返回列表 發帖
佢之前做內地show話想這個concert係紅館做⋯點知又係Star Hall。
angelicdestiny 發表於 2019-8-28 23:13

其實依家有得佢開已經好好, 紅館就真係再有紅歌先啦

好想佢唱多d舊歌: 告白,心中有數,一時倦了,為你唱Demo,愛情鳥,傾斜樂園,人間蒸發。。。 佢未唱過ge 都想聽

我自在 簡直係神碟
深白色同心呼吸都好想聽
fifty1205 發表於 2019-8-28 23:52

突然稔反當年偶然間去到佢 接近天空的地方 個發怖會,個feel 好清新

咁多side track…唔好諗啦唱主打歌先吸引到街客
stephybest 發表於 2019-8-28 23:58

其實上面只有 愛情鳥 同 傾斜樂園係side track, 其他都有plug ,不過冇人識。
而且兩首都拍左mv 的。 傾斜樂園就只有neway 入面有得睇。

個鼻又高咗
鄧佢happy la
hehehaha 發表於 2019-8-29 00:09

邊有?好似 普通朋友 果期upgrade 完之後到依家都一樣啦

諗返起十周年嗰個LOVE CHAPTER演唱會搞到一pat屎咁
stephybest 發表於 2019-8-29 00:17

果個好似係人地主辨,有得開仲想點

Hifi 果堆番唱最難頂,除左 擋不住風情 叫有趣少少,希望其他果d 一首都五好唱。
另外,東莞個list d 歌吾多吸引,太多國語同番唱人地

肯定有+ 希望有

《感應》- 感應 / 你我她
《花無雪》- 花無雪/ 一時倦了/ 黛玉笑了
《Close to you》- 無 ...
cbacbacba1 發表於 2019-8-29 11:58

寧願佢唱 騎膊馬 都唔想聽佢唱 明日花, 呢2首真係佢最悶ge 歌2 同 1

幾時開紅館
steph123 發表於 2019-8-29 14:16

今次full先稔啦, 另外希望佢唱埋 花與蝶

演唱會應該加一part:
過場時觀眾一起aiiiiiiiiiiiiiiiiiii聲唉氣
May Ai 然後喊住出嚟唱《通電》{:4_826 ...
l00540 發表於 2019-8-30 13:59

Aiiiiii 好似係因為 有誰來愛我 同 無緣罪wor @@

預見?…遇見。好underrated,希望美Ai可以spotlight下。
angelicdestiny 發表於 2019-8-31 02:48

所以要唱埋十二個我?

《無緣罪》是度身訂造俾泳兒
幾touching ga wo
l00540 發表於 2019-8-31 16:14

份詞係新寫,但曲係改編

你我她 送我一個家 黛玉笑了也是
l00540 發表於 2019-8-31 19:32

你我她未必, 但我覺得 蟷不住瘋情 係一定唱。因為佢除左 小蠻腰之外,已經無上榜Dance song

千祈千祈千祈
唔好唔好唔好
唱《擋不住的風情》和一系列翻唱歌

—————————————— ...
l00540 發表於 2019-9-1 07:59

其實浮沙之路都係跳舞歌,但爭在會五會洗錢再排舞。另外佢可以唱埋 露@@"
Aiiiii  木蘭野 今week都係re 五反

近年啲live都似咁唔多穩定
唔知關唔關有排失過聲事
Frankiekiekie 發表於 2019-8-31 13:46

我覺得係揀歌問題。 由 死匹象 開始,已經揀d 音域好闊ge 歌。
死匹象 “當我是最佳陪襯“頭2個字對佢d歌離講,係數一數二最低音,更低有 獨一無二 “臉龐“。
但死匹象個音域闊d, 另外 騎膊馬 音域又係闊得犀利,聽落live直情handle 五到 木蘭野 就b5 更加五使講。

佢走性感路線唱快歌有一種唔忍心睇落去嘅感覺
二家姐三家姐跟本係兩個極端
一個唔應該唱快歌一 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-9-4 16:18

其實靚泳唱快歌係work ge,記得有次佢dance+唱 美蓮 首 傾斜,非常掂! 但 至大問題係揀歌果個,十二個我 個編曲係老土到爆。
佢應該唱 花花宇宙, 煞科 果類eurodance 舞曲。
至於4家姐(3 係玉米高),佢歌路唱腟比 美aiii更窄。 不過一樣可以繼續行型格同Dance pop,甚至行Soul, 不過佢今年好似人間蒸發左甘

英皇份約完咗無再續(好似係)
Ki 發表於 2019-9-4 17:30

睇過IG ,近日都有POST, 但都係生活照。。。

跟手走去唱擋不住的風情歌
Frankiekiekie 發表於 2019-9-4 18:41

瘋情其實吾算快歌,只係扮性感。
以前美AIIII 唱Watch Out, piece of me 果d 就match 佢把聲,但都偏老土。

所以美ai冇一首主打快歌係高質,得《世界請看著我》叫做正常
stephybest 發表於 2019-9-4 19:30

岩岩睇反,好掛住佢以前個nose
不過首歌其實都普通。 浮沙之路味叫五錯lor

Aiiiii
今日開售都冇播@@就算re 到,都係1week out,  擺脫五到雙位排名。

唱泳果年係米320/180?

賣成點
hohoho 發表於 2019-9-7 12:43

五知,但點解可以見五到有廣告ge

如果要番唱,又玩花主題, 可唔可以唱 霉妹 首 野百合 同better in time,上下輝映?

Aiiiii,  睇泥銷情吾多樂觀。木蘭野@903 今week 應該都落棺。

仲有冇機會上紅館
let'sbegin 發表於 2019-9-12 16:01

冇。 雖然木蘭野 re 反兼有死位,叫做横跨左8weeks, 但ap 加埋連40 都五夠, aiiiiiii

想買880, 但驚買完之後有砍價飛。

美aiiii 演唱會出左預演歌單,好多side track ,另外 花心 Youtube mv comment果度有祝福 美aiiiii 生日賀詞比賽,嬴左ge 話會有免費飛。
https://www.youtube.com/watch?v=AuryR70d-ug

全部價位都仲有10連
kio0909 發表於 2019-10-13 17:39

梗係濟銷la, 大hit 歌今年又冇,演唱會廣告又五見有,加上fans base 又細左甘多,賣到1500 已經好好。佢四不像果年開的話可能都仲賣到7,8 成飛ge

入場睇左,但得大約一半多d人倒,真係心up ,但果段舊歌時代medly 真係滿足晒所有願望。 我想聽ge 大部分都聽晒。

其實演唱會頭一半我好鐘意,但跟住黛玉笑了開始就悶,仲要唱果時揸住支pole,  非常奇怪。

狀態就幾好,揀歌都好,係d flow差少少,
衫都幾artistic,花無雪噴雪好正 ...
stephybest 發表於 2019-10-16 23:27

D 衫好似GAGA ,DANCE 果PART 有D 失望

R爆頭,pole dance完黛玉笑了,九唔搭八
stephybest 發表於 2019-10-16 22:00

的確,仲要揸住枝棍係度唱 黛玉笑了

我今次覺得比較悶係 明日花,黛玉笑了,四不像。

Medly 果part 真係感動ge, 好似突然坐左時光機甘,所有回憶反晒泥。

所以我好滿意差一首無中
stephybest 發表於 2019-10-16 23:12

我想佢唱 愛情鳥。 Anyway, 除左 野木蘭,花心。 近年d 歌拍埋 今日果堆舊歌,如: 天使明明在此,賣火柴女孩,心中有數,一時倦了。
d新歌真係輸幾條街。

楊生比錢佢屋企人醫病,泳兒應該唔會忘本,唔走嫁啦,至於人氣方面,我諗泳兒應該睇化左,
所以先決定繼 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 00:50

aiiii 見到今日入座真係得50%倒,約1500/3000。基本上,680,560果度真係空晒,然後仲有d人中途衝上去坐,自行upgrade@@"

同公司我諗得sherman叫做同佢friend少少…但美漫人氣應該比佢更差……
stephybest 發表於 2019-10-17 01:37

美漫今日有去睇,但佢好似冇續約?

個feel慘到好似姐,佢應該仲會唱既,講到想吸kenny啲旺氣上紅館,
泳兒既音樂profile絕對夠歌開紅館,
但 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 01:02

雖然今次叫重反starhall,  不過陣容同舞台設計都失色過以前 Close to you 好多,如果只比陣容,前年佢同羅力威擔正一齊開 大金家庭 果次都係starhall, 不過有好多嘉賓。 又 美商,痾硬屎,糖妹。。。  果次都好似有8,9 成full,  换言之今次係單靠 美aiiiii 去飛,結果係琴日個場坐得一半。

泳兒現今唱片銷量應該都係1500張左右
真雙普選 發表於 2019-10-17 10:27

又五止ge, 佢大約賣到2000-3000 倒,hifi 碟應該5000倒。

最hit果啲竟然唱medley,真係鄧佢慘,咁樣比公司玩法,定佢覺得自己好紅?唱咩都有人鍾意?不如快啲收山 ...
MonChi 發表於 2019-10-18 13:46

可五可以五好甘負面,其實個歌list大部分係fans 揀的,fans 話好鐘意佢d unplug/舊歌,由期是眾會員aiiiii 出來ge 通電 同 人間蒸發。所以佢先將甘多五hit ge 歌唱全首。

我想佢out 普通朋友 in 傾斜樂園。Out 明日花in 愛情鳥。
仲有想in 埋 快樂眼淚 同 告白

其實有時甘稔,點解美aiiii 係903 成績一直五多好?
可能星夢台太錫佢,雖然五係最女,但都俾左好多機會美aiiii,
而且又2次大獎+冠9成歌。
正如美菊美弱le 堆上到903 榜尾依家執身彩甘