返回列表 發帖
係蝦
HOTMAN 發表於 2018-4-21 11:24

哈。。。哈。。。哈。。。

hehehaha 發表於 2018-4-21 17:08

hehehaha 發表於 2018-4-21 17:08

蝦好食d。。。

蝦好食d。。。
kk8733 發表於 2018-4-21 18:05

甜蝦
龍蝦
泰式生蝦
椒鹽瀨尿蝦

甜蝦
龍蝦
泰式生蝦
椒鹽瀨尿蝦

hehehaha 發表於 2018-4-21 18:15

我遲些同大家姐。。二家姐去食日本野。。。

有大蝦刺身。。上次食左一打以上

我遲些同大家姐。。二家姐去食日本野。。。

有大蝦刺身。。上次食左一打以上 ...
kk8733 發表於 2018-4-21 23:08

47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

b01091018 發表於 2018-4-21 23:20

我之後幾日會節食。。

財 爺 料 今 年 財 赤 破 紀 錄

( 星 島 日 報 報 道 ) 財 政 司 司 長 梁 錦 松 昨 出 席 電 視 節 目 與 市 民 對 話 ﹐ 被 問 及 明 年 赤 字 會 否 高 達 一 千 億 ﹐ 他 拒 絕 作 出 正 面 回 應 ﹐ 但 指 至 今 從 賣 地 收 入 、 外 匯 基 金 表 現 及 地 鐵 第 二 次 批 股 項 目 總 數 已 達 七 百 億 元 ﹐ 不 排 除 會 持 續 上 升 ﹐ 未 來 仍 要 視 乎 阿 富 汗 的 戰 況 局 勢 而 定 。 對 於 早 前 「 開 倉 派 米 」 的 言 論 引 來 公 眾 不 便 ﹐ 亞 松 首 次 向 公 眾 致 歉 。

來 年 的 財 政 預 算 會 出 現 多 少 赤 字 ﹐ 亞 松 昨 仍 三 緘 其 口 ﹐ 指 仍 須 視 乎 未 來 環 境 情 況 而 定 ﹐ 但 亦 估 計 財 赤 必 會 破 紀 錄 ﹐ 至 於 會 否 高 達 一 千 億 ﹐ 他 則 指 不 肯 定 ﹕ 「 財 政 赤 字 會 視 乎 賣 地 收 入 、 外 匯 基 金 表 現 ﹐ 以 及 地 鐵 第 二 次 批 股 的 成 績 ﹐ 涉 及 金 額 已 達 七 百 億 元 。 」

他 強 調 ﹐ 加 上 其 他 因 為 經 濟 不 景 而 減 少 收 入 的 項 目 ﹐ 政 府 的 財 政 收 入 會 受 到 影 響 。 他 補 充 ﹐ 現 時 距 離 財 政 預 算 案 公 布 還 有 幾 個 月 時 間 ﹐ 會 有 好 多 不 明 朗 因 素 ﹐ 包 括 美 國 對 阿 富 汗 的 戰 事 會 持 續 多 久 ﹐ 都 會 影 響 財 赤 的 結 果 。

他 又 預 計 ﹐ 今 年 第 三 季 經 濟 增 長 會 出 現 些 微 負 數 ﹐ 但 不 致 於 像 新 加 坡 般 出 現 負 百 分 之 五 。 他 又 重 申 ﹐ 聯 繫 匯 率 在 可 見 將 來 都 不 會 改 變 ﹐ 因 為 解 除 聯 繫 匯 率 會 令 港 元 波 動 。

有 觀 眾 直 指 市 民 仍 未 淪 落 至 到 財 爺 官 邸 「 乞 米 」 ﹐ 亞 松 對 早 前 的 「 不 會 開 倉 派 米 」 言 論 首 次 向 市 民 公 開 道 歉 ﹐ 他 說 ﹕ 「 我 承 認 當 時 不 清 楚 背 後 意 思 ﹐ 我 要 向 市 民 道 歉 ﹗ 」 但 他 亦 認 為 ﹐ 財 政 儲 備 雖 多 ﹐ 卻 仍 要 小 心 地 運 用 。

對 於 近 期 燒 炭 、 跳 樓 的 負 資 產 自 殺 者 愈 來 愈 多 ﹐ 亞 松 認 為 ﹐ 市 民 遇 有 疑 難 應 多 些 跟 親 友 傾 談 ﹐ 或 向 政 府 部 門 求 助 。

他 說 ﹕ 「 政 府 保 證 市 民 一 定 不 會 沒 飯 開 、 沒 屋 住 、 沒 書 讀 和 沒 有 醫 療 ﹐ 所 以 我 希 望 香 港 人 不 要 因 為 一 時 的 經 濟 困 難 ﹐ 對 自 己 的 生 命 或 健 康 做 出 一 些 不 好 的 事 情 ﹐ 因 生 命 是 難 能 可 貴 的 。 」

負 資 產 人 士 麥 先 生 就 促 請 亞 松 「 救 救 負 資 產 」 ﹐ 希 望 政 府 製 造 更 多 就 業 技 能 。 亞 松 認 為 只 要 改 善 營 商 環 境 ﹐ 吸 引 更 多 外 來 投 資 者 ﹐ 就 能 令 中 產 負 資 產 人 士 得 到 自 救 。

他 說 ﹕ 「 政 府 早 已 聽 到 負 資 產 聲 音 ﹐ 施 政 報 告 沒 提 到 ﹐ 並 不 代 表 政 府 不 理 ﹐ 我 們 已 暗 中 跟 銀 行 界 、 金 管 局 商 討 減 息 作 出 解 救 。 」

亞 松 又 指 「 對 於 負 資 產 人 士 ﹐ 我 們 當 然 很 同 情 ﹐ 亦 理 解 他 們 的 情 況 。 我 們 希 望 盡 量 看 看 如 何 可 以 幫 到 他 們 。 」
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

梁 洛 施 提 分 手   陳 輝 陽 發 癲

剛 滿 十 八 歲 的 梁 洛 施 ( Isabella ) 今 年 五 月 被 爆 與 大 她 廿 一 年 的 音 樂 人 陳 輝 陽 拍 拖 , 並 因 顧 住 拍 拖 失 場 , 英 皇 於 是 以 工 作 態 度 欠 佳 , 宣 布 雪 藏 她 一 年 。  
被 雪 個 多 月 的 Isabella 最 近 離 奇 獲 解 凍 , 原 因 是 當 初 承 諾 會 跟 她 結 婚 兼 贖 身 的 陳 輝 陽 有 第 三 者 , 花 言 巧 語 被 識 破 , Isabella 主 動 分 手 。 「 我 哋 拍 咗 拖 近 一 年 , 分 手 係 我 提 出 嘅 , 因 為 唔 想 再 影 響 情 緒 同 工 作 。 」
被 飛 的 陳 輝 陽 大 受 刺 激 , 認 為 有 人 從 中 作 梗 , 而 Isabella 亦 承 認 , 對 方 確 曾 致 電 其 經 理 人 霍 汶 希 , 發 晒 癲 !

想 學 葉 佩 雯
十 三 歲 簽 約 英 皇 的 梁 洛 施 ( Isabella ) 一 直 備 受 力 捧 , 接 拍 十 多 部 電 影 , 更 憑 《 依 莎 貝 拉 》 奪 金 紫 荊 新 人 獎 。 不 過 , 自 今 年 初 與 陳 輝 陽 拍 拖 後 , 她 開 始 變 得 無 心 工 作 , 多 次
失 場 。
冧 女 有 一 手 的 陳 輝 陽 , 承 諾 明 年 與 Isabella 結 婚 , 幫 她 向 英 皇 提 出 解 約 。 在 單 親 家 庭 長 大 , 十 二 歲 便 當 兼 職 模 特 兒 , 捱 過 不 少 鹹 苦 的 她 , 與 英 皇 還 有 十 二 年 合 約 , 眼 見 大 師 姐 葉 佩 雯 「 跟 了 」 音 樂 人 Eric Kwok 變 幸 福 少 奶 奶 , 更 確 定 陳 輝 陽 是 終 身 對 象 。

大 話 連 篇
因 為 拍 拖 犯 了 失 場 大 忌 , Isabella 遭 公 司 雪 藏 , 但 不 夠 兩 個 月 , 又 離 奇 因 為 「 真 心 認 錯 」 及 「 態 度 改 善 」 獲 解 凍 , 十 二 月 初 , Isabella 將 與 其 他 英 皇 歌 手 出 席 電 影 《 雲 水 謠 》 香 港 首 映 , 作 為 解 凍 後 首 個 工 作 , 正 式 復 出 。
劇 情 逆 轉 , 當 然 不 止 是 「 認 錯 」 咁 簡 單 。 據 知 , Isabella 與 陳 輝 陽 拍 拖 初 期 , 常 到 男 友 寓 所 過 夜 , 等 做 陳 太 。 由 於 對 這 段 感 情 過 分 投 入 , Isabella 經 常 check 實 男 友 , 因 而 在 其 手 機 短 訊 發 現 多 個 「 阿 琪 」 發 出 的 「 好 掛 住 你 」 、 「 辛 唔 辛 苦 呀 ? 」 等 曖 昧 留 言 。
當 時 陳 輝 陽 謂 「 阿 琪 」 是 工 作 上 拍 檔 , 新 人 謝 安 琪 的 留 言 , 稱 彼 此 是 朋 友 關 係 。 事 實 上 , 二 人 根 本 從 未 合 作 過 , 而 謝 安 琪 日 前 亦 公 布 跟 男 友 張 繼 聰 結 婚 , 並 懷 有 三 個 月 身 孕 。 陳 輝 陽 大 話 爆 煲 , Isabella 上 星 期 提 出 分 手 。

恐 嚇 爆 大 鑊
贖 身 夢 碎 , Isabella 最 近 日 日 返 公 司 , 學 完 英 文 又 跟 詹 瑞 文 學 戲 , 以 示 撇 仔 決 心 。 英 皇 於 是 特 赦 , 上 週 四 大 事 公 布 解 凍 。
不 過 , 被 撇 的 陳 輝 陽 卻 不 肯 放 手 , 日 日 致 電 數 十 次 給 Isabella 要 求 復 合 , 還 想 硬 闖 其 貝 沙 灣 寓 所 。 深 深 不 忿 的 他 認 為 女 友 是 因 為 公 司 壓 力 , 才 作 出 分 手 決 定 ; 上 週 末 , 他 更 激 動 地 致 電 其 經 理 人 霍 汶 希 說 : 「 你 如 果 再 逼 佢 ( Isabella ) , 我 就 爆 晒 佢 啲 嘢 出 嚟 。 」 但 連 日 來 , 陳 輝 陽 沒 有 踏 出 過 其 東 山 台 寓 所 , 自 困 家 中 。
梁 母 支 持 分 手
週 一 晚 上 ( 十 一 月 廿 七 日 ) , Isabella 由 母 親 陪 同 到 灣 仔 上 詹 瑞 文 戲 劇 課 。 她 承 認 與 陳 輝 陽 拍 拖 近 一 年 , 試 過 因 為 嗌 交 鬧 情 緒 失 場 。 至 於 分 手 原 因 , Isabella 皺 眉 說 : 「 我 係 同 佢 ( 陳 輝 陽 ) 分 咗 手 , 呢 件 事 我 諗 咗 個 幾 月 㗎 喇 ! 唔 想 因 為 拍 拖 影 響 工 作 先 分 手 。
「 但 佢 成 日 以 為 係 公 司 逼 我 , 仲 打 電 話 俾 Mani , 我 呢 幾 日 都 有 keep 住 同 佢 聯 絡 , 希 望 解 釋 清 楚 , 等 佢 唔 好 再 誤 會 。 」  
拍 拖 期 間 , 據 知 陳 輝 陽 對 梁 母 態 度 極 差 , 故 二 人 關 係 十 分 麻 麻 。 女 兒 決 定 分 手 , 梁 母 聲 稱 支 持 , 並 直 言 不 喜 歡 二 人 拍 拖 : 「 前 排 佢 ( Isabella ) 個 人 好 緊 張 , 失 眠 又 食 唔 到 嘢 , 瘦 咗 好 多 。 而 家 解 決 咗 , 見 佢 開 心 番 , 我 先 放 心 啲 。 」
說 到 陳 輝 陽 對 她 態 度 惡 劣 , 經 常 呼 呼 喝 喝 , 梁 母 不 屑 說 : 「 哎 … … 我 唔 想 提 呢 個 人 ! 我 只 係 覺 得 影 響 到 個 女 工 作 就 唔 好 囉 ! 」 對 陳 揚 言 爆 大 鑊 , 梁 母 並 不 擔 心 : 「 我 個 女 無 乜 嘢 俾 佢 爆 ! 」 記 者 曾 聯 絡 陳 輝 陽 , 但 截 稿 前 仍 未 獲 回 覆 。
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

甜蝦
龍蝦
泰式生蝦
椒鹽瀨尿蝦

hehehaha 發表於 2018-4-21 18:15

其實我懷疑泰式生蝦係香港嘢

剛 滿 十 八 歲 的 梁 洛 施 ( Isabella ) 今 年 五 月 被 爆 與  ...
dongbb2332 發表於 2018-4-22 00:43

鞭屍post

容祖兒好慘
明明係件垃圾7
都要拉埋一齊講 關佢咩事呀
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

很堅強好hit

其實我懷疑泰式生蝦係香港嘢
electric 發表於 22/4/2018 06:45
其實喺BANGKOK 好難搵到

剛 滿 十 八 歲 的 梁 洛 施 ( Isabella ) 今 年 五 月 被 爆 與  ...
dongbb2332 發表於 2018-4-22 00:43

都係小小超好
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

RK 話未來紀念館係 CF 林寶 作凱旋門 ge 副產品
haha
week20

發現最近兩年自己對林奕匡歌曲嘅評價同CM人好唔同

我覺得唔算好聽,CM人覺得好聽:有淚多好、好好的聊個天
我覺得好好聽,CM人覺得好難聽:愛情小品、是日休息絕不工作、草原、從世界到我家
一齊喜歡:停止繁殖、難得一遇、查無此字、第一個早晨
一齊不喜歡:好似無

我覺得唔算好聽,CM人覺得好聽:有淚多好、好好的聊個天 ...
nicholashin 發表於 2018-4-22 14:35

唔洗用腦都知唯一既五分係你投
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 2018-4-22 14:37

可能係林生版主自己投

dongbb2332 發表於 2018-4-22 14:37
對於想推嘅歌 我會等首歌沉底後先投票!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實喺BANGKOK 好難搵到
kwanie 發表於 2018-4-22 12:24

得小曼谷先有

好明顯粉絲人數不足

我覺得唔算好聽,CM人覺得好聽:有淚多好、好好的聊個天 ...
nicholashin 發表於 2018-4-22 14:35

愛情小品、草原我都覺得ok
不過2014之後無左頭兩隻碟陣味
現在做完暖男做世界仔,支持唔落

現在做完暖男做世界仔,支持唔落 ...
hehehaha 發表於 2018-4-22 17:39

講得好

草原真心唔錯

新個首有新鮮感但佢唱真係麻麻 原本想投三分但為左維持個美評分分佈決定唔投

草原真心唔錯

新個首有新鮮感但佢唱真係麻麻 原本想投三分但為左維持個美評分分佈決定唔投 ...
kayzzz 發表於 2018-4-22 18:21

新歌未聽亦未打算聽
我好似已經fed up咗佢咁,每次冇期望之下聽完啲新歌都覺得意料之內/ 可以再好少少
但同時又覺得佢仲未正式build up到自己一個風格
作曲同唱腔都係

利申:覺得佢寫比陳伯嗰兩首好好聽

新歌未聽亦未打算聽
我好似已經fed up咗佢咁,每次冇期望之下聽完啲新歌都覺得意料之內/ 可以再好少少
但 ...
hehehaha 發表於 2018-4-22 18:34

即係好順耳但唔突出果種feel

RK 話未來紀念館係 CF 林寶 作凱旋門 ge 副產品
haha
b01091018 發表於 2018-4-22 13:46

又差d鬧雙胞
   但CF兩次都係後者好過前者
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

我覺得佢年flop成咁係因為太幸福,搞到首首歌好甜蜜丫,好開開心心,間中懷念下過去,又感嘆下香港變左咁,除左查無此字全部都不蘊不火咁,冇左14年想殺哂全世界行山人士個種feel,就算作既曲幾好但首歌冇趣味,吸引唔到人聽
Credit: HOTMAN

聽得太多蔡健雅既歌 搞到成個腦都係單戀曲個intro同有問題既chorus

嚇死以為耳機咁快就柴
做乜903報新聞會有noise
week20

好多噴歌派台 個榜好塞

DLNM WK3QF9OM5TD 4HU3AT3AA4STARBUCKSOF3CAMPUSOH3ML5

點解梁文禮而家播歌仲好聽過 colin 嘅 -,-

點解梁文禮而家播歌仲好聽過 colin 嘅 -,-
kwanie 發表於 2018-4-23 21:47

禮禮都係一時時 呢個鐘正下個鐘就可以唔洗聽

禮禮都係一時時 呢個鐘正下個鐘就可以唔洗聽
kevinlai1621 發表於 23/4/2018 21:52
但而家colin 直頭可以成個鐘d 歌都唔好聽呢下大鑊

kwanie 發表於 2018-4-23 22:00

佢呢個interactive music show變左做一切從音樂開始

佢呢個interactive music show變左做一切從音樂開始
kevinlai1621 發表於 23/4/2018 22:01
好失望
以前都話聽埋訓
而家

diu
一開機就係新青年
week20

近年來香港娛樂圈,影視歌都面臨青黃不接的問題,而十大中文金曲頒獎禮2004年成立至今13年,男歌手方面,除了首屆由李克勤奪得外,其後連續12年都是陳奕迅囊中物,而容祖兒則是該獎設立以來,唯一一個得過的女歌手。

kwanie 發表於 2018-4-23 22:00

琴晚好高質
有三大天后

為了地老 撐到天荒

琴晚好高質
有三大天后
JasOh103 發表於 24/4/2018 18:59
唔係陳輝陽點會=,=

為了地老 撐到天荒
HOTMAN 發表於 2018-4-24 19:40

周耀輝啲想像力真係好犀利

睇到信咁多第20位 + pun榜第1位就知樂壇已死
明明已經係近期最big hit 最高質 唱得最好 最洗腦 最有記憶點 既作品

唔好對人不對事啦

明明已經係近期最big hit 最高質 唱得最好 最洗腦 最有記憶點  ...
JasOh103 發表於 2018-4-24 21:18

我肯定係呢個壇既清泉

明明已經係近期最big hit 最高質 唱得最好 最洗腦 最有記憶點  ...
JasOh103 發表於 2018-4-24 21:18

13 ne 13 01   信(Chorus)       ///李幸倪

我們的總和

13 ne 13 01   信(Chorus)       ///李幸倪
Wonders 發表於 2018-4-24 21:20

希望落完榜上
信(Verse)
信(Pre Chorus)
信(Bridge)

明明堅堅同時派四首歌

希望落完榜上
信(Verse)
信(Pre Chorus)
信(Bridge)

明明堅堅同時派四首歌 ...
JasOh103 發表於 2018-4-24 21:21

榜分係咪要除返1/4
我們的總和

容粉好嘔心