返回列表 發帖
生生今年要出人話2.0
梨胃言 發表於 2023-1-4 00:36

真相:祖兒失了蹤

生生今年要出人話2.0
梨胃言 發表於 2023-1-4 00:36

我生威武 (今次真)

我祖喺隔離壇居然上到熱門第一
仲要係正評
2023一開始已經咁奇怪

仲要係正評
WZA111 發表於 2023-1-4 00:59

今年演唱會應該開到15場

仲要係正評
WZA111 發表於 2023-1-4 00:59

美泳真身上水都推到佢個po上熱門

仲要係正評
WZA111 發表於 4/1/2023 00:59

新人光環減退,大家都睇返D應有水準嘅表演

新人光環減退,大家都睇返D應有水準嘅表演
jcbartleby 發表於 2023-1-4 01:11

為幸兒強勢復出鋪路

美泳真身上水都推到佢個po上熱門
小伙子. 發表於 2023-1-4 01:11

希望Vincy會再上嚟CM

為幸兒強勢復出鋪路
梨胃言 發表於 4/1/2023 01:15

不過連登呢D其實虛火,頒獎禮最多咪講一個星期,之後就唔記得
一年後又問點解邊個邊個冇獎,同埋頒獎禮後睇完炒車演出,就會好多同GEM、林峯、天堂鳥道歉嘅post

仲要係正評
WZA111 發表於 4/1/2023 00:59
英皇真係好 _ 多打手

379蚊一盒必利痛 :)
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

不過連登呢D其實虛火,頒獎禮最多咪講一個星期,之後就唔記得
一年後又問點解邊個邊個冇獎,同埋 ...
jcbartleby 發表於 2023-1-4 01:34

天堂鳥有兩個喺大台拍緊劇其中一個舊年仲有出歌
希望啲道歉大使記得去support下佢地

379蚊一盒必利痛 :)
Nicholas 發表於 2023-1-5 10:43

唔理牌子嘅話其實有好多好平嘅撲熱息痛

唔理牌子嘅話其實有好多好平嘅撲熱息痛
Yan 發表於 2023-1-6 14:46

例如呢 我折墜到買左大國果d唔知咩感冒茶
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

例如呢 我折墜到買左大國果d唔知咩感冒茶
Nicholas 發表於 2023-1-6 14:58

可以搵間有pharm嘅萬寧屈臣氐問下
本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
Yan 發表於 2023-1-6 15:10

多謝先 我睇睇其他區冇 公屍樓下太繁忙應該冇

隊長Lokman確診11缺1,受訪由副隊長AK發言,他表示最開心每個成員都有新嘗試及有好成績,笑言將來生仔一定要叫Jeremy:「叫Jeremy都攞金,我都要叫JK。」
在這畢生不滅 無極的狀態

隊長Lokman確診11缺1,受訪由副隊長AK發言,他表示最開心每個成員都有新嘗試及有好成績,笑言將來生仔一定 ...
losyes 發表於 2023-1-6 21:42

生女叫Jeanie Kong
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

多謝先 我睇睇其他區冇 公屍樓下太繁忙應該冇
Nicholas 發表於 6/1/2023 16:20

其實去藥房都有,可以配藥嗰D藥房

生女叫Jeanie Kong
on07111 發表於 2023-1-6 21:47

女朋友翻咗嚟就間接放閃

隊長Lokman確診11缺1,受訪由副隊長AK發言,他表示最開心每個成員都有新嘗試及有好成績,笑言將來生仔一定 ...
losyes 發表於 2023-1-6 21:42

佢自己咪一樣有加拿大新人金

**** 本內容被作者隱藏 ****
Yan 發表於 2023-1-6 15:10

其實去藥房都有,可以配藥嗰D藥房
jcbartleby 發表於 2023-1-6 21:49

本帖隱藏的內容需要積分高於 838 才可瀏覽

被取笑對已婚男情有獨鍾,黃心穎否認說:「梗係唔會做第三者
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Gin Gin 上年頒獎
揭開咗個信封都冇諗住畀個拿督睇 (from 2:39)
勁 mean

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Gin Gin 上年頒獎
揭開咗個信封都冇諗住畀個拿督睇 (from 2:39)
勁 mean
WZA111 發表於 2023-1-9 05:05

Thxed

她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

timc524 發表於 2023-1-24 19:29

可以直落去楊生屋企拜年

雖然Mi並不特別喜歡紫色(而且紫色好難駕馭得好靚)

'Hello Hong Kong' campaign to offer 500000 free air tickets starting March

Hellosss好有米
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

舞兔
舞馬

蔓儀 chi jor sin
week13

歌手曾比特(Mike)喺社交網上載一張同另一位女子嘅合併相,無獨有偶兩張相都係以同一表情、視線同拍攝角度去影,究竟係邊個扮邊個呢?Mike就留言:「有一日,我去買快餐(Yes 我又食呀!)有個女士喺我隔籬叫我全名,我心諗係咪有人認得我?我就同佢講:『你好呀Hello』,佢無啦啦問我:『你認唔認得我係邊個?』我又心諗『邊個?係咪真係我識?』我就問咗出口:『你係…?』

然後佢除低左口罩,原來佢係我家姐,跟住佢仲話:『你連親家姐都認唔到?』戴口罩點認呀大佬?」喂喂!親家姐都唔認得?會唔會搞笑咗啲先?網民都紛紛留言話畀佢笑死:「返去炮製你」、「炸頭尋親記之:家姐認吾到,變左做大佬」、「唔認得樣,都應該認到聲啊,我撐你家姐」、「要帶眼鏡了」。
在這畢生不滅 無極的狀態

張婉婷顯得意猶未盡,更自爆拍學生電影時已有「偷雞經驗」:「喺街偷電啊,扮市長簽名啊,靠住我哋嗰勇字」

張婉婷顯得意猶未盡,更自爆拍學生電影時已有「偷雞經驗」:「喺街偷電啊,扮市長簽名啊,靠住我哋嗰勇字」 ...
bagfgfcde 發表於 2023-2-6 09:01

原來張導演都係千粉!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

張婉婷顯得意猶未盡,更自爆拍學生電影時已有「偷雞經驗」:「喺街偷電啊,扮市長簽名啊,靠住我哋嗰勇字」 ...

點解咁怕痛 心口冇個勇 永遠匿 comfort zone
week13

BARF

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

陳葦璇(Ah Kira)去年強勢加盟環球唱片,適逢師姐AGA Kong(江海迦)放大假、陳凱詠(Jace)被冷藏,本來以為她會受力捧,獲公司打造成跳唱女神。豈料近日形勢疑有變,陳葦璇已半年冇出新歌,只靠YouTube拍執屋片和Vlog保持曝光,相反同門的Ah Kerryta則連出兩首新歌,看來較為得寵!

who is she?
matthew1990 發表於 2023-2-6 14:47

美莎正常發揮

無論係家姐定阿妹都唔建議唱live
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

咁岩見到佢IG STORY
abcxyz302006 發表於 2020-5-30 01:52

Revenge is sweet
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

咁多人唱過距作噶歌,唔見邊個唱得比距更受歡迎lo
林家謙紅係因為距唱>>>>>作
genewong 發表於 2023-2-24 23:40

FoldCC 發表於 2023-2-25 13:17

Pun of the year
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

AGA Spotify 簡介
外表甜美開朗、帶有混血兒面孔的AGA擁有西班牙血統,因為父親是音樂人,加上媽媽也精通鋼琴,令AGA猶如身處音樂少林寺。自少接觸結他、鋼琴、唱歌,與音樂結伴成長的她會自己摸索如何將收音機播放的歌曲改為自彈自唱,從而又培養出表演慾,多次在學校表演,年紀小小已經驗十足。有趣的是,AGA的爸爸知道女兒將要接受正式公開表演的邀請時,爸爸要求女兒從報難買到的歌集中,把每首歌的全部轉調都學懂,才批准她做第一個公開的街頭表演,實在是以激將法去挑戰和孕育她的音樂才能。

到了今天,AGA不但成功創作多首受歡迎的流行曲如《BETTER ME》 及《好好過》等,並正式出道成為樂壇觸目的唱作女歌手。AGA Kong 江海迦是新一代香港最成功的女唱作人之一,是現在香港炙手可熱的歌手,現正準備在香港體育館舉辦首場公開演唱會。這是一個像徵著歌手地位的舞台。多年來,AGA在國內地區積累了龐大的粉絲群。2020年AGA更獲得叱吒樂壇流行榜頒獎典禮-叱吒樂壇唱作人及女歌手金獎,是對她多年來的努力的一個認可。
環球 hea 到

外表甜美開朗、帶有混血兒面孔的AGA擁有西班牙血統,因為父親是音樂人,加上媽媽也精通鋼 ...
WZA111 發表於 2023-2-25 21:07

無咗個中大讀中文嘅歌手係差啲

外表甜美開朗、帶有混血兒面孔的AGA擁有西班牙血統,因為父親是音樂人,加上媽媽也精通鋼 ...
WZA111 發表於 2023-2-25 21:07

接觸結他

音樂少林寺 << 佢啲慢歌夠晒喃嘸

年紀小小已經驗十足 << 咩經驗? 失敗嘅經驗?

音樂少林寺 << 佢啲慢歌夠晒喃嘸
kel_kelvin 發表於 2023-2-26 00:22

2020 Kelv's 摯愛十大 第37周
See You Next Time - AGA 第4首冠軍歌
希望今年GAGA啲慢歌夠打動返你

2020 Kelv's 摯愛十大 第37周
See You Next Time - AGA 第4首冠軍歌
希望今年GAGA啲慢歌能夠打動返你{:1_ ...
GaracyTan 發表於 2023-2-26 00:33

之後嗰週嘅冠軍歌高質1000000倍