返回列表 發帖
今 晚 八 點 !!

努力趕 Tag 中的我表示既緊張又興奮
呢個時候先同大家重溫一下
今年嘅三十五首「全女班 ...
616.1314 發表於 2019-12-30 15:46

入圍數量最多:謝安琪(5首)
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

二零零三年
2003年,據說是香港人很艱難的一年
沙士肆虐、經濟蕭條
政府還猶嫌不足地硬推惡法「23條」
把民 ...
616.1314 發表於 2019-12-30 20:09

其實我的驕傲係幾好聽
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我的下場沒法知
JayantL 發表於 2019-12-30 20:28

喜歡嬅兒

二零零七年 · 一月一日 · 夜
吃完晚飯回家打開電視
剛好在直播【叱吒頒獎禮】

她身穿一襲銀白色芭蕾舞裙 ...
616.1314 發表於 2019-12-30 20:41

其實蟹后係好聽

二零一零年 · 一月一日 · 夜
又一年的【叱吒頒獎禮】
讓我認識到又一首年度之歌
澤日生優美綿長的旋律、 ...
616.1314 發表於 2019-12-30 21:00

搐神記真係好聽

我只差一點愛情
萬世情深沒降溫
情源來自古

今年主流女新人的質素頗為參差
唱功更是一面倒的不堪入耳
害我 ...
616.1314 發表於 2019-12-30 21:28

和我唱

地上最遠的只怕是同場
也不看我一次

不,依我說
最遠的距離
是你明明就在樓下
卻寧願抽煙發呆看燈轉
也不 ...
616.1314 發表於 2019-12-30 21:36

不了

原來吳若希食白果

牙蕾好勁

d馬好大隻

因為今年打算換制度,希望總選唔使俾上榜時間/派台與否所限制

weiquan 發表於 2020-1-11 00:53

換人換制度!

祖兒好勁
傻傻的我 傻傻的你

監製

舒文
上榜歌曲:大女人主義、和懷念講再見、Tonight、一晚白頭、細說。叫喊、空手而來、再見灰姑娘、 ...
JayantL 發表於 2020-1-17 22:56

講感情傷感情

back

mami

Jayant Music Chart 2019 總結

十大歌曲
至尊歌曲:陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛(181)
第二位:盧凱彤 - ...
JayantL 發表於 2020-1-18 01:07

祖祖 ellen

談到與心穎的感情線,他不想劇透,但大讚對方:「佢個角色機智、聰明又轉數快,好啱佢演,公司好多人都讚佢,不論收視點樣,我都希望喺呢個時候令觀眾開開心心、熱熱鬧鬧。」

祖兒又贏牙key
JayantL 發表於 2020-1-18 01:17

Key有兩個作客入球

Long’s Music Picks 2019 十大第五位 -- Pretty Crazy
容祖兒再次推出快歌,與以前的不同在於製作班底,由 ...
WZA111 發表於 2020-1-18 22:18

Wow

眼訓