返回列表 發帖
風衣竟然上到榜!

嘩 十甲有3首國語歌 仲要係非香港人高位啲
睇黎全面開返國語歌條Line

JW上兩星期都有兩首歌上榜
相信容祖兒可以四星期兩首歌上榜!

即係點...
John 發表於 2018-2-24 02:07
即係你係Joey粉

一次過Out曬你嘅男神。。。。。

支持自plug冠軍
支持暫時唔上心之科學
反對一世同學低位上榜 走勢極不樂觀

頭 30 週最高分單曲
1. 橙海 - Supper Moment (>174)
2. 一二三 三二一 (Live Version) - 楊千嬅 (174)
3. 自我感覺還好 - Gin Lee (150)
3. 窮我一生 - 李晧軒 (150)
5. 缺 - 張敬軒 (145)
6. 極夜後 - 何韻詩 (141)
7. 荒原 - 盧凱彤 (137)
8. 維多利亞 - JW (136)
9. 凱旋門 - 吳業坤 (131-135)
10. 饑餓遊戲 - 關楚耀 (130)

撞柱 - KillerSoap (125)
很堅強 -
Gin Lee 李幸倪 (117-124)
尾站天國 - 陳慧琳 (116)
等你下課 - 周杰倫 (111)
Ten Reasons - 方大同 (105-110)
Earth - Fabel (104)

SM唔計作曲人

別來無恙     陳柏宇       17 -> 3 -> 8 -> 7 -> 1 -> 1 -> 10 -> 2 -> 2
漸漸       陳奕迅        6 -> 5 -> 3 -> 1 -> 1 -> 10 -> 2 -> 2

兩首歌疑似都被代入左同一個故事,所以走勢咁似,十大位置都隨時一樣
希望今年美John (?) 都會上榜

脆弱一分鐘急跌

生之頌上唔到

最遺憾白果
1. 維多利亞 - JW       49 -> 0
2. 饑餓遊戲 - 關楚耀    45 -> 0
3. 撞柱 - KillerSoap    41 -> 0
4. 從世界到我家 - 林奕匡  39 -> 0
4. 等你下課 - 周杰倫    39 -> 0
John 發表於 2018-8-1 00:54
最遺憾白果
維多利亞 - JW       49 -> 0
饑餓遊戲 - 關楚耀    45 -> 0
撞柱 - KillerSoap    41 -> 0
等你下課 - 周杰倫    39 -> 0
從世界到我家 - 林奕匡  39 -> 0

John 發表於 2018-10-4 02:05
從世界到我家慘跌一級

第8位應該係見佢出碟先上榜
利申未聽過

JW有歌都要靠圖片刷存在感
林奕匡不經不覺一年三冠
SM作曲作品全部回落/落榜

我估十大
HOTMAN 發表於 2018-11-17 01:35
似要超越橙海漸漸強搶至尊歌

生之頌咁就out咗

唔知Gin Lee今年幾多分呢
John 發表於 2018-11-24 00:54
應該高分過上年林奕匡

反對廢「樂評人」
反對懶音歌手有冠
反對一秒間有高位
反對陳奕迅得低位
反對林奕匡得白果
支持幻覺湖生之頌

謝安琪的聲音是何其有特質,唱情歌時往往滲出半分無奈或苦楚
John 發表於 2018-12-8 06:00
所以你鍾意HANA?

支持林姓唱作男歌手有十大
希望To Whom快啲上到 > <

五個唱作歌手得林奕匡出到唔係single collection既碟大家會覺得產量過高 所以應該無獎
同埋《慌》無上榜 又唔知《Rub Away》咩歌黎

恭喜男歌手三甲得主:張敬軒、許廷鏗、吳業坤!

疑似馬個新人獎畀釗峰
唔知Gin Lee分數破咗幾多紀錄呢