返回列表 發帖
From YouTube:
City Pop 有埋動作,仲有dancer,正

王菲都係咁上下
青口不愧係新王菲!
616.1314 發表於 2021-3-17 16:13

ADA 係 黃菲!
黃皮膚嘅菲傭。

香港警察:警民關係終有一日會得到修補

原來CM咁多人留意

TVB廣告商亦一直被黃人打壓,到其專頁給負評、到不同部門投訴滋擾,所以令很多TVB客戶不敢再下廣告。而ViuTV卻冷手執個熱煎堆地推出平價廣告,再加上廣告界公關界黃人群立,當然會自動剔除與TVB及其藝人有關的工作及計劃。所以你看為什麼連姜濤也可以接卡地亞廣告?要和國際代言人金像影帝雷米.馬利克 (Rami Malek)、權力遊戲的女演員梅西.威廉斯 Maisie Williams和王嘉爾同齊,這完全已反映出「政治凌駕專業」!

五台流行榜

bagfgfcde 發表於 2021-7-3 18:50

不要這樣政治化吧

Gin Lee’s tag on last.fm
ginleehatesyou

李幸倪恨你
Yan 發表於 2022-1-17 15:05

突然發現我係李幸倪嘅 top listener no.1
仲話我聽咗好多IDK...

TC Candler以「truly handsome man」(真正英俊的男人)、「a very good all-around performer」(一個非常好的全能表演者)來形容AK,更表示「These guys(MIRROR)are going to be bigger than BTS someday」,認為MIRROR有天的成就會比韓國人氣男團防彈少年團(BTS)更大。

某po花生指數急升 雖然嘈得好低質
Yan 發表於 2022-3-21 13:05

可惜冇發帖榜...
否則我會提名情侶大獎

無嘢搵嘢嚟鬧 笑死
Yan 發表於 2022-5-22 18:50

其實佢功力深厚過鏡粉

有冇人留意到903呢兩年已經全BAN GIN LEE嘅歌
完全冇得上榜 (except IDK)
係囉,點解嘅?

作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽

個扣分標準真係咁難明咩
Yan 發表於 2022-9-11 19:17

等睇扣多次

他留言的寫作風格,反而令我想起自從有了新歡,就把坤坤放逐到外太空的h會員 (無惡意,只是聯想 ...
on07111 發表於 2022-10-20 22:37

他好像特別喜歡這種戴眼鏡的男歌手吧

啲tag好好笑
Humeny 發表於 2022-11-7 01:23

點解冇我千 我幾乎奉勸你離開^^^^^^

正版幸兒
jcbartleby 發表於 2022-11-28 01:27

比另外一個幸兒有台型

生生今年要出人話2.0
梨胃言 發表於 2023-1-4 00:36

真相:祖兒失了蹤

我祖喺隔離壇居然上到熱門第一
仲要係正評
2023一開始已經咁奇怪

生女叫Jeanie Kong
on07111 發表於 2023-1-6 21:47

女朋友翻咗嚟就間接放閃

Gin Gin 上年頒獎
揭開咗個信封都冇諗住畀個拿督睇 (from 2:39)
勁 mean

雖然Mi並不特別喜歡紫色(而且紫色好難駕馭得好靚)

AGA Spotify 簡介
外表甜美開朗、帶有混血兒面孔的AGA擁有西班牙血統,因為父親是音樂人,加上媽媽也精通鋼琴,令AGA猶如身處音樂少林寺。自少接觸結他、鋼琴、唱歌,與音樂結伴成長的她會自己摸索如何將收音機播放的歌曲改為自彈自唱,從而又培養出表演慾,多次在學校表演,年紀小小已經驗十足。有趣的是,AGA的爸爸知道女兒將要接受正式公開表演的邀請時,爸爸要求女兒從報難買到的歌集中,把每首歌的全部轉調都學懂,才批准她做第一個公開的街頭表演,實在是以激將法去挑戰和孕育她的音樂才能。

到了今天,AGA不但成功創作多首受歡迎的流行曲如《BETTER ME》 及《好好過》等,並正式出道成為樂壇觸目的唱作女歌手。AGA Kong 江海迦是新一代香港最成功的女唱作人之一,是現在香港炙手可熱的歌手,現正準備在香港體育館舉辦首場公開演唱會。這是一個像徵著歌手地位的舞台。多年來,AGA在國內地區積累了龐大的粉絲群。2020年AGA更獲得叱吒樂壇流行榜頒獎典禮-叱吒樂壇唱作人及女歌手金獎,是對她多年來的努力的一個認可。
環球 hea 到

Stanley IG

其實近年香港音樂多左好多唔同嘅創作,
作為香港人真係要支持,
音樂界別內嘅人都要多啲合作多啲互相支持。 ...
FoldCC 發表於 2023-5-12 22:30

兩個加埋都係0票

MIZU MV留言
大家小心聽吓,其實隻歌係參考容祖兒嘅 Lucky Star   行內人一聽就知

之前先有人話dum dum = lucky star
祖祖真係好inspiring
Yan 發表於 2023-6-8 23:49

咁究竟邊個先係祖兒2.0

運輸署長羅淑佩今日接受商台節目訪問,討論有關的士服務的議題時,就透露原來佢係男團Mirror成員陳卓賢(Ian)的支持者,亦即係「Hellosss」。她大讚Ian重視交通安全,又乖又守規矩。他引述Ian曾經受訪時提到,會聽媽咪勸告唔會揸快車,即使工作時都要守規矩,最多預多啲時間。羅淑佩形容Ian「呢個小朋友實在太好」,而且仲識作曲,又代表過排球港隊,覺得應該支持。

樓上

隻jasoh 系米現實中無男人ho個老0
日日甘得閒上黎跳梁小丑甘彈出彈入
應該係擺街邊免費都無人睇嘎殘菊花想 ...
JasOh103 發表於 2023-11-9 13:47

josh真係好壞

Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

係intellectual就唔會反gin啦
JasOh103 發表於 2023-12-14 09:38

聽講有位CM狀元好反gin...

bagfgfcde 發表於 2023-12-19 13:51

以為去錯壇…

Alfred係《全民造星IV》導師,芯駖好似回憶返晒嚟,話呢晚真係好似畢業禮爸爸帶個女出嚟,不過Marf則指Alfred不可以做爸爸,指瘦咗20磅嘅Alfred,越來越瘦似哥哥多啲,搞到Alfred反問Marf :「你係話我返老還童 ? 做咩話我唔可以做爸爸!」

叫個細過自己嘅人做爸爸