返回列表 發帖
其實你有咩想表達就直接講啦。又唔係想聽Gin歌,日日係到Mon住個post Mon住個排行榜想點?

Gin Lee唔止凌 ...
愛我別走 發表於 2019-7-31 12:24

想話環球歌手(唔止gin)d歌走勢好特別啫 好似過山車咁 又會一堆歌一齊上榜首
至於點解我要post 只係回應HOTMAN會員個post
當然要點詮釋你有你自由 係咁

咪鬼理佢啦,反Gin反到有職業病
凌晨3am上KKBOX mark實Gin嘅排名 無佢咁好氣 ...
fifty1205 發表於 2019-7-31 14:33

唔係專登3 am mark實gin 排名

而係3 am先做完野 得閒開下kkbox聽歌

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

希望銷量榜排名第二

今個禮拜會去台灣
希望佢會搞簽唱會或者街頭快閃
阻住 發表於 2019-7-29 18:14

台灣銷量ok ma?

下一首到底派咩呀 淨係去台灣唔使理香港?
幾首歌都有MV喎~希望係以愛情的罪名
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

下一首到底派咩呀 淨係去台灣唔使理香港?
幾首歌都有MV喎~希望係以愛情的罪名 ...
hehemamama 發表於 2019-8-1 20:00

派國語歌都唔會係香港有好成績架啦

今年年尾應該有首廣東歌

Goodnight 愈聽愈好聽

以愛情的罪名,這2段真係好好聽,作得好catchy

我驕傲又痛恨 我這謙卑的懦弱
我易碎卻姑息 這危險的詛咒
我盲目又看破 這愛恨的因果
我顧及卻不惜 逐潮水的起落

用荊棘的刺 吻我吧
親手銘刻我的荒謬
這被唾棄的人 活該
淪為你的俘囚

以愛情的罪名 > 浮世繪 > U&I (feat.陳梓童) > 餓 > 聽不懂 > 孤獨門口 > Goodnight (feat. BCW) > 耽誤

Gin Lee 唱國語正好多
信與不信 好聽過 信 好多
不過首歌都係差個爆位

以愛情的罪名 > 浮世繪 > U&I (feat.陳梓童) > 餓 > 聽不懂 > 孤獨門口 > Goodnight (feat. BCW) > 耽誤 ...
gewhgewhe 發表於 2019-8-4 00:01

我都最鐘意 以愛情的罪名

其實隻碟幾高質 風格類似12年Gin Lee同名大碟 以R&B為主
好多歌都好型 但環球真係十級廢 揀首復古悶歌孤獨門口做主打
八首新歌拍咗五首MV 偏偏揀唔中全碟最搶耳嘅聽不懂 同最K最易hit嘅耽誤
每次都好揼本做音樂 但次次亂派歌 企劃又唔識做 唔會幫到Gin Lee上位
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Gin好索
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我聽番答案之書唔好???
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我聽番答案之書唔好???
帥小寶` 發表於 2019-8-8 18:04

好差咩呢隻
好鍾意wo

好差咩呢隻  
好鍾意wo
hehehaha 發表於 2019-8-8 18:19

好大陸
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好大陸
帥小寶` 發表於 2019-8-8 18:25

CD1都ok啊唔太覺

聽完訪問試聽d國語歌真係唔差
不同曲風都駕馭得好好
但派孤獨門口真係趕客, 香港本身第一plug係支持浮世繪
以愛情的罪名應該係派得最好
耽誤就完全係台劇歌咁滯
其他快歌就一半半, 餓唔係好識欣賞

anyway, 歌係好聽但係夾硬攝廣東歌呢個決定我都係會唔買

Gin係租場錄音真係慳唔少錢

好大陸
帥小寶` 發表於 2019-8-8 18:25

有幾大陸 講黎聽下
我都想知香港+台灣+馬來西亞+鬼佬 點整到大陸味
肥婆馬上收皮

有幾大陸 講黎聽下
我都想知香港+台灣+馬來西亞+鬼佬 點整到大陸味 ...
fifty1205 發表於 2019-8-9 16:11

唔係魚腐 雲吞 呢啲本土野咪大陸lor
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

訪問話美煎會去韓國宣傳呢隻碟,美煎好勁

阻住 發表於 2019-8-9 17:47

beGin 岀過韓版
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

原來bold&beautiful已經平賣了..

原來bold&beautiful已經平賣了..
星夢情真 發表於 2019-8-9 19:56

有無我本人咁平先

有無我本人咁平先
帥小寶` 發表於 2019-8-9 22:12

$59

今日Gin既Fans Club生日會 大合唱 天地一沙鷗 wow

阻住 發表於 2019-8-9 17:47

非常好奇去韓國做咩類型既宣傳

慶幸係嘉姐做訪問,暸解多咗

無人覺得好似咩

非常好奇去韓國做咩類型既宣傳
Garfield 發表於 2019-8-10 17:11

感覺佢台灣都唔多宣傳,好心就放多啲時間喺台灣先啦,始終華語樂壇要hit都係台灣緊要啲。

感覺佢台灣都唔多宣傳,好心就放多啲時間喺台灣先啦,始終華語樂壇要hit都係台灣緊要啲。 ...
Serendipity 發表於 2019-8-10 18:47

出國語係完咗心願..重點仍然放係香港...如果決心要去台灣發展就會搬埋去住

我等39蚊先買

未成隻碟聽

不過以愛情的罪名幾好聽

但我認同帥小寶 有啲大陸feel
好似GEM 啲大陸歌

其實呢
大陸係無咩人做r and b碟

其實呢

話大陸碟既人係咪聽好多大陸碟 所以先咁清楚咩係大陸碟
oh 原來平時係呢啲口味
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Gin妹成日私底下靚過上鏡,素顏淡妝最好
休息完就好繼續宣傳新碟或番香港錄歌啦

又可以出黑膠有無咁多人買黑膠啊

發覺孤獨門口百聽不厭,唱得好

hehehaha 發表於 2019-10-28 04:48

年度主打?

2019遺豬

隻碟派錯哂排錯哂 marketing係咪咁憎gin

李幸倪 - 浮世繪 (2CD+DVD) 限量特別版
首批附送海報一張
Release Date:13-NOV-2019

難得有天份的歌手,接近完美 女版行走的CD 渾然天成的大將魅力. 雙CD收錄共17首歌曲,特別加入全新4首錄音
包括:《不愛浪費》(國) / 《喘息空間》(粵)  (Jax Jones with Gin Lee);Vale Per Sempre*》(意/國) / (意/粵) (Eros Ramazzotti with Gin Lee) 意大利語,解「永遠在旁」.
DVD全新收錄共9首歌曲 MV及Studio live session

CD 1:
01. 浮世繪
02. 餓
03. 以愛情的罪名
04. 聽不懂
05. 耽誤
06. 孤獨門口
CD 2:
01. Goodnight (feat. BCW)
02. U&I (feat.陳梓童)
03. 兩個我
04. 信與不信  
05. 堅強的動物
06. Vale Per Sempre - Eros Ramazzotti with Gin Lee (意+國)
07. 不愛浪費 - Jax Jones with Gin Lee
08. 侘寂 (粵)
09. 風靡 (粵)   
10. 喘息空間 - Jax Jones with Gin Lee (粵)
11. Vale Per Sempre - Eros Ramazzotti with Gin Lee (意+粵)
DVD:
01. 浮世繪
02. 以愛情的罪名
03. 以愛情的罪名 (劇情版)
04. 孤獨門口
05. Goodnight (feat.BCW)
06. U&I (feat. 陳梓童)
07. 浮世繪 (Studio live session)   
08. 以愛情的罪名 (Studio live session)
09. 孤獨門口 (Studio live session)

Source: echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

第二版幾有誠意喎 其實環球幾揼本俾佢做音樂
肥婆馬上收皮

痴線lol 一年出左人地五六年既歌量

買硬

限量幾多隻呀, 17號先返香港, 好擔心已經搶唔到

痴線lol 一年出左人地五六年既歌量