返回列表 發帖
Sammi心諗又係你班友日日留言叫我出CD
angelcheng0203 發表於 2020-9-5 17:51

咪係,好搞笑,如果係真fans本身已經想買live CD,而家仲收多隻新歌唔係應該仲開心咩?

有咩特別之處,可以賣到咁貴!!
阿mark 發表於 2020-9-7 00:29

應該有本大大寫真書。。你地都唔睇真d嗎,寫左 相集+CD wor,本相集賣得一百黎蚊應該都有joey pretty crazy本相集咁上下製作

應該有本大大寫真書。。你地都唔睇真d嗎,寫左 相集+CD wor,本相集賣得一百黎蚊應該都有joey prett ...
teennum1 發表於 2020-9-7 05:06

咁寧願佢出普通包裝算啦,都一把年紀仲出寫真……

咁寧願佢出普通包裝算啦,都一把年紀仲出寫真……
阿mark 發表於 2020-9-7 07:46

個演唱會係靚,又唔係出室外影的寫真,重點sell衫同個台

仲有你地呢班fans支持
話佢係偽善個班已經話唔支持
再將我相信的如煙火般綻放

仲有你地呢班fans支持
話佢係偽善個班已經話唔支持
kaman921 發表於 2020-9-8 22:50

其實話偽善嗰班根本都唔係fans 或者只係有聽佢嘅歌嘅假fans 見到人哋鬧就跟住一齊鬧
如果係真fans/貼身fans 其實都好清楚佢而家為人 近年做過啲咩講過啲咩 詳細就唔多講 所以我都冇見到有真fans 或者 Close fans話對佢失望
而且佢一直以嚟都冇奶過共 都唔會衰得去邊

其實話偽善嗰班根本都唔係fans 或者只係有聽佢嘅歌嘅假fans 見到人哋鬧就跟住一齊鬧
如果係真fans/貼身f ...
angelcheng0203 發表於 2020-9-9 00:52

喺佢地心中無表態就係假
有關心個件事佢地就覺得係正義
Mi 都有權選擇沉默
再將我相信的如煙火般綻放

每個人都有自己的選擇權,仲咩要迫人。睇見gigi Leung 果邊又係咁。
每件事都唔同,唔係企係你果邊就係次次都岩晒。
況且佢都唔係現場,只睇畫面根本不能比意見。
即係佢同安仔的感情事我地唔係當事人,根本比唔到意見一樣。
我本人就中立的,只希望唔好將政治拉到落各個歌手到。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

係咪自己偶像奶咗共唔抵得Gigi佢地無, 要拉哩人落水咁黑心

btw 同幾個fans傾過都覺得新歌嘛嘛. (琴日朝早有人up錯上Spotify一斷時候)

希望星期五隻碟有驚喜

係咪自己偶像奶咗共唔抵得Gigi佢地無, 要拉哩人落水咁黑心

btw 同幾個fans傾過都覺得新歌嘛嘛.  ...
30rock 發表於 2020-9-9 21:49

見到勁多人老屈sammi gigi奶共真心覺得呢啲行為同藍冇分別
佢哋係將啲唔係事實嘅嘢扭曲為事實

碟廷期到0918

碟廷期到0918
timgoi 發表於 2020-9-9 22:31

唔知係因為近排事件,定係包裝嗰邊仲未搞掂?

每個人都有自己的選擇權,仲咩要迫人。睇見gigi Leung 果邊又係咁。
每件事都唔同,唔係企係你果邊就係次次 ...
dom 發表於 2020-9-9 20:38

如果可以做到咁,就唔會有人剪爛唱片啦

如果可以做到咁,就唔會有人剪爛唱片啦
阿mark 發表於 2020-9-9 23:07

我見俾人剪爛唱片嗰啲都係藍/奶共。

而家香港的人根本就好鍾意逼人表態
唔出聲,唔係同你一樣的就比批鬥

都估到今年又係1-2首新歌就出碟
但估唔到用返上年個演唱會出LIVE CD

簽名被屏蔽

Pretty Crazy 幾時出?

評分人數

• hinz

Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

Pretty Crazy 幾時出?
KYC0347 發表於 2020-9-11 19:36

好似話完晒所有tour

評分人數

• hinz

好似話完晒所有tour
angelcheng0203 發表於 2020-9-11 19:50

都成一年啦
仲唔出DVD比人睇
楊生唔等錢洗

評分人數

• hinz

Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

唔知係因為近排事件,定係包裝嗰邊仲未搞掂?
angelcheng0203 發表於 2020-9-9 23:04

可能因為911事件紀念日 避開 因為最近咩都可以捕風捉影嘅 唔係又話911出碟 冇人性

https://www.instagram.com/tv/CFBbY7hp2bH/?igshid=1rrc0nh39l094

原來已經揀好晒歌,隨時再錄音。
不過呢段片唔知係幾耐之前拍定。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

原來已經揀好晒歌,隨時再錄音。
不過呢段片唔知係幾耐之前拍定。
dom 發表於 2020-9-12 12:54

好似兩個月前 Sammi IG話宣傳電影

都成一年啦
仲唔出DVD比人睇
楊生唔等錢洗
KYC0347 發表於 2020-9-12 09:12

好似係容祖兒話要出tour唱過而香港站冇嘅歌
同埋要整巡迴製作紀錄片

評分人數

• hinz

好似係容祖兒話要出tour唱過而香港站冇嘅歌
同埋要整巡迴製作紀錄片
angelcheng0203 發表於 2020-9-12 18:20

疫情點開tour啊,呢兩年都唔使諗。等佢可以開tour,Sammi都開FXXX Mi喇。

評分人數

• hinz

瘦瘦好似話過Wyman呢份詞某啲位係有特別心思
暫時覺得係咁...

别痛哭 面對苦戀大峽谷
讓苦戀鯁於心裡 沖積結聚 <如何掉眼淚>

再背四段 殘忍歌詞 當一種節目
而我極痛 而你未痛 但實際只當是節目 <插曲>

拿來提煉藥水 將來療新傷~~發洩痛哭幾日 還是那樣
唯有親手自己治療 如發洩是生理需要 <上一次流淚>

無論再輸幾多場
It's a crying game <哭泣遊戲> ?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

暫時覺得係咁...

别痛哭 面對苦戀大峽谷
讓苦戀鯁於心裡 沖積 ...
JasOh103 發表於 2020-9-14 18:02

完全FEEL唔到咁樣有幾特別心思
最多咪係ARIGATOU 2.0

uran 發表於 2020-9-14 18:37

睇下佢自己最後會唔會解釋 句嘢都已經edit走咗
reference舊作品都唔係我對首歌既加分位 不過成首歌嚟評算填得唔錯

期待今晚正式上架俾我loop
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

uran 發表於 2020-9-14 18:37

歌名已經好噴
一定係wyman諗法
How To Shed Tears VS How Not To Shed Tears

個bridge........

音色咬字唱功完美,keep住這個狀態繼續錄音吧,音色太美太好聽了

佢嘅唱腔終於再一次證明翻返嚟!!!!!!

youtube有人share咗
melody始終覺得唔太通順
冇乜邊句特別catchy
又高音又密點唱live

暫時覺得係咁...

别痛哭 面對苦戀大峽谷
讓苦戀鯁於心裡 沖積 ...
JasOh103 發表於 2020-9-14 18:02

我就聽到「純白婚紗進場曲」係 FollowMi個開場 「留來戈壁繼續遠足」= 荒漠甘泉?

Sammi真係1001個上咗神枱都仲keep住有新歌唔hea做既真天后

Sammi真係1001個上咗神枱都仲keep住有新歌唔hea做既真天后
wilson0091 發表於 2020-9-15 15:26

呢首歌越聽越有味道
Sammi : 鯨魚躍出水面,怎會不驚起波瀾?要記得,你是人。心裡掀起洶湧的情緒,抒發自救還是必須的,但不必展露於人前,眼淚可以在心裡流,懂得自己擦乾眼淚、重新振作就好。Mi補充一句,鯨魚也讀懂人類愛情的甜苦,在星空之下,我們不孤單。

wilson0091 發表於 2020-9-15 15:26

你真係1001個四四放嘅屁痾嘅屎你都覺得香嘅真fan

而且自從2013年起,年年有碟出

而且自從2013年起,年年有碟出
阿mark 發表於 2020-9-18 00:49

其實從2007年復出開始計,計埋演唱會live碟的話,其實淨斷左2011同2012年。如果從佢1990年出道開始計,就只有抑鬱症的2005,2006年同2011,2012無碟出。真係樂壇常青樹。

其實從2007年復出開始計,計埋演唱會live碟的話,其實淨斷左2011同2012年。如果從佢1990年出道開始 ...
teennum1 發表於 2020-9-18 03:19

05有隻原聲碟  06有隻華納精選

其實從2007年復出開始計,計埋演唱會live碟的話,其實淨斷左2011同2012年。如果從佢1990年出道開始 ...
teennum1 發表於 2020-9-18 03:19

但好多年都係2首/ 幾首歌出精選其實得09/13-14/16係叫做專心做左歌

我寧願佢千嬅咁,起碼15年都有隻10首歌大碟

05有隻原聲碟  06有隻華納精選
阿mark 發表於 2020-9-18 08:57

你不如話2011同2012年係發行緊華星40系列

但好多年都係2首/ 幾首歌出精選其實得09/13-14/16係叫做專心做左歌

我寧願佢千嬅咁,起碼15年都有隻 ...
gordon0807 發表於 2020-9-18 09:31

佢咁樣的神台歌手講有碟出其實我的意思就係有演唱會project 以及發行單曲咁解,年年有新碟出冇人做得到了宜家,其實你數下齋歌條數,容祖兒同鄭秀文從2014年往後計都係around 25-30首in total,如果唔計美祖一堆廣告歌同主題曲歌的話。我諗宜家大公司的女歌手出歌最密係gin lee,其次應該係joey&sammi,神台級歌手黎講真係好好勤力,同埋唔係淨出歌lol,演唱會係好需要時間同心思。楊千嬅 ,算吧啦,應該已經收山。

同埋我唔覺得 有成張碟出 = 有專心做歌 , 亦都唔覺得一年一兩首單曲就不如 等埋夠十首就格硬出一張碟。王菀之single album已經係好好例子。
09年張faith好似格硬湊出來咁,質素我覺得完全不如呢幾年d單曲咯。creo en mi 同 power of love已經ko晒好多faith入面d歌。

佢咁樣的神台歌手講有碟出其實我的意思就係有演唱會project 以及發行單曲咁解,年年有新碟出冇人做 ...
teennum1 發表於 2020-9-18 13:55

楊千嬅怎可同sammi相提並論,冒牌貨

十誡編曲好正
但佢唱得難聽到...
明明好多晚都唱得ok,係要揀晚咁難聽嘅

睇多幾次power of love 都係好尷
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你