返回列表 發帖

Wonders Music Recommendation 2019

音樂記錄著生活的點滴,記錄著我們的心聲,
記錄著我們的城市,記錄著我們的時代,
今日譜下的樂章為明日回憶。

喜愛流行曲,喜愛屬於我們的時代曲,
曾愛唱的那首誰可代替,
或許只得我共鳴,感謝永遠有歌把心境道破。

時光飛逝,新一年來臨意味又有一個新開始,
2019 年繼續出發向大家推介更多音樂
我們的總和

2019 年度冠軍作品

Quarter 1
Week 01 Forever Young / 艾怡良
Week 02 我們萬歲 / 陳奕迅
Week 03 遺書 / 蔡健雅
Week 04 轉眼 / 五月天
Week 05 傷害 / 陳綺貞
Week 06 守口如瓶 / 周國賢
Week 07 沙文 / 林憶蓮
Week 08 當我迷失時聽著的歌 / 陳蕾
Week 09 微物 / 王嘉儀
Week 10 代你白頭 / 何韻詩
Week 11 Ride Along / 黎曉陽
Week 12 想寂寞 / 黃瑋中
Week 13 台北某個地方 / 陳綺貞

Quarter 2
Week 14 如若我 / Pandora
Week 15 光之外 / 盧凱彤
Week 16 聲音導航 / 馮允謙
Week 17 Pretty Crazy / 容祖兒
Week 18 告別的藝術 / 陳健安
Week 19 孤島人 / RubberBAnd
Week 20 海裡睡人 / 陳奕迅
Week 21 光 / 盧凱彤
Week 22 Sunset Or Rise / Sunset Or Rise
Week 23 雙失受害者 / 黃瑋中
Week 24 回憶有罪 / 達明一派
Week 25 靜謐神林 / Serrini
Week 26 山旮旯 / 馮允謙

Quarter 3
Week 27 在錯誤的宇宙尋找愛 / 陳健安
Week 28 5:59pm / 恭碩良 岑寧兒
Week 29 我們都是這樣長大的 / 鄭秀文
Week 30 願 / 方皓玟
Week 31 高地之下 / 小塵埃
Week 32 波點女皇 / 王菀之
Week 33 悲觀生物學 / 容祖兒
Week 34 逃生門 / JW
Week 35 最後的信仰 / 林二汶
Week 36 我們與愛的距離 / 許廷鏗
Week 37 圓謊 / 盧凱彤
Week 38 運動詩歌 / 衛蘭
Week 39 華生 / 陳綺貞

Quarter 4
Week 40 噩夢 / 雷同二友
Week 41 以青春之名 / 陳健安
Week 42 玫瑰少年 / 蔡依林
Week 43 773312 / 謝安琪
Week 44 二零一九 / LMF
Week 45 鬥快 / per se
Week 46 嗄嘻呵唏 / Blaster
Week 47 一秒 / 林欣彤
Week 48 天雷 / Serrini
Week 49 人話 / 方皓玟
Week 50 初音 / 林二汶
Week 51 末日快車 / The Hertz
Week 52 漫長 / RubberBand
我們的總和

.
我們的總和

.
我們的總和

.
我們的總和

.
我們的總和

2019共和貢獻
我們的總和

留名

痴線全部人咁早開POST 架咩

支持呢位榜主
希望可以換取毀滅我出賣琪琪既證據
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

支持下你咁啦

希望榜主上灰完愛

支持呢位榜主
JasOh103 發表於 2019-1-4 17:07

支持呢位榜主
希望可以換取話俾我知發生咩事
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

新一年繼續支持 ~~

原來仲未留名

留名
CunninG 發表於 2019-1-4 16:12

多謝奸奸支持
唔知我地撞唔撞到冠軍歌
我們的總和

痴線全部人咁早開POST 架咩
kwanie 發表於 2019-1-4 16:14

溫馨提示今年既共和出榜時間冇延遲
我們的總和

支持呢位榜主
JasOh103 發表於 2019-1-4 17:07

多謝呢位新任榜主支持
張相我好似毀滅咗了
我們的總和

希望榜主上灰完愛
harryharry 發表於 2019-1-4 23:59

懷疑呢位板主個ac又比人hack左
我們的總和

支持呢位榜主
希望可以換取話俾我知發生咩事
616.1314 發表於 2019-1-4 23:59

多謝數字
就係佢1/1冇投xxx首歌
我們的總和

新一年繼續支持 ~~
mamakin 發表於 2019-1-5 00:49

thanks mmk
我們的總和

溫馨提示今年既共和出榜時間冇延遲
Wonders 發表於 5/1/2019 13:44
下無咩大鑊

原來仲未留名
bagfgfcde 發表於 2019-1-5 12:33

Thanks tanya fans 好有愛
新一年考慮支持多d剪裁雅
我們的總和

下無咩大鑊
kwanie 發表於 2019-1-5 13:47

計分員冇變 所有野生活日常
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2019 Week 01

本週冠軍作品
Forever Young / 艾怡良

作曲 / 艾怡良 填詞 / 艾怡良

編曲 / 羅恩妮 監製 / 陳建騏

Forever young Forever young
學著遙望 手卻不會放

一年伊始留下一個小小的祝願

願 我們永遠安康 願 我們永遠懂得飛翔
願 我們之間沒有遺憾
願 我們在寬廣的未來 無憾的可做我

最後
願 我們 Forever Young

RK  LW  NW  SONG             SINGER
01 04   03   
Forever Young      jj艾怡良
02 13   
06   幻覺湖          林一峰
03 08   
05   遺書           蔡健雅
04 ne   
01   我們萬歲         陳奕迅
05 06   
02   沙文           林憶蓮
06 05   
04   沐春風          謝安琪
07 09   
04   花灑下的歌        林奕匡
08 03   
04   守口如瓶         周國賢
09 10   
05   發麻           RubberBand
10 11   
03   LOVE is NEARBY     LiSupper Moment
11 07   
04   傷害           陳綺貞
12 15   
03   若然冬天沒有花      梁釗峰
13 16   02   Crying Underwater    jjiYukilovey
14 18   
02   時間囊          方皓玟
15 14   
03   伯利恆的主角       衛蘭
16 20   
02   ?            jj側田
17 12   
04   讓我逃離平庸的生活    白安
18 ne   
01   光引致疼痛        黃淑蔓
19 ne   
01   我份禮物呢        GTB
20 ne   
01   暴烈34        ...麥浚龍

OUT
XX 01 06   身體語言         Dear Jane
XX 02 06   重陽           鄧小巧
XX 17 04   風靡           李幸倪
XX 19 03   後排慶功宴        陳柏宇
我們的總和

仲上緊遺書 =0=

我都係排兩個沐浴巨星一齊
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

支持 4 6 19

der der

仲上緊遺書 =0=
bagfgfcde 發表於 2019-1-5 14:47

咁下星期out homo
我們的總和

我都係排兩個沐浴巨星一齊
JasOh103 發表於 2019-1-5 17:18

琪琪 + 琪粉 lovely
我們的總和

支持 4 6 19
不瑕 發表於 2019-1-5 18:06

醉愛我們萬碎 希望會支持我out大山婆
我們的總和

der der
seeseetv 發表於 2019-1-5 18:08

steve
hi 你最近好嗎 everything alright?
我們的總和

http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

最後幾日, 未投既記得投喇
我們的總和

steve
hi 你最近好嗎 everything alright?
Wonders 發表於 2019-1-8 21:44

求生成功,仍然在生

Forever Young 冠
呢個榜高質

求生成功,仍然在生
seeseetv 發表於 2019-1-8 21:56

點都要支持你復出
我們的總和

Forever Young 冠
呢個榜高質
放空 發表於 2019-1-9 19:23

多謝支持
班國語女人既首波主打入面佢同蓮母果首係最好
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2019 Week 02

本週冠軍作品
我們萬歲 / 陳奕迅

作曲 / 翁瑋盈 填詞 / 陳詠謙

編曲 / the duo band 監製 / 王雙駿

情人遊天地 日月換行李
如果失憶 我渴望再多一次 認識你

兩個人相知相遇再結合講求緣份

同時這也是一種幸運
在茫茫人海中好不容易尋覓到另一半時
簡簡單單的
只要對方能夠陪伴自己經歷風雨經歷每個小日子就已足夠

RK  LW  NW  SONG             SINGER
01 04   02   
我們萬歲         陳奕迅
02 10   
04   LOVE is NEARBY     LiSupper Moment
03 01   
04   Forever Young      jj艾怡良
04 09   
06   發麻           RubberBand
05 05   
03   沙文           林憶蓮
06 08   
05   守口如瓶         周國賢
07 03   
06   遺書           蔡健雅
08 11   
05   傷害           陳綺貞
09 ne   
01   怪美的          蔡依林
10 06   
05   沐春風          謝安琪
11 13   
03   Crying Underwater    jjiYukilovey
12 18   
02   光引致疼痛        黃淑蔓
13 12   04   若然冬天沒有花      梁釗峰
14 14   
03   時間囊          方皓玟
15 16   
03   ?            jj側田
16 ne   
01   下一位前度        林家謙
17 ne   
01   永遠飛行模式       Dear Jane
18 ne   
01   釋放自己         Mr.
19 20   
02   暴烈34        ...麥浚龍
20 ne   
01   YOU NEVER KNOW    /iSUNSET OR RISE

OUT
XX 02 06   幻覺湖          林一峰
XX 07 04   花灑下的歌        林奕匡
XX 15 03   伯利恆的主角       衛蘭
XX 17 04   讓我逃離平庸的生活    白安
XX 19 01   我份禮物呢        GTB
我們的總和

Gin Lee! Gin Lee!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Eason速冠 mola mola

Gin Lee! Gin Lee!
John 發表於 2019-1-12 17:02

希望煎煎今年比人流放都繼續出好歌比大家聽
我們的總和

Eason速冠 mola mola
timc524 發表於 2019-1-12 17:11

聽講呢個榜係eason既主場黎
我們的總和

Wonders Music Recommendation 2019

/ Eason and The Duo Band - L.O.V.E 上榜記錄

與你常在 1
漸漸 1
可一可再 1
破壞王 1
龍舌蘭 -
我們萬歲 1*

我們的總和

/ Eason and The Duo Band - L.O.V.E 上榜記錄

與你常在 1
漸漸 1
可 ...
Wonders 發表於 2019-1-14 22:56

想睇 祖祖 上榜記錄
二〇二三年度全女班投票

想睇 祖祖 上榜記錄
616.1314 發表於 2019-1-15 21:07

近排忙緊 得閒搵返哂d資料出黎可以整
但係呢幾年成績真係差左好多
我們的總和

唔知某b會員想唔想我上兩首裁剪雅呢
我們的總和

近排忙緊 得閒搵返哂d資料出黎可以整
但係呢幾年成績真係差左好多  ...
Wonders 發表於 2019-1-18 16:59

祖祖好慘
不斷俾班偽粉 Bully
二〇二三年度全女班投票

唔知某b會員想唔想我上兩首裁剪雅呢

上三首

唔知某b會員想唔想我上

震驚