返回列表 發帖
好7
佢話支棒係壞跟著掉左
明明係電腦控制
艾石仔 發表於 2019-3-12 20:17

佢無睇過supper咩

都已經唔係咩高科技
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

首新歌唔好聽既...
bagfgfcde 發表於 2019-3-12 20:43

我覺得Ok

聽埋錄音版再作決定

Cantoposibility 真係經典得好緊要
kwanie 發表於 2019-3-12 20:52

當年嘅神碟

昔日最叻既和音都炒哂
HOTMAN 發表於 2019-3-12 20:59

好明顯無綵排過。。。

第一個廁所位黎喇
Wonders 發表於 2019-3-12 21:00

現場笑聲不斷

呢條泡仔冇人識
廁所位長到屙核彈都得
hlyung 發表於 2019-3-12 21:21

但係tag到好勁咁

佢起歌我先知原來903日播夜播嘅外語歌係佢

我竟然覺得AGA係暫時唱得最好
KITSTON 發表於 2019-3-12 21:32

現場聽其實都係災難

3AM都炒炒地

都係去蘭蘭到做嘉賓個次最好

KKBOX 好似hea hana咁
jason567 發表於 2019-3-12 21:50

有大提琴配置已經好好

不過翻唱呢件事本身已經輸左

睇ViuTV阿淫唱得OK喎
係有少少捉唔到Beat
係咪現場唔得
Frankiekiekie 發表於 2019-3-12 22:42

其實現場d音響都有d差。。。

甩beat應該先係致命傷

又果幾張凳
艾石仔 發表於 2019-3-12 22:56

全晚最大廁所位

陳詠謙之亂後第一次聽我現時自己肯做飯
mosesming 發表於 2019-3-12 23:37

全場跟住唱ga

明明今次大好機會俾佢唱今天的我+七歲+回到以前洗底
佢又偏偏走去唱番首翻唱 ...
fifty1205 發表於 2019-3-13 01:09

以tvb角度

呢首係最多人投出黎嘅歌, 一定係唱呢首

音響係全晚致命傷
快歌有vocal墊無咁明顯
Gin唱跳舞歌時就好明顯地變左鬼食泥
Joey都俾音響食左幾句
同埋相對下歌手係唱得用力左, 例如小巧Kay
最估唔到係廣仲咁多fans, 同埋陳伯d fans都好癲下
仲有一個花邊就係, gin同tanya個頭遠睇下好似sophy

我諗廣偉FANS 比想像中多好多
kwanie 發表於 2019-3-13 01:29

隔離block班妹妹叫到痴左線

其實Gin Lee已經慢慢擴大緊 拎到KKBOX十大風雲歌手同MOOV全年女歌手No1已經唔易
我諗佢做多幾次街客live ...
fifty1205 發表於 2019-3-13 01:37

同埋要諗諗下揀咩歌唱

Falling唱到曉飛都無用, 前面個首歌已經趕哂人去廁所

我覺得好多香港歌手都無好認真prepare同研究點樣做好今次個表演,有驚喜的得HINS 同 AGA
佢地有無諗過  ...
stone@stone 發表於 2019-3-13 13:51

同意

仲要係live至全世界。。。

有哂心理準備重睇一次,羅生門係甩beat 同埋同6號把聲唔夾,但就無點走音
Shallow 單純唔係佢個range同styl ...
阿薯 發表於 2019-3-13 16:00

呢個評論唔錯

羅生門最大問題真係慢半拍, 自己一個人唱都還好, 臨尾合唱真係炒哂車, 6號又無得幫下佢

橙海氣氛搭救, 其實現場睇真係無咩, 至於話ad lib差, 其實走同shallow同一個問題, 就係聽唔到自己把聲而變左叫歌多過唱歌

現場睇嘅講兩句
fi d live係差左好多
仲要痴左唔知邊條線係咁拖長音
跳舞個part都好睇, 不過得佢一個係差咁d氣氛
入場嘅9成都應該係dj fans
shock十年後的我d人係識跟住唱

好想fi番華納
btw有下次下次樓梯轉角同南瓜車真係尖叫
嗌encore個陣有人嗌鄭融唱住先真係笑死me ...
帥小寶` 發表於 2019-8-7 02:11

南瓜車轉合唱都理解

但係樓梯轉角應該係夢之途中個版黎。。。

真心唔識欣賞

啲歌全部華納時期咁濟
帥小寶` 發表於 2019-8-7 02:12

華納內部d員工應該就真心錫佢, 可惜...

睇完覺得dj同fi無乜火花....
KLY 發表於 2019-8-7 01:14

我覺得係呀tim有d拘謹

佢地介紹華納既時候講到我以為佢簽番華納 @@
Thomas 發表於 2019-8-7 09:31

我反而好奇佢話有新歌係堅定流
佢credit都無講自己公司

其實我覺得阿FI唱自己幾好,唱人地歌就大獲 hahah BTW 十年後的我個part好感動 ...
Thomas 發表於 2019-8-7 09:30

天生條件係佢range唔好, key又難捉

但係整色整水係可以避免都夾硬拖同扭就真係over左

入場只係睇DJ
應該係第一次聽Fiona唱Live
覺得好驚嚇

仲有 點解一大部提詞機喺度都可以成日入唔到同忘詞? ...
samxdxd 發表於 2019-8-7 09:52

應該無提詞機嘛
個個都成日撈亂歌詞

拖音=音樂紀2.0
前一輪先話同阿醜唱13樓把聲好咗咁快現形
Frankiekiekie 發表於 2019-8-8 15:54

音樂紀最多都係編曲改哂, 拖音都未咁un耳
真心唔明係咪跟錯音樂老師定係佢真心覺得呢個係style??