返回列表 發帖
我就覺得 開場前 or 完場 係ok嘅
但如果開show途中就不了
又影響觀眾體驗又干擾歌手發揮同舞台效果 好似 ...
JayantL 發表於 2019-8-15 05:08

好似係跳完舞嗌Encore個陣先拎出黎,哩啲時候無傷大雅啦, 哩到都等咗三分幾四分鐘先換好哂衫,拎出黎搞下氣氛仲開心

明顯上面兩位都未(無)入場,所以唔知祖兒講咩

我知, 第一場睇左啦, 不過聯想到好多野
hohoho 發表於 2019-8-15 18:55

第一場無講奶媽喎

補場有講
hohoho 發表於 2019-8-15 19:01

嚇得我,以為我同你平行空間,你聽到我聽唔到添

今次show之後, 正式宣佈容祖兒係香港樂壇最後一個天后!!!!
hohoho 發表於 2019-8-15 19:03

等Gin Lee成才啦,快架啦

悲觀!!無咗爭氣

係咪冇咗爭氣 google doc得悲觀
721AXA 發表於 2019-8-16 23:05

係......我見連登仔報係爭氣換咗做悲觀生物學

花千樹反應太好,祖祖team人真係好聽從民意
可能換搜神記或者牆紙呢
如果360真係又笑著唱架啦 ...
風見志郎 發表於 2019-8-18 19:47

X爆哩個偶像,太聽民意啦

舉高隻手。。。。
stephybest 發表於 2019-8-18 22:42

唱哩首都唔唱Give Love A Break

張智霖也是今晚的嘉賓?
lexleung1019 發表於 2019-8-18 22:48

祝君好中

有冇人記得有chihuahua依首歌,其實氣氛一流

Chihuahua + 四面台 + 加大力度 + 派對機器 wowwww (全部歌詞 ...
jack27 發表於 2019-8-19 15:30

Chihuahua 1314都無唱,唔駛旨意再出現

草蜢整首ABC有幾多人聽過啊
stephybest 發表於 2019-8-20 23:13

真係完全唔識

黃牛話係陳奕迅,好明顯係為咗抬高個價啦,KKK同醫臣邊個價高啲呀嗱

source?
你老闆 發表於 2019-8-22 11:30

Google打佢兩個嗰名就搵到

唔記得,好耐下架喇
只知道一定唔係13年個次

除左Eason
我無記錯有次溫拿開演唱會都嚴重超時
唱到12點 ...
森姆@結論 發表於 2019-8-22 19:08

Duo尾場

今晚又唱雙子座

今晚有新衫 紅色公主裙+放返啲頭髮落嚟 靚
721AXA 發表於 2019-8-22 21:30

條裙好肉酸喎,好似裝左個肥婆係入面咁

邊度收風!?
Qmen 發表於 2019-8-22 22:18

個陣係現場

乐坛风云 發表於 2019-8-23 16:22

其實過咗頭兩、三場之後,放飛個價錢都慢慢上升,但係都算係一個合理水平
門口黃牛係開Show後都有減價(睇連登講)
15、16號打後個價開始飆升,廿號之後個價升到好似樓價咁離哂地

都話咗早d買好喇,其實好多人都想等平飛,但係結果就越黎越貴,佢地自己挪黎衰,想等平飛但結果係等 ...
乐坛风云 發表於 2019-8-23 18:53

緊係啦,越遲買越貴
明明六號個場已經無哂事,又唱又跳三個鐘,口碑開始有,仲點會有平飛呀
好彩我個陣用原價收咗今晚張飛唔係嘅話只會益咗班死黃牛

好彩錄影左幾場,可以揀返最好嗰take入落dvd bluray,
今晚狀態唔算係最好,不過氣氛搭夠 ...
stephybest 發表於 2019-8-25 01:39

人肉歌詞機今日係咁唱錯歌詞

應該係無譜彈唔到其他歌
你睇佢最後請弦樂手出黎就知無機會彈新歌

以為有三安《爭氣》
l00540 發表於 2019-8-25 10:51

我仲諗住佢會返係悲觀後面添

同埋集氣要佢唱嘅歌前一日先集太遲(我前一日先見有ig post)
想當年n6麻煩你事前好似係集左一段時 ...
721AXA 發表於 2019-8-25 10:54
係呀,太遲集氣何丙邊寫得切份譜呀
算啦,今次成個演唱會真係超額完成,放過佢一次咁多啦

《Give Love A Break》專輯裡邊

除左《16號愛人》
好多作品都少唱
e.g. 《心病》、《蜃樓》 ...
l00540 發表於 2019-8-25 13:11

蜃樓Side Track,08年Starlight揀哩首做Opening已經好好啦

想當年《蜃樓》做opening 真係好正 ...
睇完呢個show 真係由剩係愛祖d 歌,變到好愛祖
呢個con 真係突破 ...
victor1991415 發表於 2019-8-25 21:11

Babykingdom都好多人對佢改觀
佢嘅努力終於都得到大家認同啦

希望佢黎緊啲歌同碟keep到八成水準啦

佢keep住出歌爭女金咪又係一堆人走出來反佢,冇咩分別
SugarFree 發表於 2019-8-26 09:05

BK好似無乜人有留意樂壇啲野喎
爭女金係得哩到講

有就一定但唔好放藍光得唔得...
Qmen 發表於 2019-9-3 17:34

唔好淨係放DVD就真呀,之前N6同1314藍光碟都無Making of
係MSL先掉返轉BD有,DVD無

直程唔好再出DVD啦
咁嘅畫質而家邊見得人
JayantL 發表於 2019-9-3 19:17

DVD係最低門鑑,再加上唔係好多香港人知咩係BD