返回列表 發帖
係咪都走走地音?
lokzai 發表於 2019-3-12 23:49

講緊JY?我都覺得走走地

同埋套衫⋯⋯同當年千千檸檬茶衫有異曲同工之感。
Make it simple.

Joey係咪要展示俾Kay睇,點樣走音都不失霸氣?

輸畀個音唔輸個陣
hissorhk 發表於 2019-3-12 23:57

相比之下,JY今次挑戰的難度系數其實唔高。
當然Kay係徹底GG。

OMG,第一屆KKBOX風雲榜係神經病下完結咁款

無人會理咩難度系數
大家只會見到你炒車
最多係見你個耳機壞咗鬧少兩句 ...
mosesming 發表於 2019-3-13 00:03

I know and I agree with you.
不過JY今晚都只係一般,
Petty Crazy係會洗腦易loop,但感覺好一般,
同埋份詞真係哈哈哈。

全晚表演
Tanya >>> 其他
bagfgfcde 發表於 2019-3-13 00:07

無睇曬所有,但Tanya那段真的很好。

貌合神離
尋晚望住佢地諗起呢四隻字
放空 發表於 2019-3-13 13:45

我覺得好多香港歌手都無好認真prepare同研究點樣做好今次個表演,有驚喜的得HINS 同 AGA
佢地有無諗過 做得好件事
果段演出係可以replay兼賺好多share同noise
當年Shine都係因為YYconcert一段仔就share到有budget可以開九展
(P.s. 如果kay唔炒車, 果段應該好岩翻睇)

咁多個得牙巧係無BUDGET 架咋喎
kwanie 發表於 2019-3-13 13:59

我想講的係,
舞台感既野,唔係你拍個MV/自己自彈/BUSKING 可以做到
一段好的on stage performance 係可以吸客儲客
有些歌手真係搞到同流行音樂XX年差唔到 WHY

希望出年繼續有  同大家做得更好啦

希望快歌都係,09之前果D真係聽厭,唔介意Pretty Crazy+布穀鳥+出色
風見志郎 發表於 2019-3-13 14:33

Pretty Crazy+布穀鳥+出色唔計PC可能會紅,後兩首都無咩人識,以佢街客贊助派飛率偏高計,好易變左冷場