返回列表 發帖
謙謙同我擦身而過
Kfmusic 發表於 2019-3-12 19:43

DJ King既電音唔係一般既難聽

肯定袓祖啦
看得自己偶像那麼高
kayzzz 發表於 2019-3-12 21:31
可能係兩位金曲獎大獎得主其中一個呢

AGA live超越左Hins、CAS

小巧病到音準都捉唔到

希望會唱原諒/遺書
nicknicknick 發表於 2019-3-12 21:58
點知唱半途/濕吻

其實濕吻歌真係好好聽

首歌個旋律又唔差喎

利申第一次聽
nicknicknick 發表於 2019-3-12 22:16
《原來她不夠愛我》班底!

Eman主持都有得唱

Eman唱《高山低谷》先有觀眾圍觀!

不安

Kay既選曲自虐到

已經除左耳機
kayzzz 發表於 2019-3-12 22:53
誰的心似除耳機?

發覺原來成晚都冇乜男人上台
mosesming 發表於 2019-3-12 23:15
女 (9人)
AGA
Gin Lee
HANA
容祖兒
謝安琪
蔡健雅
鄧小巧
曾樂彤
林二汶

男 (8+6人)
C AllStar
Supper Moment
張敬軒
胡鴻鈞
陳柏宇
盧廣仲
SHAUN
6號

所以都可以話係男人多D

亞亞亞 問號?
HOTMAN 發表於 2019-3-12 23:44
大媽舞

Song of the year唱到咁 Joey慘被Gin Lee比下去

想比個氧氣罩Joey

好期待睇返Shallow live
段verse啲咬字好聽到
JasOh103 發表於 2019-3-13 00:56
https://www.youtube.com/watch?v=ProCSmB5k0w

唔好重溫琪琪魔音啦

其實詞有乜問題? LOL 快歌歌詞嚟講算有質素

自己打 KKBOX LIVE 歌詞版
Pretty Crazy
作曲: BEATRAPPA  ...
721AXA 發表於 2019-3-13 01:09
快你一分鐘

希望你解釋「空氣中搾出果醬」、「於腳底放一片薑」點樣配合首歌

誰不是...... 神經病 空氣中榨出果醬
神經病 於腳底放一片薑
神經病 先至不會跟方向
無人明白 是罪嗎 我 ...
1d14 發表於 2019-3-13 01:35
「空氣中榨出果醬」、「於腳底放一片薑」似on9/譁眾取寵多過被視為「神經病」既偉人

唔係就係因為「空氣中榨出果醬」同「於腳底放一片薑」好on9同譁眾取寵,所以Wyman先寫首歌嘅主角係「神經 ...
1d14 發表於 2019-3-13 01:43
但佢用「霍金」、「馬克吐溫」、「超人」、「偉人」做例子 我會覺得首歌嘅主角應該係一個聰明/有創作力/有洞察力之類嘅「神經病」 所以先唔服群/不跟方向 而唔係純粹做on9/譁眾取寵野

有hit歌都無用
個傻婆今晚大好機會都走去唱一首勁冷既翻唱 浪費自己
唱dance medley任何一首/下一位都好呀 ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 01:56
雖然係是旦rerun演唱會其中一段 但其實揀得好正常 用三種唔同路向既歌盡量吸客
《月球下的人》係柔情hit歌 《Slow Dancing French Kissing》可以色誘下怪叔叔 《Falling》展示實力

Source ?
森姆@結論 發表於 2019-11-17 16:32
【KKBOX LIVE: Eman x RubberBand|宣布取消】

這幾天收到很多歌迷inbox,希望今次音樂會不要取消,因此各單位亦堅持到最後一刻,期望音樂會能順利舉行。但由於現時狀況突然轉差,考慮到入場觀眾以及整個團隊的安全,我們忍痛決定,取消音樂會。

明白到大家對音樂會十分期待,有歌迷甚至特意提早出門,只求準時到達演出場地。為大家帶來不便,我們深感內疚和抱歉。我們將安排全數退票,會盡快公布詳情。

為大家帶來不便,我們再一次鄭重致歉。

From KKBOX Facebook