返回列表 發帖
我覺得幾正喎, 幾洗腦, 詞都有意思
快歌詞嚟講高質

無人會理咩難度系數
大家只會見到你炒車
最多係見你個耳機壞咗鬧少兩句 ...
mosesming 發表於 2019-3-13 00:03

I know and I agree with you.
不過JY今晚都只係一般,
Petty Crazy係會洗腦易loop,但感覺好一般,
同埋份詞真係哈哈哈。
Make it simple.

全晚表演
Tanya >>> 其他

神經病 真係聽到chi sin
祖祖唱連續劇就最正
新歌麻麻地

據悉他倆合作的《Pretty Crazy》,正是祖兒今年紅館個唱的主題曲

個人今晚心水Top 4:Tanya 廣仲 Gin 廣偉
Nathan 發表於 2019-3-13 00:05

OMG
識貨

全晚表演
Tanya >>> 其他
bagfgfcde 發表於 2019-3-13 00:07

無睇曬所有,但Tanya那段真的很好。
Make it simple.

我覺得幾正喎, 幾洗腦, 詞都有意思
快歌詞嚟講高質
721AXA 發表於 2019-3-13 00:06

出嚟嘅成品話我知 唔值得浪費咁多錢去韓國做囉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Pretty Crazy >>>>>>>>>>>>>>>>> 一種永遠
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Pretty Crazy >>>>>>>>>>>>>>>>> 一種永遠
JasOh103 發表於 2019-3-13 00:09

Song of the year
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

做咩唔叫首歌做神經病
人大了珍惜今次不可有下次

回復 810# teennum1

咁未正LOR

好想聽六號唱歌
DM多仔多到覆唔哂

個人今晚心水Top 4:Tanya 廣仲 Gin 廣偉
Nathan 發表於 2019-3-13 00:05

國粵男女歌手選

不過 gin 第一首選月球,我表示無感,falling 又覺就住就住

做咩唔叫首歌做神經病
alexleung 發表於 2019-3-13 00:11

咪有crazy字眼

今晚最差既三位
Kay今日真係好趕客
曾小姐可以番去做YouTuber
Hana 唱到一舊舊咁

Gin真係香港樂壇救星
次次live都正到

冇一種永遠聽
傷心
今個星期冠返補數
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

話時話今日出過既tvb劇集歌有on call, 降魔的, 跳躍生命線

Kay今日應該唱番自己十年組曲算
囍帖街 獨家村 山林道

成晚演出 gin gin 果然係天后

Jy d live 好似真係差左..這麼近那麼遠 唱得好辛苦

有無人有save低pretty crazy ...
我miss左

據悉他倆合作的《Pretty Crazy》,正是祖兒今年紅館個唱的主題曲
gooloo 發表於 2019-3-13 00:08

唔係掛?佢仲衰過哂所有百老匯廣告歌囉,咁hea做,我諗唔到有咩理由要去韓國做囉!

利申:鍾意左祖祖冇20年都18年

冇一種永遠聽
傷心
今個星期冠返補數
JayantL 發表於 2019-3-13 00:17

19女金live 唱俾你聽

有無人有save低pretty crazy ...
我miss左
PerryXD 發表於 2019-3-13 00:26

好似youtube/fb 有得playback

Jy d live 好似真係差左..這麼近那麼遠 唱得好辛苦
快劍俠 發表於 2019-3-13 00:25

佢到而家都仲係無一次唱得好心之科學既live 有冇人有同感?

今晚最差既三位
Kay今日真係好趕客
曾小姐可以番去做YouTuber
Hana 唱到一舊舊咁 ...
rfv123 發表於 2019-3-13 00:13

King Jer IG story發功
肥婆馬上收皮

快劍俠 發表於 2019-3-13 00:25

高音的確唔掂,明顯聽到有啲位走音

無人會理咩難度系數
大家只會見到你炒車
最多係見你個耳機壞咗鬧少兩句 ...
mosesming 發表於 2019-3-13 00:03

無錯
啱音係基本 啱音之後先講乜難度系數
好surprised謝安琪身邊無人勸佢 (定佢勸唔聽?)

King Jer IG story發功
fifty1205 發表於 2019-3-13 00:27

佢個ranking都好岩 Gin lee 今日真係超晒班
就算唱得幾差 都衰唔過咪嘴 咁大個show黎咪咀 痴線

如果謝安琪唔炒車嘅話佢同SM嗰part仲似ending
mosesming 發表於 2019-3-13 00:05

其實係佢哋嗰部份最有心思,其他全部都係唱自己歌就算,無難度系數可言,希望將來再搞會多少少環節。

高音的確唔掂,明顯聽到有啲位走音
stephybest 發表於 2019-3-13 00:27

佢仲話想破場次紀錄,有d擔心。。。
肥婆馬上收皮

其實係佢哋嗰部份最有心思,其他全部都係唱自己歌就算,無難度系數可言,希望將來再搞會多少少環節 ...
Serendipity 發表於 2019-3-13 00:31

但無咁既然實力就唔好搞咁多野啦

其實今日謝安琪食咗隻好大嘅死貓
你完全聽得出佢嗰種無助,一開唱已經ear mon 無聲,
指手畫腳極都冇人整,kkbox 音響真係好廢
有返正常ear mon 勢不兩立不知幾正常

首先冇獎都幫手黎已經拍硬當
選歌又為話題唱shallow
真心講香港要唱得GEM 適合,你叫Kay 夾硬唱,同Sunny 又唔夾
橙海同勢不兩立唔知點解要合唱,因為已經上左台?
Kay 唱得辛苦,大家又聽得辛苦

其實今日謝安琪食咗隻好大嘅死貓
你完全聽得出佢嗰種無助,一開唱已經ear mon 無聲,
指手畫腳極都冇人整, ...
阿薯 發表於 2019-3-13 00:32

點解得佢有問題?

如果為話題唱shallow就真係shallow

謝安琪翻唱其他歌不自量力個問題已經存在好多年

就算耳機正常 佢唱橙海 shallow都會炒

點解要擺d次貨Performance上台俾觀眾睇?

佢有無尊重過觀眾?

依番說話我真係好嬲先講得出

佢仲話想破場次紀錄,有d擔心。。。
fifty1205 發表於 2019-3-13 00:31

唔好喇掛
好驚佢到最後又爛聲

無錯
啱音係基本 啱音之後先講乜難度系數
好surprised謝安琪身邊無人勸佢 (定佢勸唔聽?) ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 00:30

任何一個有腦既人都唔會比謝安琪唱shallow
上次已經唔知點解可以比佢唱女神

謝安琪真係好幸福 唱成咁都有人為佢辯護
想當年人瑞同霏霏幾慘
肥婆馬上收皮

上次已經唔知點解可以比佢唱女神 ...
HOTMAN 發表於 2019-3-13 00:37

女神已經難聽但原來低處未算低

KKBOXHK遲遲都未up 曾樂彤同Kay d片段
人大了珍惜今次不可有下次

上次已經唔知點解可以比佢唱女神 ...
HOTMAN 發表於 2019-3-13 00:37

人地要話題ar ma
其實要重演the oscars個幕已經好弱智Lol 明明個part其他歌全部係rock
肥婆馬上收皮

KKBOXHK遲遲都未up 曾樂彤同Kay d片段
alexleung 發表於 2019-3-13 00:39

要修音
肥婆馬上收皮

點解得佢有問題?

謝安琪翻唱其他歌不自量力個問題已經存在好多年 ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 00:34

你見佢要謝安琪彈琴同Sunny share一支咪合唱嗰幾句咪就係奧斯卡個表演囉
刻意得來效果又唔好
樂隊搭古典琴有啲九唔搭八

其實6號唱羅生門都有啲吃力不討好,佢真係唱唔翻Juno 浸味
容祖今日表現係正常水平以下,高音大部份都去唔到,不過最大鑊係佢枝咪時大時細聲
曾樂彤咁大個show都咪咀 真係pretty crazy 神經病

要修音
fifty1205 發表於 2019-3-13 00:41

曾樂彤都修音?已經cd version咁款啦wor

佢到而家都仲係無一次唱得好心之科學既live 有冇人有同感?
rfv123 發表於 2019-3-13 00:27

有,JY live 真心係差左
心之科學次次去到bridge 都炒曬

今晚容祖祖既表演係完全令人失望,唔知係佢唔在狀態定咩?音響極之差,但點解Gin Lee又唱到?首Pretty Crazy真係hea得好crazy,本身以為要跳勁舞,冇勁舞都算,Wyman啲詞想點呢?真係神經病,hea過所有百老匯廣告歌

利申:鍾意左祖祖冇20年都18年

你見佢要謝安琪彈琴同Sunny share一支咪合唱嗰幾句咪就係奧斯卡個表演囉
刻意得來效果又唔好
樂隊搭古典 ...
阿薯 發表於 2019-3-13 00:41

點解咁嘅show可以容許到有人咪嘴

點解得佢有問題?

謝安琪翻唱其他歌不自量力個問題已經存在好多年

...
kayzzz 發表於 2019-3-13 00:34

你偶像今晚唱得好好呀~~

Shallow真係世界級
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

刻意得來效果又唔好
樂隊搭古典 ...
阿薯 發表於 2019-3-13 00:41

佢做左咁多年歌手要有自己判斷 見成件事execution唔好亦要出聲
佢絕對有say