返回列表 發帖
支持好榜 !
希望新一年可以榜主可以推薦更多真音樂
eg 迪子

又撞冠軍歌

結婚啦你哋
ed8671ed 發表於 2019-1-29 16:34
你同好多人都撞冠軍歌 , 你每個禮拜都同唔同人結婚
特別係某位你暗戀左好耐嘅榜主呢 [大家一定會話係我但利申唔係我]
希望你喺共和頒獎禮公開你嘅暗戀對象啦

某句說話有少少此地無銀三百兩既感覺
bagfgfcde 發表於 2019-1-29 17:19
你錯啦 我只係阻止大家幻想嘅機會 !
你地四星期已經撞左3首冠軍歌 心靈相通 真係好夾囉
你成日都誣陷我!! ...
ed8671ed 發表於 2019-1-29 17:12
呵呵
咁咪睇下第五周係咪一樣囉 , 我就有信心唔同嘅

我建議你都係慳返啖氣安安靜靜地躲起來專心搞好你嘅頒獎禮吧啦
怕你一間又唔夠力氣 , 驚你又要出走 , 又要空間喘息 , 又要咩尋找鑰匙 ...

好心你啦 你隨時頒到出年
你做乜要背熟我個頒獎po嘅引言
你係咪暗戀我 ...
ed8671ed 發表於 2019-1-29 19:11
頒到出年嘅龍力蓮呢個肯定個喎 , 因為我已經公布左 , 你肯定係睇完再講啦
鬼有背熟 , 只係記得單詞 , 無喎 , 我覺得社會上有好多人係需要關心 , 就似你呢啲內心有缺憾的人士
怕你亂咁出走害人 , 所以想幫下你手尋回你嘅鑰匙姐
所以我嘅偉大令到你諗多左 多謝你證明左我係一個好人

落差草原 WWWW 同 落日飛車 都好聽到爆炸 !

BAG'S A-SIDE 2019
WEEK 09

本週冠軍歌
微物 - 王嘉儀

王嘉儀的作品 常會引起我對經典文本的聯想
前有美 ...
bagfgfcde 發表於 2019-2-24 10:32
好多好歌 !

財神爺有得留低 ! 幾鍾意呢首 !!!

財神爺有得上榜
lca6 發表於 2019-3-5 21:17
估唔到有人鍾意呢首 !!!

支持榜上面幾位 indie 界歌手 !!!

第一位希望佢會推出純音樂版本

繼續 support 財神爺 !
但一直喺第二第三徘徊 , 估計無冠
孫盛希正野 !

可能係 濕吻 2.0 !!!
bagfgfcde 發表於 2019-3-28 21:48
拿 , 你講架 !
姐係會冠啦 !

希望有冠
放空 發表於 2019-3-29 06:47
希望你都比冠 !

WOW 今期高質

財神爺果然係一如所料無冠

恭喜失重效應
請問雙失受害者是否會被 bam

反 Tanya + Joey = 0分
bagfgfcde 發表於 2019-4-16 10:53
雙 同 Gin Lee 有關
咁同時反埋 Gin Lee 又會有幾多分呢

WEEK 17

本週冠軍歌
光 - 盧凱彤

寫在去年八月前的光 卻又如寫出余靜萍對離世後的Elle ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-21 11:57
支持光 !!!
第九位有得上 !
全力支持遺書 !

WEEK 18

本週冠軍歌
愛在夏天 - 告五人

去年將近炎夏時推出的愛在夏天 雖然時長逾六分 ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-28 10:54
愛在夏天應該係第三周上榜
全力支持 2 & 3 !!!

大同出品 必屬佳品 !!!

全力 support 雙失受害者 & 靜謐神林 !
好強勁嘅造勢大會 , 但係點解無提起新專輯

恭喜 Ellen 兩首都冠 , 完美結局 !
恭喜孫盛希 !!!

發現你呢三個星期冠軍歌都係抄我!
stopzi 發表於 2019-5-26 11:57
又喺到刷存在感

發現你呢三個星期冠軍歌都係抄我!

果然大家慢慢喜歡大家
timc524 發表於 2019-5-26 17:10
我無喜歡大家,只係大家喜歡我,但我阻止唔到佢地嘅熱情

還我人樣 !!! 還我孫盛希 !!!

支持全部歌曲 !
希望讓水倒流下周上榜 !

有遺書 , 又有 Forever Young
有望下周 re 埋 慢慢喜歡你

我曾愛過的 嗚嗚 都愛過了
bagfgfcde 發表於 2019-6-21 16:53
我曾經愛過 Gin Lee , 而家好後悔 , 個心好唔舒服 , 好似做左錯事咁 , 每日擔驚受怕
【聽後感】《我肯定在幾百年前就說過愛你》 – 告五人

告五人在去年的金音創作獎中,破天荒憑藉一張僅有三 ...
bagfgfcde 發表於 2019-6-21 19:57
呢隻一定要聽 , 佢地係可以報名新人獎的嗎 ?

沒有伴侶固然會有獨處的時候 但伴隨在則的不盡然是一片空

AGREE !!!

你有同感??
bagfgfcde 發表於 2019-6-23 22:28
有,因為我沒有伴侶

top 10 有撞 7 首
but YDK 陳零九

在《希遊記》中,孫盛希徹底擺脫了舊有的創作思維,玩起了更多即興的東西,與一群人共同寫歌、編曲,歌曲在樂風上也是有了嶄新的面貌,如文案所談到的「音樂實驗」,所指正是這般的突破。
bagfgfcde 發表於 2019-7-4 16:06
Totally agree ! 前面三張專輯都比女性主題固定左框架 , 呢隻純以音樂行先 , 無框架之下玩得更放 , 亦都發揮左佢嘅可能性 !

恭喜 5:59PM !!!
希望再自 plug 孫盛希 !!!

你 out 左 讓小宇飄走 ~~~

Talent always wins!

★★★★★ 听了一年多,隔段时间拿出来过几遍。虽然音乐表现完全不逊色于上一张 ...
bagfgfcde 發表於 2019-7-17 17:30
这两天把 同在 整张专又听起来了~从 同在 到 outro 从头到尾循环…感觉之前听得太粗糙 小宇老师的歌越听越发现厉害的不行

小宇 ! 屢獲好評 !

WEEK 30

本週冠軍歌
人樣 - 孫盛希

// 在愛情的世界裡,我們帶著孩子般的心,
充滿了 ...
bagfgfcde 發表於 2019-7-21 13:04
恭喜孫盛希 !!!
睇黎等 Lillian come back 都要再等一段時間

想知浮世繪有無歌可以上榜
帥小寶` 發表於 2019-7-29 13:33
有呀,侘寂 !
BAG'S A-SIDE 2018 最高第三位
表現突出 !!!

呢首榮獲 2018 CBM 年度總選 - 最隹填詞 !!!

今期好多獨立歌手

Support Ellen & Eman !!!

今天終於一人回家

Support Ella, Ellen & Eman
bagfgfcde 發表於 2019-8-18 09:32
Ella 派完首寶貝兒之後又再度休息

oh 波點女皇 無機會冠

強烈支持第一位 !!!!!!!!!!

嘩 , 今期個榜真係正 !!!
Ivana 都好彩有返個冠 ! The Hertz 上到 !
同埋今次我都撐林家謙 !

Out 祖兒就話正
陳陳 = 反容 confirmed
616.1314 發表於 2019-9-12 08:09
偽反祖難當

希望同我一樣雙周冠 !

WEEK 41

本週冠軍歌
麥田捕手 - 余佩真

因隨機殺人事件而寫的麥田捕手 厚厚的合成音牆 ...
bagfgfcde 發表於 2019-10-6 10:31
恭喜《我們與惡的距離》!
估唔到下一束光有第五名 !

點解會估唔到呢  
bagfgfcde 發表於 2019-10-11 23:40
因為呢首派台後一直唔上
我以為會係 YAWN 或者係 idk him 呢啲 comment

WEEK 44

本週冠軍歌
你終究不愛這世界 - 傻子與白痴

前半首由電子音樂主導 後半段則換 ...
bagfgfcde 發表於 2019-10-27 13:07
聽過 , 成隻專輯都好正喎 !