返回列表 發帖

Hellossssss vs 古sir

現年48歲的古巨基自前年舉行完四場紅館騷就暫別樂壇,他去年宣佈在前年底與太太誕下兒子古晉匡(Kuson),為避疫去年初開始全家不出門逾一年,專心做湊仔公的他不時網上分享新手爸爸的點滴。他日前宣佈出山推出名為《I REALLY LOVE TO SING》的企劃,並呼籲歌迷推介新晉歌手。他前晚在社交網直播透露詳情,全程一個半小時的直播,還有關心妍、曾比特(Mike)及「細貓」應智越等加入。

相關新聞:大碟花樣多打機打到出《遊戲基》
基仔直播期間全程雞手鴨腳,幸得古太在旁幫他打點,他還大晒兒子睡覺的閉路電視畫面︰「而家個仔大咗啲,可以投入番做唱片。」基仔指今次企劃會推出兩張專輯,第一張會邀請10個新晉歌手或樂隊與他改編及合唱10首歌,第二張則是邀請新晉創作人,為他創作及製作10首全新廣東歌,是次企劃他更會由零開始公開製作過程。

■基仔上月睇MIRROR演唱會,前晚直播大讚成員唱得跳得,更點名讚Ian、姜濤、Edan及Jer各有特色。互聯網圖片

細貓即場試音
三位新晉歌手Mike、細貓及真人騷《冤枉新秀訓練營》參加者Andy加入直播。獲得DJ Vani推介的細貓笑說:「細個就聽你唱歌。」令基仔哭笑不得,隨後細貓清唱《地球很危險》,更表示會為基仔度身訂做歌曲。Mike則獲基仔大讚說:「我落注買你大爆。」Mike之後即席自彈自唱《必殺技》,獲基仔拍爛手掌︰「你好自如、從容,好好呀!」基仔更答應Mike之後會合唱。同樣演唱《必殺技》的Andy,獲基仔大讚假音唱得好。

得基仔大讚的爆炸頭Mike,原本只希望做幕後工作,前年機緣巧合下參加ViuTV節目《全民造星II》奪第八名,獲得評判郭偉亮賞識。今年初Mike加入環球唱片,首支單曲《我不如》就是由郭偉亮作曲,更成為ViuTV、叱咤及無綫三台冠軍歌,上月他再推出新歌《我不是邱比特》,甚有機會成為今年的新人王。

Jer風格強烈
直播時多次有人提議基仔找男子組合MIRROR成員陳卓賢(Ian)合唱,基仔讚賞說:「佢唱得好好,曲詞都係佢自己,好有才華。」又大力推介Ian的《鯨落》。基仔又點名讚MIRROR另一成員柳應廷(Jer)說:「好耐冇出現一把咁有性格嘅聲音,好有style。」更大讚姜濤有壓台感。關心妍加入直播向基仔提議呂爵安(Edan)、CY(陳澤言)及MC(張天賦),基仔附和說︰「Edan氣質好好,自彈自唱時好似王子,MC好唱得」又讚CY唱《歡樂今宵》好聽

Hellossssss vs 古sir

現年48歲的古巨基自前年舉行完四場紅館騷就暫別樂壇,他去年宣佈在前年底與太太 ...
kenneth 發表於 2021-7-6 08:26

Ian亂入
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Ian亂入
on07111 發表於 2021-7-6 10:47

「可否邀請Ian Chan?

我地全部見樣嘅!

//記者:係咪可以改口叫你金家朗?

張家朗:千祈唔好…千祈唔好…

O嘴//

好有廢癲話咩金lo金jer嘅影子

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

你要愛上Anson Kong的理由1:
Anson Kong平時喜歡下廚,常常於個人YouTube Channel節目「Anson KIS’chen」中大展廚藝,好像豉椒炒AK、黑胡椒蟹等,有板有眼。雖然味道如何仍是個謎,但至少他喜歡下廚,反映他也是個浪漫兼細心的人。

你要愛上Anson Kong的理由2:
最近,花姐接受美國華語節目《偶像名人堂》訪問時,就大讚Anson Kong很懂得體諒身邊人,而且很懂照顧身邊的兄弟:「他對工作很認真,Mirror中他跟Edan都特別乖同特別勤力。」

你要愛上Anson Kong的理由3:
愛貓的男人基本上都是暖男,Anson Kong是出名的貓奴,不過,原來Anson Kong曾在訪問中表示,自己一直想養的是狗,目前正在存錢希望能搬出去可以養狗的單位:「希望我的第一隻狗可以養柴犬。」對小動物如此有愛心的人,心地相信也不會差,試問如此真誠又愛心的人,又怎能不令人動心?
在這畢生不滅 無極的狀態

你要愛上Anson Kong的理由1:
Anson Kong平時喜歡下廚,常常於個人YouTube Channel節目「Anson KIS’chen」 ...
losyes 發表於 2021-10-26 18:38

Anson kong兩隻字已經好貼題,成篇文100分
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

Anson kong兩隻字已經好貼題,成篇文100分
on07111 發表於 2021-10-26 19:37

搞笑AK再次大放笑彈

教主Anson Lo(盧瀚霆)的《不可愛教主》MV點撃率近日破千萬,他謙虛稱多謝歌迷支持,更稱希望大家也留意其他成員的MV。當Anson Lo表示或會畫畫回饋粉絲,Anson Kong(江X生)即開玩笑叫教主拿一千萬出來兼請食飯。   

國民初戀呀 得罪佢粉會犯國民法
真好笑 唔比人反感
再將我相信的如煙火般綻放

做咩各大d人會喺度討論台慶

呢個post好玩。睇到停唔到
……

2. 三 個 字 - 江 畢 生
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

https://youtube.com/channel/UCzJtnwV2oGJy8YBuTseHd5g
發現咗呢個channel專撐雞蓉同彈mag唱歌

kenneth 發表於 3/12/2021 00:50

但個channel開頭啲片係正常,同埋睇comment都係認真討論,最近啲片變成狂插

來吧 倒轉地球

港府批評G7和歐盟企圖污衊立法會選舉,又稱新當選議員來自不同政治光譜,彰顯新選舉制度的廣泛代表性。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

咁燒烤叉真係無資格組金 , 又唔夠mirror 紅
洗衣王國130 發表於 2022-1-1 23:45

Gin Lee’s tag on last.fm
ginleehatesyou

WZA111 發表於 2022-1-17 11:30

李幸倪恨你

WZA111 發表於 2022-1-17 11:30

好似係我加落去

李幸倪恨你
Yan 發表於 2022-1-17 15:05

突然發現我係李幸倪嘅 top listener no.1
仲話我聽咗好多IDK...

1分30幾好笑

朱庭萱

TC Candler以「truly handsome man」(真正英俊的男人)、「a very good all-around performer」(一個非常好的全能表演者)來形容AK,更表示「These guys(MIRROR)are going to be bigger than BTS someday」,認為MIRROR有天的成就會比韓國人氣男團防彈少年團(BTS)更大。

李幸倪(Gin Lee)新日推出新歌《IDK》,早前她換上四個不同造型拍MV,配合強烈節奏又唱又跳,讓歌迷看到不一樣的她。Gin Lee其中一個造型要穿上黑色開窿貼身衫,戴上帽子及化濃粧,頓時跟鍾欣潼(阿嬌)撞樣。

TC Candler以「truly handsome man」(真正英俊的男人)、「a very good all-around performer」(一個非常 ...
WZA111 發表於 2022-2-14 03:16

又bully 搞笑生生

Jer唔比錢都入到
人氣組合MIRROR五子姜濤、Anson Lo(盧瀚霆)、Anson Kong(AK)、陳卓賢(Ian)及Edan(呂爵安)早前獲提名美國電影網站TC Candler舉行的「全球百大帥哥美女排行榜」,並先後正式入圍,不過原來喜訊仲未完,今日(14日)官方網站再宣布新一輪入圍名單時就帶來驚喜,一直冇位列提名名單嘅成員柳應廷(Jer)竟爆冷入圍,令一眾「柳柳粉」直呼喜出望外!

Jer唔比錢都入到
人氣組合MIRROR五子姜濤、Anson Lo(盧瀚霆)、Anson Kong(AK)、陳卓賢(Ian ...
梨胃言 發表於 2022-3-14 16:27

LoveMirkay520 發表於 2022-3-14 17:38

Liza仲未有提名

Jer唔比錢都入到
人氣組合MIRROR五子姜濤、Anson Lo(盧瀚霆)、Anson Kong(AK)、陳卓賢(Ian ...
梨胃言 發表於 2022-3-14 16:27

支持專業評審

支持專業評審
on07111 發表於 2022-3-14 17:56

英皇幾時幫祖兒買個位

Liza仲未有提名
梨胃言 發表於 2022-3-14 17:51

如果我荃唔係忙著拍劇+人大開會+推動粵劇+發展歌唱事業
實有時間參加環球小姐兼拎冠軍

某po花生指數急升 雖然嘈得好低質

某po花生指數急升 雖然嘈得好低質
Yan 發表於 2022-3-21 13:05

可惜冇發帖榜...
否則我會提名情侶大獎

可惜冇發帖榜...
否則我會提名情侶大獎
WZA111 發表於 2022-3-21 20:18

本身諗過得閒嘅話 就算冇每日報榜 都可以整嗰投票頒下獎

最後都係冇時間

英皇賭場執笠

喜歡君彥

香港人終於意識到台灣班自大狂可以有幾乞人憎

Kelly被問到超市咁多人怕唔怕受感染,Kelly淡定表示:「唔擔心,打曬針啦嘛,打曬針就冇咁驚囉!」

AK補充說:「因為我哋開過一次會,粗略講過可能想做啲乜嘢,的而且確有諗過向高發展,但因為九展係叫二樓,紅館係山頂,個高度差好遠,咁我提議可唔可以盡量就避一避,的確有講過嘅!」邱士縉(Stanley)則問AK及姜濤:「畏高點算?你哋有冇諗住點樣拆?」AK說:「加多兩條橡筋…安全帶囉!」

邱傲然(Tiger)自爆本身欠方向感:「我本身冇乜方向感,再去埋四面台,我就好驚會跳跳吓唔見晒啲人。」在旁的陳卓賢(Ian)則搞笑建議到時在紅館放指南針。

AK補充說:「因為我哋開過一次會,粗略講過可能想做啲乜嘢,的而且確有諗過向高發展,但因為九展係叫二樓, ...
losyes 發表於 2022-4-26 22:11

延伸閱讀
AK挑戰高難度動作嗌唔得 Jer未玩已頭暈
Ian來年無方向 出兩首歌不想粉絲失望

AK補充說:「因為我哋開過一次會,粗略講過可能想做啲乜嘢,的而且確有諗過向高發展,但因為九展係叫二樓, ...
losyes 發表於 2022-4-26 22:11

Ianson可以自己開棟篤笑

江X生(Anson Kong,AK)則指自己和陳卓賢(Ian)是水池拍攝時低層受害代表,因為他與Ian及楊樂文(Lokman)要跪下等,但柳應廷(Jer)卻飛剷式過來,他說:「當時真的像有個浪冚過來,我心想,要不要拿塊滑浪板出來滑浪?

江X生(Anson Kong,AK)則指自己和陳卓賢(Ian)是水池拍攝時低層受害代表,因為他與Ian及楊樂文(Lokman) ...
losyes 發表於 2022-5-3 21:42

笑話區根本係為生生而設

kenneth 發表於 2021-12-3 00:50

你好叻,咁快留意到他就是美麗可人兒

H 會員已經是個笑話

H 會員已經是個笑話
kaman921 發表於 2022-5-13 23:00

越嚟越曲線 ,唔知邊句真,邊句假,唔知係咪受「不要愛得太直線」影響。

越嚟越曲線 ,唔知邊句真,邊句假,唔知係咪受「不要愛得太直線」影響。 ...
ambrose121 發表於 2022-5-13 23:19

條友話無政治立場喎,懷疑佢癲咗要入青山

無嘢搵嘢嚟鬧 笑死