO ...
616.1314 發表於 2020-2-11 20:49

阿key成場都係行行企企咁 唔使花咁多時間剪接

如果真係出演唱會碟 不如派彳亍啦
Alvin25 發表於 2020-2-12 17:49

已經對依間公司宣傳無乜期望

出個mv都拖泥帶水

原來kay...isn‘t me備用曲目有:
姿色份子,誤入歧途,祝英台,勢不兩立,頭盔,再見,脆弱,舌尖紋了瑪利 ...
787491313 發表於 2020-2-12 20:24

Wa diu
姿色份子,誤入歧途,再見,脆弱 應該要encore唱啦

Btw 你點知的

演唱會時d備用曲目 可能都有彩排 萬一出狀況就臨時唱個d歌
787491313 發表於 2020-2-12 20:58

你點知的

不如等埋下年情人節先放MV啦 都唔爭在

我們的基因之前個fan make video都好過用演唱會片啦
hehehaha 發表於 2020-2-13 22:27

搞咁耐原來係用演唱會段片
勁失望

佢一家好似去咗成半個月日本
chanching 發表於 2020-2-14 00:10

真?唔知又洗左阿key幾多錢

其實可用番17mv條片配基因既聲
chanching 發表於 2020-2-14 11:05

寧願咁都好過演唱會條片

拍埋落其他mv度勁違和

冇期望下睇陽台個MV都OK
負期望下睇基因個Mv都唔係好OK 好彩都叫做有剪過下唔係就咁擺個live mv就算

好難唔屌wor
拖咁耐...
anyways 唔該派 part 3
616.1314 發表於 2020-2-14 13:36

希望派 彳亍 live ver先

呢首live正呀
abcxyz302006 發表於 2020-2-14 13:38

不過以幻國性格應該又會ignore大家既要求

幾點建議:
1 無限期暫緩part3 最少唔好今年內出 今年既社會氣氛只會更加唔適合推出part3 冇人會想理個愛情故事
2 今年出kay隻solo碟
3 推出彳亍翻唱version 可以因應主題考慮收錄係隻solo碟度
4 外判所有solo碟MV製作 節省成本
5 part 3製作同步進行 等plan好晒個故事ending 所有歌錄製完畢 juno拍晒所有MV 先將歌曲連MV同步推出 fans唔介意等多幾年part 3
希望幻國睇到

笑死我
hehehaha 發表於 2020-2-16 01:00

衰鬼 有咁多張postcards仲點算上當

基因11月出 幻國究竟用三個月搞左d乜MV出黎
連基本音質都搞唔掂

終於有fans講得出口「寧願佢冇復出過」

Utube comment 勁精彩
HOTMAN 發表於 2020-2-19 03:33

大家都入戲太深 當左蒲銘心=謝安琪

個project連續做3年太耐喇 停一年下年先continue蒲董故事啦

今年應該主力做solo project

咁都講得出
攞兩次女金個陣又打到成地都係

比對家叫琪狗真係抵L死
JasOh103 發表於 2020-2-19 10:19

你個comment又係好精警
除左奬項之外 事實上幻國又真係幫到謝安琪d歌音樂性Level up喎

啲留言都幾尖酸刻薄
SPD 發表於 2020-2-19 20:29

幻國值得擁有
有乜理由MV連音質都搞成咁 用左成3個月
唔抵幫

kay求其出山post 兩張相,已經冧返哂d琪粉
myrichardac 發表於 2020-2-20 16:53

佢個ig世界幾耐冇試過咁彩色

係咪諗多左
chanching 發表於 2020-2-20 21:55

由樓上班友ff下啦
你估juno真係會理你班友咩
等睇plug只想XXXXX
利申:想kay今年推solo project

Juno 自己快啲派歌啦,最好唔好一齊派
Kay 粉真係好憎 The Album & 幻國
好似好想 Kay 離開幻國 ...
SPD 發表於 2020-2-20 23:31

如果kay 今年plug solo project 我諗反對聲音起碼收皮80%

其實 The Album 好寫實,話 inspired唔到佢,可能因為佢未結婚
同埋 The Album 隐藏有好多社會事件

其實 ...
SPD 發表於 2020-2-21 09:29

The album歌既內容好寫實好貼地 但plug既時間都幾離地
因為對的歌錯的時間 而令到一批好歌受人批評 我都覺得好可惜
但今年我相信聽眾都對任何愛情故事唔係好聽得入耳 所以先建議plug solo project
Solo project只要有個貼地message (好似話治愈心靈feel)我相信無論係kay定係juno既idea都會受人欣賞既
至於叫kay離開幻國大鬧juno果d留言 相信大部份都係因為the album 暫停個project一陣班人就唔會鬧喇

我到今時今日都覺得人妻係一詞多意
份詞越睇越有趣
hehehaha 發表於 2020-2-21 19:01

就算juno/kay冇要求加隱藏意思 林夕可能自己都會暗暗地加左
夕夕話填kay d詞會擦邊球

冇佢Kay都唔會出到道
abcxyz302006 發表於 2020-2-24 14:36

我覺得踩死juno或周博任何一邊都唔好
兩個只不過係呈現唔同面貌既kay
冇周博我根本唔會留意到kay
同時juno又將kay既音樂水準帶到去新層次

其實 如果佢再唱社會歌 只會flop 到地核

...
洗衣王國130 發表於 2020-2-24 20:36

點解呢?

Btw 覺得你起d 名都好creative 好過果個垃圾小白

concertyy: 突然聽返「 #神奇女俠的退休生活 」⋯⋯ 我自己都驚一驚。

kaytse: Wishing everyone extra blessings for peacefulness and wellness for a time like this thank you again for this rare and precious piece of work in my repertoire my dear

都無缺過貨
hinz 發表於 2020-2-27 23:16

好奇怪
點解貨源充足個價又炒得起

原來 CD warehouse 都賣炒價
rest of it & part one 都賣 429
SPD 發表於 2020-2-28 16:55

係呀

依個價都賣左成超過一個月

今日 字典 與 聖經
正式 派台
指教 指教

阿Key嗰隻都係今個月
hehehaha 發表於 2020-3-2 00:28

新歌 定係 只想乜乜乜乜乜?

出先會唔會影響銷量
帥小寶` 發表於 2020-3-2 23:53

是但啦 想盡快睇

但應該都係基因mv咁既剪接水準

會同JUNO反映
hehehaha 發表於 2020-3-3 21:56

就憑你?

美key個ig終於開放番post key自己d生活相喇?
做乜瘋狂post d生活相

好噴呀樓上幾個留言 提名年度噴言

你幾時發力上榜
616.1314 發表於 2020-3-3 23:38

無時間

有時間聽多幾次 基因 同 陽台 仲好

聽歌口味窄過xxx
JasOh103 發表於 2020-3-4 12:50

切合本帖主題既係依兩首
又要搵位寸我 gurl dont be so obsessed with me

使唔使諗得咁複雜

Ig變返以前個style咪就係班fans鬧爆基因mv之後

而家咁咪幾好囉 佢地又可以自high造自己鍾意嘅歌
Fans又唔會嬲
HOTMAN 發表於 2020-3-7 23:49

希望班fans可以繼續狙擊佢d MV
d MV 高成本但低回響
根本MV簡簡單單甚至低成本都可以拍得好過the album系列MV好多
最近例子:

介紹咗隻CD第七首比個外國朋友聽
佢話好鍾意
hehehaha 發表於 2020-3-8 20:14

鄰國?

歐洲係咪鄰國?
hehehaha 發表於 2020-3-8 20:23

推介埋 廢話

Mv都睇埋
冇大驚小怪
hehehaha 發表於 2020-3-9 20:21

睇阿key化妝可以有幾大驚小怪