返回列表 發帖
我記得出走地平線 3>1>17/18

楊美琪嘅tag係地平線有高有低
查實係轉左plug

20>1 唔記得邊首 ...
l00540 發表於 2017-8-19 00:40

20 > 1 係傷心尋回犬

係咪即係四台聯頒個D???
kenny1102 發表於 2017-8-20 17:51

新城搞架
六個榜既分加哂一齊
881 903 948 997 997online榜 tvb

00年蝦餃媽AP點都高過美千坊間又紅
蝦餃媽係903待遇都嘛嘛

00年女金變女銀, 04年翻生女銀變女銅
仲未拎 ...
jasonbloom 發表於 2017-8-20 15:18

根本 903 就係好愛千嬅
而亦因爲佢地既影響力而捧左千嬅上一線
98 年比千嬅女銅呢一下真係改變哂之後樂壇既版圖

其實當年換左人拎女金~
D公司之後個年D谷歌手既策略都可能唔同晒~
蝴蝶效應之下根本冇得估如果JOJO唔霸女 ...
kenny1102 發表於 2017-8-20 18:29

如果祖祖霸唔到女金
至少雙琪應該仲會玩緊

可能903女金又係去返FA度
kenny1102 發表於 2017-8-20 18:33

千嬅其實無咩因爲祖祖獨大呢件事影響到
07-09都係因為唱片公司問題
之後結婚生仔佢自己都淡出

反而唔係因為新生代無金獎既潛規則
14年應該只會好似彭羚99年咁得隻十大 唔會色惑到班DJ重奪女金

心花怒放愛一個上一課年頭勁有noise喔, 年頭帶到落年尾.
07係美祖上升期,唔該,燒鵝湖之後回春。
05年 ...
風見志郎 發表於 2017-8-31 09:57

Agger
0506人氣跌左好多
但07真係年頭帶到尾 當然都因為無對手

05年容祖兒要個樣冇個樣
全年得明日恩典單天保至尊

06年連hit歌都冇埋
同楊千嬅一擔擔

如果唔係07年衛蘭 ...
John 發表於 2017-8-31 19:33

其實mean d講句 0506 真係三甲都唔值

07年表現好的stephy, kary, 泳兒, hocc, kay, fiona, 鄭融

07年表現差的祖兒,千嬅, kelly, 衛蘭, fi ...
Kaybb 發表於 2017-8-31 22:16

某人又表現好又表現差

其實隻碟如果係2016出 可能就會派得好好多
另外J&J都派得唔好 當然有時候要就廣告
廣告歌真係害人不淺
...
bagfgfcde 發表於 2017-9-1 09:56

頭先聽番次close up
隻碟其實一般
所以唔算派得唔好
不過可惜左黃色大門

Top 3 - 黃色大門 / 心花怒放 / 從缺

可能我對容祖兒比較寬鬆 我覺得Close Up唔錯
TOP 5 我會揀 愛一個上一課 > 黃色大門 > 蒸餾 > ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-1 20:59

頭先一連氣順序聽番close up glow in motion
我明白點解祖粉會聽in motion聽到濕哂話值至尊碟
因為真係好過前兩隻好多
雖然同代表作仲好有距離

Top 3 - 跑步機上 / 蛇 / 愛怪物的你

John 發表於 2019-3-11 21:34

支持 F Trip 同 Secret Garden

菲融人生
hehehaha 發表於 2019-3-16 17:36

支持紅遍大中華既霏傭人生

02年第四係鄭秀文,盧巧音第六
03年第四先係盧巧音,實際第三,多梁詠琪幾次 ...
風見志郎 發表於 2019-4-8 21:50

好勝 deserves more

薛凱琪除佐第一隻碟賣得,同903成績ok,其他台其實根本唔得
阿mark 發表於 2020-10-8 00:14

幾好笑

根據香港唱片商會發放予香港電台《國風國豐》、關於每周10張最高銷量唱片的資料統計顯示,於2004年12月30日至2005年12日21日期間,最好賣的本地五大唱片,依次序為陳奕迅《U87》、張學友《活出生活Live演唱會》、衛蘭《day & night》、王菲《情菲得意》,以及薛凱琪《Funny Girl》

2007 F best 好賣都唔洗講

bagfgfcde 發表於 2021-4-10 16:49

好pure好true