返回列表 發帖
Overrated Album Of The Year
Quantity over quality
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Overrated Album Of The Year
Quantity over quality
JasOh103 發表於 2018-2-10 12:15

你同翻豬Lee講啦唔該
Inner Voice得五首歌都好過隻爛鬼Live In The Moment多多聲

你同翻豬Lee講啦唔該
Inner Voice得五首歌都好過隻爛鬼Live In The Moment多多聲 ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 13:35

練返好高音先啦
咁既唱功學人出碟唱live
Satan-Kissed Voice就真

練返好高音先啦
JasOh103 發表於 2018-2-10 13:38

人地起碼尊重廣東歌既精髓 講得正廣東話
唔似得某個驚你淫既女人咁

恭喜Don't Text Him 榮獲2017 CM 共和聯頒大獎 - 大碟獎

我決定一個鐘內聽10次慶祝下

恭喜Don't Text Him 榮獲2017 CM 共和聯頒大獎 - 大碟獎

我決定一個鐘內聽10次慶祝下 ...
hehehaha 發表於 2018-2-12 00:12

你唔係要裸跑咩

我有份推Serrini上台架~
Serrini我愛你

我決定一個鐘內聽10次慶祝下 ...
hehehaha 發表於 2018-2-12 00:12
我不斷重溫佢段感言
可以喺一分鐘分享左咁多野 , 好勁

原來係我生日嗰日出㗎 好有緣

原來係我生日嗰日出㗎 好有緣
stopzi 發表於 2018-2-12 12:39
你好嘔心 扮到好似同 Serrini 好夾咁

唔知 Serrini 仲有無貨呢 , 好想 inbox 再買佢隻碟

希望出賀年版賀一賀佢 ^0^
Happy and Blessed.

咁你可以直接text Serrini問
hehehaha 發表於 2018-2-9 21:21

經我Text樹樹,而樹樹又語音回復咗我(好感動

終於知道點解叫做《不要那清晨露水》啦!

我們樹樹真係好有才啊!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

經我Text樹樹,而樹樹又語音回復咗我(好感動)

終於知道點解叫做《不要那清晨露水》啦!

我們 ...
若葉之年 發表於 2018-2-12 23:25

咁點解叫 不要那清晨露水

hehehaha 發表於 2018-2-13 00:28

Dew nay = 露水 +不要     (好似係)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Dew nay = 露水 +不要     (好似係)
hehemamama 發表於 2018-2-13 01:35

you is so intelligent!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

hehehaha 發表於 2018-2-13 00:28

Dew = 清晨露水 nay = 不要
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

To celebrate the 40th Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras this year, 全女打三月將會自 plug 溝哂啲仔

To celebrate the 40th Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras this year, 全女打三月將會自 plug 溝哂啲仔 {:4_ ...
boy4dudes 發表於 2018-2-14 15:05

點解唔celebrate Serrini勇奪CM共和亂頒專輯...

點解唔celebrate Serrini勇奪CM共和頒專輯...
bagfgfcde 發表於 2018-2-14 16:43
曲直難分
我不住香港, 直接從 Serrini 手中買到 Don't Text Him CD 已經 celebrate 左

曲直難分
我不住香港, 直接從 Serrini 手中買到 Don't Text Him CD 已經 celebrate 左  ...
boy4dudes 發表於 2018-2-14 17:42

Shipping 幾錢?貴唔貴

CD (HK$150) + Registered post & Paypal fee (HK$50) = HK$200. You need to ask, I think it depends on where you live & whether you pay via Paypal / direct deposit.

P.S. I live in Australia.

作為疑似第一個比冠軍serrini既共和榜榜主
一定要大大力推呢隻碟

首推 LUGTYAI  ...
-Prince- 發表於 2017-11-21 12:58

I suddenly find out I am probably the first one to give Serrini champion (油尖旺金毛玲),原來 BAG 同你都冇冠呢首,I am so shocked!!

有無人記得 樹樹 嘅叱咤樂壇新碟發佈訪問係幾月幾號?
好想搵返嚟聽樹樹親自介紹專輯入面嘅每首作品
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

好想搵返嚟聽樹樹親自介紹專輯入面嘅每首作品 ...
若葉之年 發表於 2018-2-20 23:53

我都想聽,有冇人share下

好想搵返嚟聽樹樹親自介紹專輯入面嘅每首作品 ...
若葉之年 發表於 2018-2-20 23:53

12月26 好似

冇記錯只係介紹咗幾首:
Everytime u hold me hands 過馬路me 想死
不要text佢
若葉之Year
日沒前
Giving up治療

12月26 好似

冇記錯只係介紹咗幾首:
Everytime u hold me hands 過馬路me 想死
不要text佢
若葉之Year
...
hehehaha 發表於 2018-2-21 00:31

多謝你!

係12月25-26日
我已經下載咗落嚟聽返+收藏啦!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

我都想聽,有冇人share下
doughnut 發表於 2018-2-20 23:59

你有無用百度雲?有的話我可以share下載鏈接給你
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

想請問各位係香港邊間唱片舖有的賣,想搵fb幫手買

想請問各位係香港邊間唱片舖有的賣,想搵fb幫手買
teennum1 發表於 2018-2-25 09:20

各大CD Warehouse

出咗三個月有多乜都講夠啦
不如出多一千幾百個無限慶功版夠未?
唔好出新碟好無? ...
HOTMAN 發表於 2018-2-25 11:56

cause us traitors never win

betrayer bye

練返好高音先啦
JasOh103 發表於 2018-2-10 13:38

算啦 人地有 COPD 咁慘都堅持唱歌已經好叻叻豬㗎啦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

各大CD Warehouse
loowee 發表於 2018-2-25 10:16

thx so much 下週末就叫fd買翻張

算啦 人地有 COPD 咁慘都堅持唱歌已經好叻叻豬㗎啦
616.1314 發表於 2018-2-25 12:18

同容xx一樣囉
不過Serrini唱live冇容xx抖氣抖得咁大聲
我諗係因為容xx病情嚴重得多

出咗三個月有多乜都講夠啦
不如出多一千幾百個無限慶功版夠未?
唔好出新碟好無? ...
HOTMAN 發表於 2018-2-25 11:56

你估樹Rini係Gin Lee衛蘭咩
啲碟討論幾個月就冇嘢討論
人地17首歌講量都多過Love and 唔知咩同Live in the Moment一倍有多
討論空間點都大好多
外國啲大碟出咗成幾十年啲人咪又依然有人講
証明Dont Text Him係一張極具份量既本地唱片
希望可以討論到Gin Lee退休都未討論完
Bye

你估樹Rini係Gin Lee衛蘭咩
啲碟討論幾個月就冇嘢討論
人地17首歌講量都多過Love and 唔知咩同Live in the ...
hehehaha 發表於 2018-2-25 17:19

覆錯左 其實想覆陳柏宇隻碟

呢排其實我心情好忐忑
都係靠呢隻碟幫我打氣

每一日都忐忑緊text唔text him好
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

真係好難聽 如果舊年有評分應該比D+算

有無人猜到Serrini嘅微信名?有否Pm我,真心想加樹樹!!

週六廣jo開show,期待!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

如果隻碟今年出就好
等我俾個0分佢

令人感動既好專輯

Don't text him mv個男主角幾靚仔
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我又聽LUGTUAI啦
都唔知喊咗幾多次

Don't text him mv個男主角幾靚仔
hehemamama 發表於 2018-3-2 14:58

多謝支持

昨晚睇完show,樹樹摸咗下我個頭!

不過因為我企得后,所以

當係教訓啦,下次睇全企位嘅LIVE SHOW我一定要早啲去搵個靚位!!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

替唔識欣賞呢隻碟既會員可惜
心胸太狹窄 只適合聽主流pop音樂 eg Gxx Lxx果啲

心胸太狹窄 只適合聽主流pop音樂 eg Gxx Lxx果啲 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-4 12:54

sor我聽歌唔係為左show比人睇我diverse 我心胸廣闊
就係鐘意聽主流悶pop 吹麼

繼續打垃圾飛滋啦

sor我聽歌唔係為左show比人睇我diverse 我心胸廣闊
就係鐘意聽主流悶pop 吹麼

繼續打垃圾飛滋啦 ...
JasOh103 發表於 2018-3-4 13:25

落左榜啦冇得打飛滋

昨晚睇完show,樹樹摸咗下我個頭!

不過因為我企得后,所以

當係教訓啦,下次睇全企位 ...
若葉之年 發表於 2018-3-4 12:04

setlist如何

心胸太狹窄 只適合聽主流pop音樂 eg Gxx Lxx果啲 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-4 12:54

又聽Serrini又聽Gxx Lxx嗰啲會員點算

好想去樹rini live show睇佢瘋狂發姣