返回列表 發帖
每週推薦歌曲

Week 01  和每天講再見 - Gin Lee
John 發表於 2018-1-4 21:54

我見到呢個
以為 W01 係 RE 冠和每天
點知係奉愛之名。。。
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

雖然唔係太同意段文字
不過好鍾意 Miriam’s Music Box 呢隻碟
特別係 一千零一個 同 一個人的童話
最近成日 Loop

希望 Gin Lee 可以同時有兩首歌上榜

某首歌竟然仲喺榜上面
係咪會一直一直存在到和 2018 年講再見為止

和每天講再見老是常出現
好傷心風衣無冠 :((
估唔到無期得 3 weeks
wow 祖祖 plug 接 plug
希望很堅強 05>04>03>02>01!!!!

某個女歌手再次出現喺每週推薦歌曲呢個環節
希望年尾會加多個年度推薦歌手畀呢個女人

首冠軍歌好高質 仲有 2>1 美走勢
ChoB 竟然可以兩首上榜 愛祖喎

好傷心... 鏡子說竟然 19>xx
支持 03 04 05 06 14 17

講完真係推薦陳慧珊
傷心 咁快 Out Gin Gin
應該畀佢繼續呃分直至派新歌為止啊嘛
一二三,三二一係咪會 654321

恭喜祖祖有得 RE
亞軍歌同季軍歌都好 GQ!

不過 Gin Lee 唔再喺呢個榜度出現真係好 Sad

John 發表於 2018-3-17 01:01

恭喜美轉 希望會冠呢首啦

又 Out Liza 又唔上 GinLee
不過 Out 20 嗰首 Out 得好好

不少年份的「年度之歌」均有時代曲的意味,
〈我的驕傲〉一直不是容祖兒歌迷喜歡的歌曲,嫌它唱得太多、過 ...
John 發表於 2018-3-31 00:04

原來你寫咗咁大段嘢講祖祖 Miss 咗添
Any肥 好傷心 Gin Gin 仲未上到榜... 你係咪唔再愛佢喇?

又愛翻 Gin Gin 開心
希望年尾可以加個年度推薦歌曲畀和每天講再見

支持季軍歌!
估唔到 HANA 得 4 Weeks... 以為你好撐佢添

原來 Out 咗信... 好慘

唔畀分 GIN GIN
好想 HURRRRRRRR 爆呢個榜主

都上唔到榜架啦
John 發表於 2018-6-17 15:27

要很堅強咁信 Gin Gin!
同埋要自我感覺還好 就算其他人無 Taste 自己都要繼續有 Taste

支持 Gin Lee !!

又推薦 Gin Gin
自我感覺還好 3>1>3 美走勢

自我感覺還好個走勢好美
呢個榜真係好 GQ

我都怕我搞到天地一沙毆上唔到榜
John 發表於 2018-7-28 13:17

兩首一齊上喇
估唔到人妻的偽術無冠
希望你唔會 Bully 祖祖 14>xx 心之科學

美祖咁都有第九
好開心見到 Gin Lee 遙遙領先

支持第三位!

上個禮拜首冠軍歌好嘔心
好彩今個禮拜嗰首真心高質
希望 Gin Gin 今年唔會再食詐糊

wooowwwwwww 講祖祖
不過我都係繼續支持 gin lee

Wow ginlee week week 都十甲以內

Gin Lee 又女金
慧以反
dongbb2332 發表於 2018-11-10 13:41

咩又啊
舊年我記得輸咗俾王菀之喎
今年一定要金到

SSN Chart
第1-45週積分小結

最多冠軍專輯: Keep Going (16 凱旋門、27 精裝追女仔、42 神不守舍)
    ...
John 發表於 2018-11-13 00:45

Gin Lee 似乎成績唔錯
估唔到祖祖有份

YUI的曲寫得太好,
薛凱琪的高音十分危危乎,卻更顯青春和純真
難得她成長多年後,在「Tonight」演唱會上依 ...
John 發表於 2018-11-17 00:50

希望唔好 OUT 仛寂住
直到美煎派下一首為止
然後無縫交接
一定要金!

覺得遇見好聽啲
Anyway 好似話 Gin Gin 要派新歌了,侘寂任務完成

我兩隻都鍾意
John 發表於 2018-11-24 00:40

咁就兩隻都上囉
仲可以 RE 埋 和每天講再見同自我感覺還好(Live@吒夕音樂會)

我講緊迴旋木馬同遇見呀
John 發表於 2018-11-24 00:43

好囉
太鍾意 Gin 無辦法
鍾意到決定改我榜個賽果再次調走點心個女金

反對首冠軍歌
HANA 舊年啲歌好聽好多
傷心 Gin Lee 竟然唔係 Plug 接 Plug

冠軍歌????????????
帥小寶` 發表於 2018-12-1 13:22

冠軍歌係百年樹木 恭喜曬軒仔
第20位係邊首 ?_? 點解今個禮拜得十九個位嘅

連續兩個禮拜寫文講 Kay
其實你係 Fa 粉定 K 粉

好慘 Gin Lee 仲未出現
風靡係咪被 Ban 了
估唔到長大仲有得玩

如果呢個榜主唔鍾意風靡
可以同我一齊 RE 和每天講再見 (Live@咤夕音樂會)

SSN Chart 2018 全年總結
日期: 待定
時間: 待定

率先公佈

男歌手十強
「留一輩子給你 承諾認真與你活一 ...
John 發表於 2018-12-9 06:34

支持張敬軒
期待女歌手十強

突然間發現 Gin Lee 喺呢個榜係 16銅 17銀
今年金就係一級級咁上加集齊三隻色

睇完每週推薦歌曲,覺得Live in the moment呢隻碟真係幾好
Nathan 發表於 2018-12-10 11:50

年度推薦歌曲 — 和每天講再見
年度推薦大碟 — Live In The Moment
希望會加呢兩個獎俾堅堅

又推薦謝安琪... Gin 個年度推薦歌手地位不保
不過段嘢寫得好 GQ
支持第五位 支持李幸倪女金

SSN Chart 2018 全年總結
日期: 待定
時間: 待定

繼續預告

女歌手十強
「情人不愛你還不愛你 憑甚麼否定 ...
John 發表於 2018-12-13 00:50

祖祖竟然都有十強
係咪排緊第十

又係謝安琪
幾時再推薦 Gin Lee 啊咁
希望風靡可以成為 2018年最後一首冠軍歌
希望所有 Gin 粉可以團結一齊俾女金佢

今週想推薦愁人節
John 發表於 2018-12-29 01:30

希望呢位 Gin 粉可以過嚟支持一下剛剛贏咗全女班女金嘅 Gin Lee

嘩 呢首雙周冠咁癲
雖然係幾好聽嘅
支持 Gin Lee
希望會風靡到 2019
Btw 多謝 John 子睇翻我個頒獎禮

競猜Gin Lee分數遊戲
A. 700    2008方大同、2008謝安琪、2009陳奕迅

返屋企試下呢個flow先{:1_8 ...
John 發表於 2018-12-29 17:10

估 D