返回列表 發帖

#Cool Cafe 訴苦區10.0#

本主題由 屮SiU霖屮 於 2019-12-21 18:18 審核通過

係大眾見到R&K curation 賣 99
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

姜濤
Mirror
Reflection
—號種籽
Out!
再將我相信的如煙火般綻放

希望訴苦區 變 掃苦區

最後的信仰入唔到五強,原先五強會投,現在無得投好唔開心

係大眾見到R&K curation 賣 99
b01091018 發表於 2019-12-21 18:40

week13

b01091018 發表於 2019-12-21 22:51

9蚊都唔會買

無入嚟呢邊一排, 原來已經要開新po...
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

喜歡祖兒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

b01091018 發表於 2019-12-21 22:51

邊間送碟重送錢咁貼心

話說條垃圾係咪又有新分身
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

正 可以買返幾隻送禮

本帖隱藏的內容需要積分高於 15000 才可瀏覽

邊個咁無聊投票個陣打我個名
any肥多謝你既參與
未投既快d投啦 3Q

VVVVVVVVVVVV
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

邊個咁無聊投票個陣打我個名
any肥多謝你既參與
未投既快d投啦 3Q

VVVVVVVVVVVV ...
616.1314 發表於 2019-12-22 22:32

我係雞蓉
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Bye bye bye bye bye bye bye bye

本帖隱藏的內容需要積分高於 8000 才可瀏覽

我係雞蓉
John 發表於 2019-12-23 00:39

多謝莊子支持
二〇二三年度全女班投票

話說條垃圾係咪又有新分身
abcxyz302006 發表於 2019-12-22 13:53

本帖隱藏的內容需要積分高於 1330 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
hkwilliamsiu 發表於 2019-12-23 18:02

都話架啦

The album & the rest of it....

1.忘記和記
2.廢話
3.我在陽台上看你
4.我們的基因
5.黑盒

6.情感的廢墟
7.偷情的禮儀
8.寂寞就如
9.其實寂寞
10.忘記和記 (Leon Lai X Juno Mak)

寫唔切 tag 想延期
再望吓個 schedule 其實根本延唔到
#忙到不知幾點
二〇二三年度全女班投票

寫唔切 tag 想延期
#忙到不知幾點
616.1314 發表於 2019-12-23 23:37

想 容祖兒 - 牆紙 咁頒算
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

寫唔切 tag 想延期
#忙到不知幾點

好似the album咁出住有個d先
未做完既下年頒

好似the album咁出住有個d先
未做完既下年頒
HOTMAN 發表於 23/12/2019 23:57
@Wonders

最後的信仰入唔到五強,原先五強會投,現在無得投好唔開心
hkwilliamsiu 發表於 2019-12-21 22:05

最後的信仰可能就係差uncle siu你嘅關鍵一票牙

@Wonders
kwanie 發表於 2019-12-23 23:58

唔怪得juno都玩三年

寫唔切 tag 想延期
#忙到不知幾點

Cut咁啲奬咪得lo BB呀醒少少啦

Cut咁啲奬咪得lo BB呀醒少少啦
hehehaha 發表於 2019-12-24 00:09

Kaykay 要掃獎㗎
Cut 咗點大滿貫
二〇二三年度全女班投票

今朝晴朗播左有冇 40 首歌
如果認真 mark 晒 D 唔夠一分鐘嘅話一定會精神衰弱
week13

細佬做黑警
阿嫂好難出到聲
死全家呢句就唔好同張家講
張生張太要幸福

細佬做黑警
阿嫂好難出到聲
死全家呢句就唔好同張家講
張生張太要幸福
kaman921 發表於 2019-12-27 10:47

但佢外父外母都係藍絲喎
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

回復 33# matthew1990

我係黃 親戚係藍唔通因為大家政見唔同就割咩
親人要分咩色

但佢外父外母都係藍絲喎
matthew1990 發表於 2019-12-27 10:59

所以要證明謝安琪係藍

所以要證明謝安琪係藍
hehehaha 發表於 2019-12-27 19:53

回復  matthew1990

我係黃 親戚係藍唔通因為大家政見唔同就割咩
親人要分咩色 ...
kaman921 發表於 2019-12-27 11:03

我意思係佢地要死半家
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

本帖隱藏的內容需要積分高於 150 才可瀏覽

觀乎網上各大討論區的留言,不少人都表示〈原罪〉是新碟裡面他們最喜愛的歌曲,還奇怪何以不先派這首歌上台宣傳。「收到〈原罪〉和〈香檳女狼〉的時間其實好近,先做或先派哪一首,純靠感覺罷了」,鄧小巧說次序不重要,不在意也不擅長計這些 formula,正如大家可能不知道,她做第一張 EP 時,最先收到的其實是〈芭樂〉的 demo,但最後卻將之放在第 3 張 EP,也因為感覺,「老實說,在 EP 的年代,先後重要嗎?反正最後都會全派上台,只是早幾個月聽到,到出碟時就可隨意選擇自己喜歡聽的歌了。」

另一個常有聽到的網民心聲,大概就是何時出大碟了,畢竟過去 4 張專輯,全是 EP。「我先不說創作上的虛耗,最主要考量的是時間,而時間也等同資源(錢),我們做每一首歌真係雕木咁雕。我覺得現時已是一個單曲世代,當然仍有很多人在做大碟,甚至可以一張碟有 15 首歌,但我們的團隊真的不可以很快的速度做得起。」她也慨嘆,在香港當歌手不能沉寂太久,否則就會經常被問:「呢排靜咗喎!」

?????????????

鄧小巧間接承認左佢只會做single collection既EP
明明出歌慢 (但都快過AGA) 唔代表唔可以做大碟

**** 本內容被作者隱藏 ****
Pure. 發表於 2019-12-28 23:58

最多咪又係果個

最多咪又係果個
abcxyz302006 發表於 2019-12-30 14:12

kayzzz真係好討厭

kayzzz真係好討厭
John 發表於 2019-12-30 14:20

(廢話)kayzzz
week13

最多咪又係果個
abcxyz302006 發表於 2019-12-30 14:12

我?

kayzzz真係好討厭
John 發表於 2019-12-30 14:20

John就唔使回應了
next

寫左一句tag

寫左一句tag
John 發表於 2020-1-2 17:38

容祖兒 Pretty Crazy

寫左一句tag

女歌手第一名 謝安琪

寫左一句tag

Gin幸倪B,

2020愛你

老公豬上.

救命 CM好多中立lun 好嘔
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實共和19 年有無上過大陸仔

竟然有人宜家煩過香港威廉