返回列表 發帖

[Mar/28/2018] 三二一GO! 演唱會2017 Live - 楊千嬅 (2CD)

歌手:楊千嬅
唱片名稱:三二一GO! 演唱會2017 Live
唱片封面:

推出日期:2018/3/28
唱片類型:2CD

TrackList:
CD 1:
01. Overture
02. 繼續努力
03. 熱血青年
04. 放煙花
05. 數你
06. 最後的歌
07. 自由行
08. 可惜我是水瓶座
09. All about Love
10. 的士司機
11. 手信
12. 小城大事
13. 翅膀下的風
14. 電光幻影
15. Wonder Woman
16. 新世紀福音戰士
17. 烈女
18. 洋蔥

CD 2:
01. 火鳥
02. 我的生存之道
03. 飛女正傳
04. 親
05. 我係我
06. 缺陷美
07. 少女的祈禱
08. 假如讓我說下去
09. 抬起我的頭來
10. 前塵
11. 野孩子
12. 勇
13. 一二三,三二一

附加資料:
2017年的大除夕 你在場嗎? 千嬅除夕倒數演唱曲目典藏
GO FREE GO WILD GO BOLD GO ANYWHERE
楊千嬅三二一 JUST GO

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

無Single
激死班嬅粉

隻色調搞到美嬅好似.......
DM多仔多到覆唔哂

唔收single怒扣100分
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

仲想講咁快出 原來都過咗三個月

Serious無DVD?
FIGHT for 陳柏宇

唔收single怒扣100分
帥小寶` 發表於 2018-3-20 22:51

冇1001扣多100分
...

唔明點解兩隻碟可以差成5首歌咁多
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唔明點解兩隻碟可以差成5首歌咁多
帥小寶` 發表於 2018-3-20 23:09

d快歌其实都无唱晒成首,一般cd可以收录20首歌左右,最大容量
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

Serious無DVD?
~蛋撻~ 發表於 2018-3-20 23:08

寰亞好鐘意淨出CD 唔知點解

連忠粉都未必買會嘅LIVE CD出嚟做乜

比預期唔吸引
【This is MC】澳門見

唯有寄望DVD個list有分別啦~

個cover好似係靈堂咁

遲d應該有DVD掛?

寰亞好鐘意淨出CD 唔知點解
星夢情真 發表於 2018-3-20 23:26

CD先撈一筆~DVD再出再撈一筆~
最後藍光~再黎

成功

個 Tracklist 好一般...
係咪因為離開咗寰亞所以唱片公司 Hea 佢?
唔會買 CD 不過會買 DVD
希望 DVD 會好啲啦
好想要 1001 同 煉金術 啊
同埋希望會有 Making Of...
雖然唔知點解覺得今次唔會有
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點解唔收錄尾場啊?點解啊!點解啊!!

作為忠粉都覺得好唔吸引。。。

一定唔會買 個tracklist hea到...次次CD都唔收 煉金術,好心整多幾首bonus track啦
舞來舞去 不日內開始錄音。

失望至極, 不如唔好出~~
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

冇1001扣多100分
siongguan 發表於 2018-3-20 23:08

冇鍊金術再扣多100分

垃圾寰亞

今次除佐個cover靚之外,真係唔知仲有咩可以吸引到人去買呢隻Live CD

llggjj 發表於 2018-3-21 00:44

個介紹寫住除夕倒數場,正垃圾寰亞

封面好靚
歌單好唔掂
唔買lu

無一千零一個
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

個介紹寫住除夕倒數場,正垃圾寰亞
Jacz 發表於 2018-3-21 01:51

仲要連倒數場嘅rundown都收錄唔齊
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

同埋啲影音產品如果送相集嗰啲
唔係通常都係喺附加資料度寫埋做招徠咩
今次無寫 會唔會最後乜都無...
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

收錄多幾隻歌會死嗎

收錄多幾隻歌會死嗎
matthewyky 發表於 2018-3-21 08:07

DVD,BD會陸續收錄多幾首,唔系嘅話,邊有人買吖

唔明點解收錄多幾隻歌都係問題!!!好sad!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

已經好滿意

依家先發現原來今次冇唱二丁目

依家先發現原來今次冇唱二丁目
electric 發表於 2018-3-21 09:53

26號果場

今日出就 perfect 啦其實
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

26號果場
matthewyky 發表於 2018-3-21 10:03

係25

llggjj 發表於 2018-3-21 00:44

其實尾場佢唱得無除夕咁好

仲要連倒數場嘅rundown都收錄唔齊
JayantL 發表於 2018-3-21 07:43

冇2nd encore都算,但收錄一千零一個,Single,煉金術,閃靈,稀客呢D當bonus track,
fans滿意又多人買,雙贏咪幾好

人走佐就唔肯俾錢買版權真係好賤

係25
kelvinyu188 發表於 2018-3-21 10:41

係,著住Moschino件shopping bag 唱

冇2nd encore都算,但收錄一千零一個,Single,煉金術,閃靈,稀客呢D當bonus track,
fans滿意又多人買, ...
Jacz 發表於 2018-3-21 11:10

希望DVD齊返D

其實尾場佢唱得無除夕咁好
kelvinyu188 發表於 2018-3-21 10:41

除夕真係好明顯唱得好過尾場,同埋除夕既氣氛都好過尾場
另外好似28號個場都係超水準發揮

fans滿意又多人買, ...
Jacz 發表於 2018-3-21 11:10

唔會畀錢錄咗幾晚但後只出一晚吧

除夕真係好明顯唱得好過尾場,同埋除夕既氣氛都好過尾場
另外好似28號個場都係超水準發揮 ...
Jacz 發表於 2018-3-21 11:15

尾場的士司機果埋勁甩歌詞

尾場的士司機果埋勁甩歌詞
艾石仔 發表於 2018-3-21 12:16

最後的歌先至最得人驚

最後的歌先至最得人驚
matthewyky 發表於 2018-3-21 12:58

誰都比我幸運我的下場沒法知,,,旋律比我幸運我的下場沒法知。。。笑左
想同瘋癲靚仔睇千嬅.只要你有一張飛,我可比手續費.仲等?即刻PM啦!26/170/126

誰都比我幸運我的下場沒法知,,,旋律比我幸運我的下場沒法知。。。笑左 ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2018-3-21 14:01

佢唱乜都都好聽㗎啦

佢唱乜都都好聽㗎啦
electric 發表於 2018-3-21 16:39

禾I過,藍風箏,對木偶唱歌,不了

回復 46# electric

正如你講咩都好聽一樣

回復 47# Jacz

藍風箏幾好聽啊 罰你聽一百次洗耳仔 直到覺得好聽為止☺️☺️

禾I過,藍風箏,對木偶唱歌,不了
Jacz 發表於 2018-3-21 17:09

爸爸是先生~媽媽愛聽尤雅~
是但一句都完勝上面SONGLIST任何一首歌