返回列表 發帖

SKY MUSIC天空銷量榜

市場指標真實數量
絕對公正逢星期一更新公佈

銷售日期[29-10-2018至04-11-2018]

1)  Hinsideout 張敬軒演唱會2018 2 BR + 3CD LIVE演唱會版 + KARAOKE 卡拉OK 版
2)  Gin Lee 李幸倪.First Of All Live 2018 演唱會2BD+3CD
3)  蔡一傑 – One
4)  "Hinsideout 張敬軒演唱會2018  4DVD + 3CDLIVE演唱會版 + KARAOKE 卡拉OK 版
5)  鍾鎮濤 to bee continued…
6)  PHIL LAM 林 奕匡 2018全新個人大碟A TOUCH OF
7)  my little airport 第九張專輯《你說之後會找我》
8)  2018黃翊全新個人大碟"A SECOND CHANCE
9)  容祖兒 – 答案之書
10) BOYZ 大男孩 (新曲+精選)

亞亞亞果然好堅
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

SKY MUSIC天空銷量榜

市場指標真實數量
絕對公正逢星期一更新公佈

銷售日期[29-10-2018至04-11-2018]

1) ...
Qmen 發表於 2018-11-5 21:35

點解蔡一傑第3又第9

點解蔡一傑第3又第9
hehehaha 發表於 2018-11-6 02:28

怎麼我眼內人人像你 人人是你

點解蔡一傑第3又第9
hehehaha 發表於 2018-11-6 02:28 AM

原文系咁
post咗先知
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

香港唱片商會個榜影音產品要除2定幾多,點同純CD比,
54320笨 發表於 2018-11-4 11:12

Source??

Gin Lee tag歌好好笑

一加一等於咩呀?一加一等於雙雙

和每天講完再見 我都要同大家講再見
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

聽左咁多日,最好聽都係 我說 falling 呢批BMA歌。
舞來舞去 不日內開始錄音。

聽左咁多日,最好聽都係 我說 falling 呢批BMA歌。
黃家正 發表於 2018-11-8 03:08

我呢排都日日煲
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

阿Gin同AGA真係冇乜嘢交流,女金同女銀嘅分別

Gin Lee tag歌好好笑

一加一等於咩呀?一加一等於雙雙

和每天講完再見 我都要同大家講再見 ...
John 發表於 2018-11-8 02:18

咁下次咪可以講三加三等於。。侘寂
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

angelicdestiny 發表於 2018-11-9 23:50

Gin Lee:嘩,即刻著返對鞋先,因為佢好高呀!
Gin Lee:歡迎AGA黎到我既一
AGA:今晚第二場喇,一加一

評分人數

• hinz

佢既live 神級在聽完成隻碟會覺得點解咁快聽完
有無得聽多幾首
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

回復 164# ricnature

下次唔好cover咁多其他人嘅歌同埋唔好拉全家人上台,可以唱多好多首。

回復  ricnature

下次唔好cover咁多其他人嘅歌同埋唔好拉全家人上台,可以唱多好多首。 ...
黃家正 發表於 2018-11-13 05:11

下次應該已經再出多幾隻碟
又多一堆hit songs
到時3個鐘都未必唱得哂
BMA時期好多side track都未唱過
例如:換季生活

下次應該已經再出多幾隻碟
又多一堆hit songs
到時3個鐘都未必唱得哂
BMA時期好多side track都未唱過
例如 ...
hehehaha 發表於 2018-11-13 05:47

希望2020年下半年再開紅館...到時至少多3隻碟唱 (2019-國語大碟+廣東大碟) + (2020 - EP )

angelicdestiny 發表於 2018-11-9 23:50

陳慧琳楊千嬅咁..希望Aga同Gin十年後個人化咗會friend番

希望1月1號個女金可以幫佢事業再谷一谷
gin好需要呢一下
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

我呢排都日日煲
John 發表於 2018-11-8 04:16

買咗碟..但無blu-ray機..仲未有得睇

買咗碟..但無blu-ray機..仲未有得睇
Garfield 發表於 2018-11-13 18:06

PS4都無咩?

PS4都無咩?
cathay1996 發表於 2018-11-13 18:08

我都打算買PS4

回復 167# Garfield

環球仲有幾耐合約?覺得阿堅一離開環球就會紅唔到

回復  Garfield

環球仲有幾耐合約?覺得阿堅一離開環球就會紅唔到
黃家正 發表於 2018-11-14 00:53

唔知係咪5年約?
Gin 2016年做訪問講過下比5年時間自己,如果再達唔到目標就可能走之類既話

岩岩聽完陳百強致敬個演唱會 Gin Lee演唱真係超哂班
香港樂壇有個咁認真對待每次演出既歌手真係好幸福

岩岩聽完陳百強致敬個演唱會 Gin Lee演唱真係超哂班
香港樂壇有個咁認真對待每次演出既歌手真係好幸福 ...
HOTMAN 發表於 2018-11-15 02:42

Gin既高音好聽。

覺得佢黎緊做既歌個key要高番少少

Gin既高音好聽。

Nathan 發表於 2018-11-15 23:21

諗起佢每次唱雙雙都要升key唱live...

Gin既高音好聽。

Nathan 發表於 2018-11-15 23:21

佢驚D歌太難唱
班人唱唔到
跟住又唔夠hit比人有藉口反

佢嘅Live真係冇得輸,高音係可以聽得入耳。

希望佢快d有新的演唱會,聽唔夠!

希望佢快d有新的演唱會,聽唔夠!
chw008 發表於 2018-11-18 13:17

希望拎完個女金之後
好快可以再開

唔知係咪5年約?
Gin 2016年做訪問講過下比5年時間自己,如果再達唔到目標就可能走之類既話 ...
Garfield 發表於 2018-11-14 09:46

可能真係好似d hater話齋 返大馬(唔係馬拉!)享福

很堅強live真係好聽過錄音室版本100倍
好有感情 that bridge tho
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

很堅強live真係好聽過錄音室版本100倍
好有感情 that bridge tho ...
JasOh103 發表於 2018-11-24 00:42

很想要吧超正

岩先比左個friend聽很堅強live 之後佢話最女決定投比Gin

希望有人可以送隻比我做聖誕禮物

希望有人可以送隻比我做聖誕禮物
HOTMAN 發表於 2018-11-24 19:36

送都係送<音樂大本型>比你啦
Gin Lee d碟咁貴

送都係送比你啦
Gin Lee d碟咁貴
hehehaha 發表於 2018-11-24 19:40

都得 兩隻一齊送啦

岩先比左個friend聽很堅強live 之後佢話最女決定投比Gin
HOTMAN 發表於 2018-11-24 00:45

你d frds好有taste

都得 兩隻一齊送啦
HOTMAN 發表於 2018-11-24 20:36

送埋你做我啦 49蚊

回復 183# JasOh103

唯一缺點係後面廢話太對,唔好loop。希望下次live CD cut左d感言

Omg FoA有tour
明年3月雲頂開show
希望再出碟收錄堅強的動物(Live)

明年3月雲頂開show
JasOh103 發表於 2018-11-25 23:48

有冇歐美站?想睇

回復 193# hehehaha

好少港星可以tour歐美,不過尋晚歌神倫敦演唱會,正正子。

明年3月雲頂開show
JasOh103 發表於 2018-11-25 23:48

留定個期去睇佢先

真係好勁
一首100分既歌唱到120分
很堅強 Live 完勝 CD版
相信如果Gin Lee再開演唱會
應該多好多粒子彈

點解我張BD好似聲朦朦地,係我張碟問題定係收音問題?

希望低調做人高調做音樂既堅堅今年女金

支持Gin Lee 2019 女金,2020 再開紅館

大馬站:
好風 -> 風靡
偏偏喜歡你 -> 心痛
信 -> 自我感覺還好 cut一加一 (抵死)
有李在多姣 -> 緣 兩半
空姐 -> 不再分離

大馬站:
好風 -> 風靡
偏偏喜歡你 -> 心痛
信 -> 自我感覺還好 cut一加一 (抵死)
有李在多姣 -> 緣 兩半
...
JasOh103 發表於 2019-3-3 09:13

你有返來睇?
好想聽天地一沙鷗/侘寂
Btw入座率幾好,近五千人full house