返回列表 發帖

[Aug/6/2019] Love in L.A. Studio Live - 容祖兒 (LP / SACD)

歌手:容祖兒
唱片名稱:Love in L.A. Studio Live
唱片封面:
LP:

SACD:

推出日期:2019/8/6
唱片類型:LP / SACD

TrackList:
LP
SIDE A
01. 隆重登場
02.  未知

SIDE B
01. 痛愛
02. 牆紙
03. 長大

SACD
01. 隆重登場
02.  未知
03. 痛愛
04. 牆紙
05. 長大

附加資料:
Pretty Crazy Concert Tour 容祖兒演唱會限定紀念
20週年限量版發燒天碟, 重編唱新五首熱門作品
LOVE IN L.A. STUDIO LIVE PARAMOUNT STUDIO 現場錄製

LP: 『捷克』生產限量版1000編碼    SACD: 『德國』生產限量版600編碼

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

快啲搶我啲錢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

封面真係令人不安

封面有d似美雅

仲有SACD

長大令人不安
佢D音樂品味真係不敢恭維....

瘋搶
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

已經BBS買咗,喜歡祖兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

長大都係五大翻唱之一

好似三面怪人
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

派是旦一首冠埋已經夠女金
不過封面真係近年最差

已經淘寶買左雙份,其實五首歌賣出大碟價真係好貴,同埋仲有CD+相集要HKD350,都係好貴

Hea 到呢
等出大碟算吧啦
再將我相信的如煙火般綻放

五首熱門作品

05.長大

封面有d似美雅
kayzzz 發表於 2019-8-1 17:27

真係有啲似
上年tanya個CD封面

長大換舊日就好啦

即係演唱會都會有呢五首歌,然後用新編曲啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

影到好似真人咁衰

簽名被屏蔽

影到同你icon一模一樣
長大都翻唱? 有無搞錯
你老闆 發表於 2019-8-2 16:40

長大了嗎?

希望digital會上架
揀"長大"應該係考慮到大灣區歌手身份
揮著翅膀 唱到嘔
小小 獨照 太難唱
唯有 長大

希望能够抢到,期待~~~

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

關大灣區咩事?
你老闆 發表於 2019-8-3 18:08

個特輯喺大灣區播

5首都出晒街,無驚喜

5首都出晒街,無驚喜
lmml4 發表於 2019-8-4 01:08

唔係full ver
隆重登場 新編曲好好聽

還以為是新碟

簽名被屏蔽

點解個封面咁似12年Moment果張
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

祖真係真天后

長大令人不安
佢D音樂品味真係不敢恭維....
CunninG 發表於 2019-8-1 17:45

而家啲版主質素令人不安
一句「令人不安」就叫評論真係不敢恭維
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

而家啲版主質素令人不安
一句「令人不安」就叫評論真係不敢恭維
cathay1996 發表於 2019-8-10 05:22

佢咁多hit song可以揀偏偏揀長大
咁的確叫人失望

再者我除下版主既身份
都只係一個普通既祖粉
咁同大家分享下我對佢既音樂品質有質疑都得呱?

不嬲都覺得佢既強項係舞台表現
但音樂製作就一般
好多時佢自己主導既音樂製作都會出事

買咗SACD,好大好靚個package

紙套上面個NUMBER 同碟入面個NUMBER唔一樣係咩玩法...?
人生第一次買SACD就中招

風見志郎 發表於 2019-8-10 09:15

SACD都係好大盒??

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Boxset內的是SACD??

我喺CD倉見倒係普通盒咋喎...
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

你撞鬼?
02 著地 - 鄧麗欣

點解kkbox唔放
「微笑之中 接受還未有 答案。」

想知LP版入面有D咩?

得5首舊歌真係唔吸引, 仲要有隻無啦更既長大
FIGHT for 陳柏宇

本相集靚到傻

Boxset內的是SACD??

我喺CD倉見倒係普通盒咋喎...
l00540 發表於 2019-8-17 10:55

我都想知Boxset入面個隻係咪SACD,有無人知?

我都想知Boxset入面個隻係咪SACD,有無人知?
Ki 發表於 2019-8-26 10:43

GOLD CD
02 著地 - 鄧麗欣

終於上到榜啦
真雙普選 發表於 2019-10-11 19:16

// Pretty Crazy Concert Tour 容祖兒演唱會限定紀念
20週年限量版發燒天碟, 重編唱新五首熱門作品
LOVE IN L.A. STUDIO LIVE PARAMOUNT STUDIO 現場錄製

LP: 『捷克』生產限量版1000編碼    SACD: 『德國』生產限量版600編碼 //

眼殘定文盲?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會