返回列表 發帖
開波~
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

唉香港都有個金曲獎就好
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好期待

主視覺 超正
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

唉香港都有個金曲獎就好
帥小寶` 發表於 2018-6-23 19:09

要四台傾掂數簡直難過咩~
主視覺 超正
liebe 發表於 2018-6-23 19:12

個視覺設計903應該學一學~

魚仔先拔頭籌~一黎兩個@O@

蕭個 opening 可以,但主持就好嘈…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

蕭個 opening 可以,但主持就好嘈…
星勤 發表於 2018-6-23 19:19

我擔心佢D梗唔多夠@@"

嗚嗚言不由衷攞唔到
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點解年度歌曲愈頒愈早.......
DM多仔多到覆唔哂

個主視覺好靚

點解年度歌曲愈頒愈早.......
mosesming 發表於 2018-6-23 19:21

仲早過新人呀唔該@@"

仲早過新人呀唔該@@"
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-23 19:23

其實呢個係咪細獎而我地一直都唔知
DM多仔多到覆唔哂

WOW魚仔好勁

魚仔 2個落袋

係新人有表演,表演完先會頒,但剛剛先表演完無理由又接表演
過去幾屆都無左新人獎表演已經俾台灣人鬧到癲左

又,其實一開始係要頒個大獎令氣氛上高啲上快啲嘅
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

魚仔 2個落袋
liebe 發表於 2018-6-23 19:24

死啦我好似買咩燈咩@@"
係新人有表演,表演完先會頒,但剛剛先表演完無理由又接表演
過去幾屆都無左新人獎表演已經俾台灣人鬧到癲 ...
星勤 發表於 2018-6-23 19:26

我估大約一幕至兩幕一個表演到啦

要四台傾掂數簡直難過咩~

Evan@LaRossa 發表於 2018-6-23 19:15

與其等四台醒覺,倒不如音樂界自己建立一個具公信力頒獎禮仲快

與其等四台醒覺,倒不如音樂界自己建立一個具公信力頒獎禮仲快
liebe 發表於 2018-6-23 19:27

CASH 你認為接唔接受到?

好有新意呀佢
老蕭好強

CASH 你認為接唔接受到?
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-23 19:28

NOT OKAY
以香港咁細個市場,大部分獎項都以一首歌作為單位,並唔恰當。
通常淪為評流行性或唱功

老蕭好掂呀呢 part

新人介紹呢 part 好掂,會成為經典
論盡樂迷,敢愛敢恨

點解丁世光唔唱D高音?

點解丁世光唔唱D高音?
liebe 發表於 2018-6-23 19:35

我第一次聽,感覺有少少似陶吉吉

點解丁世光唔唱D高音?
liebe 發表於 2018-6-23 19:35
咪係 假音全部無曬
不過好似佢本身唱 live 都麻麻

我第一次聽,感覺有少少似陶吉吉
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-23 19:36

好聽架集碟
唔知點解唔唱上去

我覺得會喺丁同J.SHEON之間誕生得獎者
但其實我好鍾意茄子蛋

好聽架集碟
唔知點解唔唱上去

liebe 發表於 2018-6-23 19:38

丁生我一聽感覺都順耳李權哲係備選

好聽架集碟
唔知點解唔唱上去

好彩而家金曲新人獎唔會好似以前咁,將金曲獎現場表演列埋做評分之一
或者丁就應該立即變 0 勝算

《浪子回頭》個 intro 次次聽都好 Beyond 唔知咩歌咁
論盡樂迷,敢愛敢恨

估中左茄子蛋
不過最愛都係權哲
恭喜恭喜

茄子蛋,good

好聽架集碟
唔知點解唔唱上去

但其實我好鍾意茄子蛋 ...

總之估嘅時候跟住自己個喜好啦
我玩cm評審時都係投茄子蛋
對自己太冇自信

許書豪好 cute <3
論盡樂迷,敢愛敢恨

對自己太冇自信 ...
liebe 發表於 2018-6-23 19:48
好似一直都係得你投茄子蛋

對自己太冇自信 ...
liebe 發表於 2018-6-23 19:48

茄子蛋我覺得live有加到分

好似一直都係得你投茄子蛋
chanchan0909 發表於 2018-6-23 19:52

我鍾意呢d佬味作品
又有d詼諧

最奇怪嘅頒獎嘉賓黎啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

J.Sheon 丁世光 閻奕格 李權哲 鄭興好慘

點解要響客語歌手段片講多元成家呢?好似唔太大關係咁
不過有呢個置入都好嘅
論盡樂迷,敢愛敢恨

估中黃連煜,估唔到頒畀秋林

我鍾意呢d佬味作品
又有d詼諧
liebe 發表於 2018-6-23 19:54
茄子蛋可以喺新人突圍
睇黎拎到最佳樂團嘅機會即刻大左好多

點解要響客語歌手段片講多元成家呢?好似唔太大關係咁
不過有呢個置入都好嘅 ...
星勤 發表於 2018-6-23 19:59

可能又係同臺灣呢幾年講緊嗰啲多元有關?

可能又係同臺灣呢幾年講緊嗰啲多元有關?
hv8638 發表於 2018-6-23 20:09

有呢段我唔驚奇嘅,台灣一直走得好前
只係點解配落客語歌手,仲搞到秋林突然有 mb 嫌疑 lol
論盡樂迷,敢愛敢恨

有呢段我唔驚奇嘅,台灣一直走得好前
只係點解配落客語歌手,仲搞到秋林突然有 mb 嫌疑 lol ...
星勤 發表於 2018-6-23 20:11

張秀卿 康康

張秀卿 康康
hv8638 發表於 2018-6-23 20:52

呢兩個大Part我都食緊生果同睇世盃gore gore地~

呢兩個大Part我都食緊生果同睇世盃gore gore地~
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-23 20:54

希望多啲人留意臺客原

許富凱竟然無,有少少意外,不過今年幾個臺語男歌手都唔錯

臺語女歌手竟然

又有茄子蛋份