返回列表 發帖
《Dear Secret》真係歷久不衰嘅好瞓碟
每個星期起碼都要聽一次先安眠
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

愛... 你像空氣

我怕一熄街燈一個鬧市而人潮從來沒有你

女人唔好蝦女人

過氣的歌留下甚麼意義 絕似詩只等到令舊情人識字

愛是… 是從沒假如
悔恨… 亦全沒好處
要是… 全是多餘
愛是… 賭輸了難再下注

就讓這大雨一直落下~~

啊!
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

從此 單戀者 不介意
可否得到愛
我有我的心思
人成長了 會帶着睿智
沉溺裡 愛像一闋詩

仍很 感激有你
才知 若是抽離
很多東西得一霎歡喜
從此不敢輕率說甚麼夢寐
全靠極迷信你

很多句子 搞不清意思
但是我都想要繼續試
來回探索愛的暗示 ooh~
喜歡得不可制止

這是我 你會記得起我嗎
你會記得一起傾偈嗎
還想起那日嗎
你愛與我相處嗎
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

有無人聽咗農夫隻新碟?
hihihi

愛戀 爭到了虛榮無多
爭輸了代價偏高

以浪漫為主~huuuu~huhuuuuu~

2000後女三甲/最女 Spotify 每月聽眾 (7/1/2023)
Bold = 最女 | Italic = 女金

容祖兒 451,738
陳慧琳 417 ...
WZA111 發表於 2023-1-7 17:49

Update 7/5/2023 (香港聽眾數量)  
容祖兒 667,482 (153,780) -
陳慧琳 474,408 (108,868) -
謝安琪 417,294 (157,039) +3
鄭秀文 415,361 (129,172) -
楊千嬅 398,145 (99,005) -2
梁詠琪 386,322 (74,193) +1
衛蘭 374,801 (142,930) -2
AGA 271,694 (105,821)
吳雨霏 233,909 (106,719) +1
薛凱琪 230,631 (87,535) -1
Gin Lee 212,291 (106,410) +1
鄭欣宜 203,388 (110,404) -1
方皓玟 191,857 (113,865) +1
泳兒 189,125 (82,794) -1
陳蕾 178,928 (125,322) -
JW 130,088 (59,522) -
何韻詩 117,175 (52,920) +1
王菀之 110,885 (51,117) -1
黃妍 99,441 (47,243) -
林欣彤 73,688 (37,422) -
林二汶 37,092 (16,485) -
鄧小巧 27,746 (15,986) -

其他女歌手
moon tang 397,812 (57,521)
岑寧兒 325,454 (69,142)
Kiri T 195,388 (100,122)
Serrini 157,750 (94,780)
陳凱詠 137,248 (88,835)

謝安琪 417, ...
WZA111 發表於 2023-5-8 00:25

moon tang 30萬WTF之後見到Garenth T. 都681553, 好似又幾合理
哩個排名要有啲永遠hit嘅歌先會高到
e.g.盧巧音
478,265 (90,808)
連game theory 都唔識,已經化為塵土.·´¯`(>▂<)´¯`·.

謝安琪 417, ...
WZA111 發表於 2023-5-8 00:25

嘩 Gin Lee香港多人聽過難聽歌手 好勁
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

moon tang 30萬WTF之後見到Garenth T. 都681553, 好似又幾合理
哩個排名要有啲永遠hit嘅 ...
cfjc_ak 發表於 8/5/2023 01:02

GT同Moon都有外國聽眾

You can't forbid mi

嘩 Gin Lee香港多人聽過難聽歌手 好勁
JasOh103 發表於 2023-5-8 01:09

嘩 難聽歌手馬來西亞多人聽過Gin Lee 好勁

Kuala Lumpur, MY
AGA 10,423
Gin Lee 8,410

終於有首大歌

誰人共我在前世 曾為愛甘去自毀
在世間似是螻蟻 沉默到花也漸萎 耀眼生輝

高呼你別攔我 神佛也都洩氣
若決心要贖回你 誰制止得了我
和羅密歐分兩地 還未抱擁 怎可以死

愛就愛 哪管身份 吻就吻

It's 3 a.m. in the morning and I don't know how to say goodbye

葉有色 樹無情 沒有憂慮未來
年輪兜轉會與誰人常在
那個他 一家於這裏路過 大概
沒心思 聽風雨感慨

蟬叫聲 鳴唱一時的高興
為了枯枝準時繁盛
四季歌 將風景換來換去做證
若有光影 人情自有枯榮
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

是天空誕生出那初生的新星
那光照圍繞我是心聲的蘇醒

《Bold & Beautiful》真係歷久不衰嘅好瞓碟
每個星期起碼都要聽一次先可以讓街燈安睡
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

霏妹幾時強勢回歸呀

《少女革命》天碟成績真係好差,冇大唱片公司實慘,首首都係1-2 week命

安兒唱歌好好聽

#私を構成する42枚

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

最重要既當然係第一行C位
之後既就入面既左右(冠亞季Mode咁睇)~
之後就第二行C位....如此類推
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

#私を構成する42枚

Lim Young Woong - IM HERO
謝安琪 - Kontinue
My Little Airport - SABINA之淚
周杰倫 - 范特西
Exo - XOXO (Repackage)
DEAN - 130 mood : TRBL
Manhand - 慢行
C Allstar - 我們的胡士托
梁靜茹 - 戀愛的力量
The Hertz - The Hertz

F.I.R. - 飛兒樂團
周杰倫 - 七里香
孫燕姿 - Stefanie
蔡依林 - 城堡
方大同 - 橙月
謝安琪 - Binary
陳奕迅 - H3M
陳柏宇 - The Next Moment
黃瑋中 - Let's Be Real
Jooyoung - Fountain
IU - 꽃갈피 [Kkot-Galpi] : A flower bookmark
Kard - KARD 1st Mini Album 'Hola Hola'

S.H.E - Super Star
蔡健雅 - Goodbye & Hello
周杰倫 - 我很忙
韋禮安 - 韋禮安
林宥嘉 - 美妙生活
百合花 - 燒金蕉
ABAO - kinakaian 母親的舌頭
曹雅雯 - 自本
Jerry Li - 愛情一陣風
Serrini - Don't Text Him
藍奕邦 - 優與美
小肥 - 睡前服
周國賢 - Live A Life
馮允謙 - 今天開始
C Allstar - 生於斯
粉紅A - 為藝術犧牲
Kim Kwang Seok - 김광석 네번째
Busker Busker - Busker Busker 1st
Seventeen - Love&Letter Repackage Album
Various Artists - HOSPITAL PLAYLIST (Original Television Soundtrack)

Jay Chou雖然而家just meh 但的確係細細個聽到大

#私を構成する42枚

Lim Young Woong - IM HERO
謝安琪 - Kontinue
My Little Airport - SABINA之淚
周杰 ...
weiquan 發表於 2023-6-9 08:59

支持新加坡代表

支持新加坡代表
bagfgfcde 發表於 2023-6-9 09:10

2張馬來西亞碟(梁靜茹、慢行)高過2張新加坡碟(孫燕姿、蔡健雅)

馬來西亞:新加坡
1:0

**** 本內容被作者隱藏 ****
WZA111 發表於 2023-6-9 10:01

**** 本內容被作者隱藏 ****
WZA111 發表於 2023-6-9 10:01

Tanya is so robbed… 由本來五隻入選變到得兩隻

唔使靠AI 明荃N年前已經真人翻唱過大量經典歌 真係走得好前

唔使靠AI 明荃N年前已經真人翻唱過大量經典歌 真係走得好前
kel_kelvin 發表於 2023-6-9 18:04

呢個version嘅給自己的情書當年嚇到我轉台

明日恩典之後好似仲唱過

Yan 發表於 2023-6-9 18:10

明荃is hurt 我最多都只係嚇到個心離一離

明日恩典之後好似仲唱過
梨胃言 發表於 2023-6-9 18:30

最多人批評嫉妒,卻一直努力不懈的七十五歲的香港經典歌手藝人!

Yan 發表於 2023-6-9 18:10

你唔適合喺CM
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

留下自己總要照顧

呢個version 嘅我的驕傲簡直十級驚嚇
Aliens,明荃之友

別離便記掛 哪可用力放下
掌心溫暖 由誰承接吧
劇情定了格 凝結最痛對白
記憶很多 但遺忘也未怕

Goodbye I'll be always loving U
Goodbye I'll be always missing U

記憶不必關乎
延續你的心跳捱苦
指紋 傷痕難道就可給我眷顧

KaKuiAI 世一!
Aliens,明荃之友

年年月月處處也像垃圾 再捨不得 我是否想要不要
當垃圾卻清空不到 要怎麼好

The Crane ft. ØZI, “The Dragon Song”