返回列表 發帖
江X生
隊內擔當: 副隊長、領唱、副領舞

柳應廷
隊內擔當: 主唱、搞笑
在這畢生不滅 無極的狀態

笑L死

funson 術
b01091018 發表於 2021-4-26 18:20

fun化L

麻利姨姨以為cova係名牌酒店, 笑L死

Supper Moment四子透過拍片交代心聲,一開始他們扮嬲拍枱,笑言「點解要話修哥!要話我哋呀」,Sunny及阿雞 ...
John 發表於 2021-5-28 15:46

我覺得似藍絲KOL

Ian亂入
on07111 發表於 2021-7-6 10:47

「可否邀請Ian Chan?

你要愛上Anson Kong的理由1:
Anson Kong平時喜歡下廚,常常於個人YouTube Channel節目「Anson KIS’chen」中大展廚藝,好像豉椒炒AK、黑胡椒蟹等,有板有眼。雖然味道如何仍是個謎,但至少他喜歡下廚,反映他也是個浪漫兼細心的人。

你要愛上Anson Kong的理由2:
最近,花姐接受美國華語節目《偶像名人堂》訪問時,就大讚Anson Kong很懂得體諒身邊人,而且很懂照顧身邊的兄弟:「他對工作很認真,Mirror中他跟Edan都特別乖同特別勤力。」

你要愛上Anson Kong的理由3:
愛貓的男人基本上都是暖男,Anson Kong是出名的貓奴,不過,原來Anson Kong曾在訪問中表示,自己一直想養的是狗,目前正在存錢希望能搬出去可以養狗的單位:「希望我的第一隻狗可以養柴犬。」對小動物如此有愛心的人,心地相信也不會差,試問如此真誠又愛心的人,又怎能不令人動心?

Anson kong兩隻字已經好貼題,成篇文100分
on07111 發表於 2021-10-26 19:37

搞笑AK再次大放笑彈

教主Anson Lo(盧瀚霆)的《不可愛教主》MV點撃率近日破千萬,他謙虛稱多謝歌迷支持,更稱希望大家也留意其他成員的MV。當Anson Lo表示或會畫畫回饋粉絲,Anson Kong(江X生)即開玩笑叫教主拿一千萬出來兼請食飯。   

AK補充說:「因為我哋開過一次會,粗略講過可能想做啲乜嘢,的而且確有諗過向高發展,但因為九展係叫二樓,紅館係山頂,個高度差好遠,咁我提議可唔可以盡量就避一避,的確有講過嘅!」邱士縉(Stanley)則問AK及姜濤:「畏高點算?你哋有冇諗住點樣拆?」AK說:「加多兩條橡筋…安全帶囉!」

邱傲然(Tiger)自爆本身欠方向感:「我本身冇乜方向感,再去埋四面台,我就好驚會跳跳吓唔見晒啲人。」在旁的陳卓賢(Ian)則搞笑建議到時在紅館放指南針。

江X生(Anson Kong,AK)則指自己和陳卓賢(Ian)是水池拍攝時低層受害代表,因為他與Ian及楊樂文(Lokman)要跪下等,但柳應廷(Jer)卻飛剷式過來,他說:「當時真的像有個浪冚過來,我心想,要不要拿塊滑浪板出來滑浪?

原來某會員都幾留意L會員啲新聞post
不過佢好似連一篇新聞都睇唔明 ...
梨胃言 發表於 2022-5-26 19:51

唔知梨講邊個添

41歲的關智斌(Kenny)熱愛滑水,身形弗爆的他今晚(24日)在社交網貼了滑水照,留了鬚的Kenny半裸騷肌曬太陽,Man到爆,Kenny簡單留言:"Summer time",MIRROR副隊長江x生(AK)則搞笑寫道:「目測D級(Cup)。」

生生反安
梨胃言 發表於 2022-7-22 20:01

Oh 安 and 安

MIRROR副隊長江X生(Anson Kong)胞兄昨日結婚,AK擔任伴郎兼在婚宴上高歌一曲助興,全場賓客high爆叫encore,而AK唱完之後更大叫:「好!食雞!」非常搞笑。

他好像特別喜歡這種戴眼鏡的男歌手吧
WZA111 發表於 2022-10-20 23:13

除了坤gor以外,江畢生都是戴起眼鏡時多了一份吸引力的歌手。

眼鏡生不太吸引
on07111 發表於 2022-10-21 09:39

當然不及眼鏡登的十分之一

隊長Lokman確診11缺1,受訪由副隊長AK發言,他表示最開心每個成員都有新嘗試及有好成績,笑言將來生仔一定要叫Jeremy:「叫Jeremy都攞金,我都要叫JK。」

歌手曾比特(Mike)喺社交網上載一張同另一位女子嘅合併相,無獨有偶兩張相都係以同一表情、視線同拍攝角度去影,究竟係邊個扮邊個呢?Mike就留言:「有一日,我去買快餐(Yes 我又食呀!)有個女士喺我隔籬叫我全名,我心諗係咪有人認得我?我就同佢講:『你好呀Hello』,佢無啦啦問我:『你認唔認得我係邊個?』我又心諗『邊個?係咪真係我識?』我就問咗出口:『你係…?』

然後佢除低左口罩,原來佢係我家姐,跟住佢仲話:『你連親家姐都認唔到?』戴口罩點認呀大佬?」喂喂!親家姐都唔認得?會唔會搞笑咗啲先?網民都紛紛留言話畀佢笑死:「返去炮製你」、「炸頭尋親記之:家姐認吾到,變左做大佬」、「唔認得樣,都應該認到聲啊,我撐你家姐」、「要帶眼鏡了」。

欣宜公開合照疑公開戀情

聽講人地有老公

差啲睇錯做鏗gay廚房

Wyman寫道:「倫敦約食飯,我book咗枱7點3,佢(方皓玟)知道之後話早啲得唔得?因為驚唔夠時間傾偈。我當時心諗:係乜嘢令呢位女仕咁樂觀呢?…… 結果我哋真係傾足三粒鐘傾到餐廳閂門…… 結論係,佢睇人應該叻過我睇人。我成世人都睇錯人點解我仲咁信自己呢哈哈哈。」