返回列表 發帖
神經病
jasonng 發表於 2019-3-13 00:02

好似係咁鬧人XD

仲以為臨尾唱女皇添

好bigband feel

又多首百記膠歌
神。經。病。。。
人大了珍惜今次不可有下次

終於造岩歌

新歌就似jolin上身咁。。。歌詞同編曲都係

OMG,第一屆KKBOX風雲榜係神經病下完結咁款
Make it simple.

祖祖真係有信心
Long's Music Picks 2020 WK12
1. 在尋找甚麼
2. 街燈
3. 阿愁

唔好意思
我係祖粉

十大feel
喜歡蓮兒,喜歡菲兒,喜歡琳兒,喜歡嬅兒,喜歡祖兒,喜歡詩兒,喜歡融兒,喜歡蘭兒,喜歡琪兒,喜歡之兒
喜歡泳兒,喜歡汶兒,喜歡玟兒,喜歡彤兒,喜歡霏兒,喜歡巧兒,喜歡蔓兒,喜歡幸兒,喜歡欣兒,喜歡迦兒

Pretty Crazy聽一次已經識唱
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

個人今晚心水Top 4:Tanya 廣仲 Gin 廣偉

笑咗
首歌勝利作又盛
以為會好突破定點

點知同百記廣告歌差唔多
肥Y d詞又膠

OMG,第一屆KKBOX風雲榜係神經病下完結咁款
stone@stone 發表於 2019-3-13 00:04

如果謝安琪唔炒車嘅話佢同SM嗰part仲似ending
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

好失望。。。 以為係bang bang bang個類好有氣勢嘅演唱會主題曲
fifty1205 發表於 2019-3-13 00:03

好似唔係好high得起
份詞又唔知做乜

風雲榜最後俾祖粉騎劫咗變20週年演唱會
But I like it

神經病做HOOKLINE光頭好野

我覺得幾正喎, 幾洗腦, 詞都有意思
快歌詞嚟講高質

無人會理咩難度系數
大家只會見到你炒車
最多係見你個耳機壞咗鬧少兩句 ...
mosesming 發表於 2019-3-13 00:03

I know and I agree with you.
不過JY今晚都只係一般,
Petty Crazy係會洗腦易loop,但感覺好一般,
同埋份詞真係哈哈哈。

全晚表演
Tanya >>> 其他

神經病 真係聽到chi sin
祖祖唱連續劇就最正
新歌麻麻地

據悉他倆合作的《Pretty Crazy》,正是祖兒今年紅館個唱的主題曲

Nathan 發表於 2019-3-13 00:05

OMG
識貨

全晚表演
Tanya >>> 其他
bagfgfcde 發表於 2019-3-13 00:07

無睇曬所有,但Tanya那段真的很好。

我覺得幾正喎, 幾洗腦, 詞都有意思
快歌詞嚟講高質
721AXA 發表於 2019-3-13 00:06

出嚟嘅成品話我知 唔值得浪費咁多錢去韓國做囉
Fiona is back;)

Pretty Crazy >>>>>>>>>>>>>>>>> 一種永遠
Jason Playlist 2020 Week 13
#1 在尋找什麼? | 李拾壹

Pretty Crazy >>>>>>>>>>>>>>>>> 一種永遠
JasOh103 發表於 2019-3-13 00:09

Song of the year

做咩唔叫首歌做神經病
人大了珍惜今次不可有下次

回復 810# teennum1

咁未正LOR

好想聽六號唱歌
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

Nathan 發表於 2019-3-13 00:05

國粵男女歌手選

不過 gin 第一首選月球,我表示無感,falling 又覺就住就住

做咩唔叫首歌做神經病
alexleung 發表於 2019-3-13 00:11

咪有crazy字眼

今晚最差既三位
Kay今日真係好趕客
曾小姐可以番去做YouTuber
Hana 唱到一舊舊咁

Gin真係香港樂壇救星
次次live都正到
支那必須亡國

冇一種永遠聽
傷心
今個星期冠返補數

話時話今日出過既tvb劇集歌有on call, 降魔的, 跳躍生命線

Kay今日應該唱番自己十年組曲算
囍帖街 獨家村 山林道

成晚演出 gin gin 果然係天后

Jy d live 好似真係差左..這麼近那麼遠 唱得好辛苦

有無人有save低pretty crazy ...
我miss左

據悉他倆合作的《Pretty Crazy》,正是祖兒今年紅館個唱的主題曲
gooloo 發表於 2019-3-13 00:08

唔係掛?佢仲衰過哂所有百老匯廣告歌囉,咁hea做,我諗唔到有咩理由要去韓國做囉!

利申:鍾意左祖祖冇20年都18年

冇一種永遠聽
傷心
今個星期冠返補數
JayantL 發表於 2019-3-13 00:17

19女金live 唱俾你聽
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK14: 水刑物語 / 再度 / 阿愁

有無人有save低pretty crazy ...
我miss左
PerryXD 發表於 2019-3-13 00:26

好似youtube/fb 有得playback
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK14: 水刑物語 / 再度 / 阿愁

Jy d live 好似真係差左..這麼近那麼遠 唱得好辛苦
快劍俠 發表於 2019-3-13 00:25

佢到而家都仲係無一次唱得好心之科學既live 有冇人有同感?

今晚最差既三位
Kay今日真係好趕客
曾小姐可以番去做YouTuber
Hana 唱到一舊舊咁 ...
rfv123 發表於 2019-3-13 00:13

King Jer IG story發功

快劍俠 發表於 2019-3-13 00:25

高音的確唔掂,明顯聽到有啲位走音

無人會理咩難度系數
大家只會見到你炒車
最多係見你個耳機壞咗鬧少兩句 ...
mosesming 發表於 2019-3-13 00:03

無錯
啱音係基本 啱音之後先講乜難度系數
好surprised謝安琪身邊無人勸佢 (定佢勸唔聽?)

King Jer IG story發功
fifty1205 發表於 2019-3-13 00:27

佢個ranking都好岩 Gin lee 今日真係超晒班
就算唱得幾差 都衰唔過咪嘴 咁大個show黎咪咀 痴線

如果謝安琪唔炒車嘅話佢同SM嗰part仲似ending
mosesming 發表於 2019-3-13 00:05

其實係佢哋嗰部份最有心思,其他全部都係唱自己歌就算,無難度系數可言,希望將來再搞會多少少環節。

高音的確唔掂,明顯聽到有啲位走音
stephybest 發表於 2019-3-13 00:27

佢仲話想破場次紀錄,有d擔心。。。