返回列表 發帖
美祖就算啦,最多就0.903%可能答案之書會有個MV提名
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

恭喜yoyo,同美祖有發生過嘅都入過圍
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

本身無期望無失望,最衰台灣media 吹得太勁
阿薯 發表於 2019-5-15 14:01

咁佢果期銷量真係好勁,come back氣勢如虹。

不如講下有咩你係知 ?
chanchan0909 發表於 2019-5-15 14:15

雖然預咗美祖零入圍,不過出咗首長大了嗎送俾國泰都算無憾。

係啊,去年台灣本土最高銷量唱片,仲勁過Jolin
fifty1205 發表於 2019-5-15 14:17

冇用啦,班評審可能覺得佢一成不變囉。
好似舊年燕姿梵高咁高汁,班評審都可以話冇突破。
梁靜茹聽日隻碟如果真係十隻慢歌,明年都唔洗玩了。

hocc咁都可以有提名
反觀祖祖
小伙子. 發表於 2019-5-15 14:41

娃娃,ellen,yoyo,hocc四個好朋友都入圍,佢應該高興。

王心凌同容祖兒連遺珠都不配被提及名字
lu12 發表於 2019-5-15 15:13

呢兩個都係商業包裝嘅人,市場方面真係做得好好,但音樂性行先嘅頒獎禮真係唔洗諗啦,同自己比喇,至少大家都覺得做得好過以前,懷住song of the year嚟做唔係hea出。

好想睇王心凌而家咩樣
賴爽 發表於 2019-5-15 15:37

祖兒我是歌手落敗徐佳瑩個樣囉

咁樣
mychart- 發表於 2019-5-15 16:13

河馬自己都話佢係偶像歌手同金曲獎無緣啦。

見到有人總結一句話幾中肯

今時今日嘅金曲獎如果你唔係唱作人,你張碟冇實驗性,音樂性唔強基本唔會入圍

今年有冇得玩競猜得獎名單?
liebe 發表於 2019-6-27 08:52

出面咪有個post囉