返回列表 發帖
原來SM冇三甲
ed8671ed 發表於 2018-1-14 16:24
估計靈感床會有十二大

如果冇Mr.
SM係咪有三甲

#一千個假想結局
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 16:28

well 我應該會走去谷鐵記#兩隊都有 sunny

小宇等到好眼訓
想知 #teamxiaoyu 係咪走得架啦

Prince's Music Choice Awards 2017

Male Top 8
郭頂 (未曾打入最後十強)
冠軍歌:淒美地 || 三甲歌:水星記 保留

小 肥 (未曾打入最後十強)
冠軍歌:當你走了以後II 觸景傷城 || 三甲歌:當你走了以後 內外 || 上榜歌:差一點 冒雨 過伶仃洋

小 宇 (未曾打入最後十強)
冠軍歌:原來的你 給我你的壞

側 田 (未曾獲得三甲獎項 || 上一次打入最後十強:2015)
三甲歌:Upside Down || 上榜歌:幸福止痛 450蚊 咖啡因萬歲

林奕匡 (未曾獲得三甲獎項 || 上一次打入最後十強:2015)
冠軍歌:第一個早晨 有淚多好 || 三甲歌:停止繁殖 難得一遇 查無此字 是日休息絕不工作

李榮浩 (曾獲得三甲獎項:2016銅)
冠軍歌:歌謠 || 上榜歌:就這樣

周柏豪 (曾獲得三甲獎項:2011銅)
冠軍歌:近在千里 || 三甲歌:終於我們 || 上榜歌:有生一天 囂

林宥嘉 (曾獲得三甲獎項:2008銀)
冠軍歌:飛 || 三甲歌:船 || 上榜歌:新預感

今年樂壇都幾旺兩字歌手
好似今年男歌手八強就有一半係啦
四位都無拎過男歌手三甲獎項
而佢地其中一位要準備上台拎呢個銅獎啦

李生兩首歌入到8強就知上年班男人有幾flow
我們的總和

細眼無唱作人
但響男歌手之中成績算幾好
咁上年堆男歌手都真係

恭喜Mr. 組金 其實SM今年真係唔值三甲
估小宇小肥小匡

希望林姓歌手會被踢出三甲啦

呢個陣容。。。男銅可能會pun
希望係郭頂啦

希望林姓歌手會被踢出三甲啦
chanchan0909 發表於 2018-1-14 16:34

希望王子公佈埋第四位
反匡力就知道應該話邊個係銅獎得主啦

支持某林姓歌手
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

Prince's Music Choice Awards 2017

Prince’s Singer Choice 音樂熱選男歌手

銅獎:小肥 (231)

冠軍歌曲:當你走了以後II - 觸景傷城
三甲歌曲:當你走了以後 內外
上榜歌曲:差一點 冒雨 過伶仃洋

銀獎既歌手都係兩字歌手
都係未拎過三甲wor

支持某林姓歌手

siufay 好波
銅嘅門檻係咁多首上榜歌
細眼唔係坐銀望金咁大鑊呀

銅獎:小肥 (231)

冠軍歌曲:當你走了以後II - 觸景傷城
三甲歌曲 ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 16:38

郭頂啦

小肥得銅。。。

Prince’s Singer Choice 音樂熱選男歌手

銀獎:郭頂 (248)

冠軍歌曲:淒美地
三甲歌曲:水星記 保留

Pun 張圖

pun圖

原來王子過咗10000分

金獎:林奕匡 (357)

冠軍歌曲:第一個早晨 有淚多好
三甲歌曲:停止繁殖 難得一遇 查無此字 是日休息絕不工作

可唔可以唔好po金獎得主既樣

小宇同郭頂似樣
郭頂同坤坤似樣
即係小宇=坤坤!
Phil 男金 開心

小宇同郭頂似樣
郭頂同坤坤似樣
即係小宇=坤坤!
nicholashin 發表於 2018-1-14 16:47

點都靚仔過林奕匡

王子呢巴摑得幾大力 但我鍾意
我們的總和

支持某林姓歌手
HOTMAN 發表於 2018-1-14 16:39

welcome h0tman
希望王子公佈埋第四位
反匡力就知道應該話邊個係銅獎得主啦
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 16:35

honourable mention goes to xiaoyu !詳細排名遲D再貼啦

原來王子過咗10000分
ed8671ed 發表於 2018-1-14 16:45

呢件事好變態
王子呢巴摑得幾大力  但我鍾意
Wonders 發表於 2018-1-14 16:48

我呢巴係用左手 好似係

王子呢巴摑得幾大力  但我鍾意
Wonders 發表於 2018-1-14 16:48

冇派歌黎HK都預左啦
唔洗咁講野WOR 傷心

Female Top 8
AGA (未曾打入最後十強)
冠軍歌:3am || 三甲歌:吃定我

楊乃文 (未曾打入最後十強)
冠軍歌:推開世界的門 離心力

王詩安 (未曾打入最後十強)
冠軍歌:一步成詩 明天 || 上榜歌:徠卡味

Serrini (未曾打入最後十強)
冠軍歌:放棄治療 Let Us Go Then You and I || 三甲歌:油尖旺金毛玲 || 上榜歌:Don't Text Him

王嘉儀 (未曾打入最後十強)
冠軍歌:獵 深淵 愁滋味 || 三甲歌:美麗新世界 Leaving Home || 上榜歌:給男神的面書

鄧小巧 (未曾獲得三甲獎項 || 上一次打入最後十強:2016)
冠軍歌:荒唐 兩溝 可惜你是個人 || 三甲歌:不藥而癒 心靈作家

王菀之 (曾多次獲得三甲獎項:三銀兩銅)
冠軍歌:突然一生人 忘記有時 || 三甲歌:愛不曾遺忘任何人 || 上榜歌:離遊記

盧凱彤 (曾多次獲得三甲獎項:兩金一銀)
冠軍歌:懂事 || 三甲歌:賣空氣的人 翻牆 || 上榜歌:之所以是你我

今年女歌手其實都爭得幾激烈
銅獎呢位歌手 以歌論歌 今年完全唔失禮
仲要係今年最多冠軍歌既歌手之一

支持鄧姓歌手女金

係SOPHY 定係大巧呢

希望呢位女歌手上台用左手攞獎

個tag兩個女人都用得著。。。
小巧啦

小巧 Sophy Ivana
相信王子想Ivana金過嘅

Prince’s Singer Choice 音樂熱選女歌手

捉到鹿唔識脫角
無好既演繹 就算拎到一隻好歌都只會係浪費

唔該呢位歌手真係返去練下歌
因為佢今年派台歌既vocal大部分都唔合格
好似呢隻咁...

銅獎:鄧小巧 (412)

冠軍歌曲:荒唐 兩溝 可惜你是個人
三甲歌曲:不藥而癒 心靈作家

銀獎既歌手好似係姓王既
係邊位呢

王子

冇派歌黎HK都預左啦
唔洗咁講野WOR  傷心
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 16:52

佢都係想幫我 tag 女銅...

希望呢位女歌手上台用左手攞獎
ed8671ed 發表於 2018-1-14 16:57

希望男神可以用左手同佢握手

原來女銅個分已經高過小匡

Prince’s Singer Choice 音樂熱選女歌手

今年佢既狀態大勇
尤其係下半年發行既Quarter
更加體現到佢音樂既企圖心同可能性
希望你有一日可以發光發亮 繼小明之後做第二個小眾既我最喜愛

銀獎:王嘉儀 (414)

冠軍歌曲:獵 深淵 愁滋味
三甲歌曲:美麗新世界 Leaving Home
上榜歌曲:給男神的面書

412 同 414
刺激成咁呀 lol

險勝2分!
恭喜Sophy

meig 大戰 樹rini
邊個會贏呢

撞女銀 開心
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

差2分炸美巧!!!!!!!!!!!!!!!

美之能否首奪女金

撞女銀 開心
616.1314 發表於 2018-1-14 17:08

到底Sophy食左幾多個女銀...
就咁數已經數到三個

BTW 睇翻王子早幾年女三甲 原來低分過今年好多

最後一年 要還最好的債
今年絕對唔係佢引以為傲既一年
但蜀中無大將 呢個金獎又未算頒得奇怪

金獎:王菀之 (433)

冠軍歌曲:突然一生人 忘記有時
三甲歌曲:愛不曾遺忘任何人
上榜歌曲:離遊記

撞女銀 開心
616.1314 發表於 2018-1-14 17:08

所有比三甲sophy既榜都值100分

到底Sophy食左幾多個女銀...
就咁數已經數到三個

BTW 睇翻王子早幾年女三甲 原來低分過今年好多 {:1_9: ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 17:10

因為今年sophy同siuhau其實堆歌都有番咁上下尤其係sophy頭三隻都冠帶得好出...
所以點解最後上之之既歌上到咁辛苦 ... -_-

但1516香港既代表都...

Best Melody Award 最佳作曲
林家謙 – 可惜你是個人 (主唱:鄧小巧)

Best Lyrics Award 最佳作詞
周耀輝 – 剎那的烏托邦 (主唱:岑寧兒)

Best Arrangement Award 最佳編曲
黃少雍 – 美麗新世界 (主唱:王嘉儀)

林家謙 – 可惜你是個人 (主唱:林二汶)
黎到 2018 年仲有人分唔到

所有比三甲sophy既榜都值100分

因為今年sophy同siuhau其實堆歌都有番咁上下尤其係sophy頭三隻都冠帶得 ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 17:12

我覺得愛不曾遺忘任何人好扣分
突然一生人就因為16年已經派左國語版所以冇乜興趣...
不過支持之後兩plug

林家謙 – 可惜你是個人 (主唱:林二汶)
黎到 2018 年仲有人分唔到  ...
kwanie 發表於 2018-1-14 17:17

笑死我啦 睇黎因為林二汶太多毛太深入民心
我覺得愛不曾遺忘任何人好扣分  
突然一生人就因為16年已經派左國語版所以冇乜興趣...
不過支持 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 17:17

我同意呀
甚至係離遊記都其實同佢以前有距離
不過點扣分都好 咁今年比佢都未去到唔合理既