返回列表 發帖
2014年大好機會都唔換人真係好on9
男歌手有勇氣頒俾pakho力壓許志安
但女歌手就將Fiona壓到金變銅{:1_11 ...
fifty1205 發表於 2017-8-18 01:34

FIONA 14年邊值女金...佢咁多年係得12年先應該要贏女金

斷橋好似唔關轉plug原來過得很快樂時
條橋plug佐四個禮拜唔上榜先轉plug原來過得很快樂
個陣懷疑係903逼a ...
Jacz 發表於 2017-8-21 13:35

6月9號plug 真命天子 算早定遲呢

原來王菲都六星期十大
唔怪得祖兒要跟
hehehaha 發表於 2018-1-15 17:29

下次D人再講樂觀
美祖D粉可以搬王菲出黎 等D haters 無聲出

Kary與男友分手

吳雨霏( Kary圖)、衞蘭和葉文輝等歌手昨日齊齊到鑽石山出席雜誌舉行的頒獎禮, Kary透 ...
John 發表於 2018-2-28 21:41

呢幅好似瘦左少少既VANI

陳慧珊當年真係好正
但唔知點解復出之後套套劇都走哂樣
完全冇哂當年個種感覺 ...
John 發表於 2018-3-9 03:48

女人短頭髮顯老偏偏佢出番黎拍既幾套劇都係中/短髮
用番沖上雲霄個頭可能後生d
同埋佢近幾年既劇又濃妝勁多
加上佢個人本身塊面多墨屎
所以真係走晒樣

因為04年美千最紅
帥小寶` 發表於 2018-3-23 17:03

但美千只當twins 係死物

容祖兒點播率報大數

容祖兒昨日在銅鑼灣 Neway出席宣傳活動,大會宣佈其新歌《零時零分》於兩周內在該卡拉 ...
jose 發表於 2018-3-11 19:57

美祖d新聞真係笑死我

有無人有SHE 2014年前的903派台成績?

04年嘅播放率 真係同真實結果差好遠

Kelly
nicknicknick 發表於 2018-10-25 18:25

Kelly 真係慘
拋離美祖成百分都俾人調落銅獎

唔係話美祖 只係英皇嘅(惡)勢力實在太強大

2005 叱咤樂壇生力軍女歌手

銅獎:謝安琪
上榜歌曲:姿色份子、我歌...故我在、臭男人、開卷快樂、一人之 ...
hehehaha 發表於 2018-12-8 00:36

Ivana 呢

李幸倪自揭煲劇練粵語 周國賢暗怨師妹吸乾資源       

本報前天獨家披露BMA以千萬打造剛從馬來西亞簽為旗下的女 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-18 13:32

很有信心成為新人王
結果嗰年903食白果

提美巨美菇Only美瑞要留嬲嬲噶
我覺得2008美淫應該未畀Sundai唱得最勁
同埋最交惡應該係蛋公司同夏森美
...
Frankiekiekie 發表於 2019-1-22 13:31

粒糖有毒 關kay 咩事?

6年接近20張唱片
現在班女人6年都未必出到兩張
hehehaha 發表於 2019-1-22 20:25

The album part 1 - 6

新城勁爆本地榜 @12/04/2008

01  04  香港心     Irene A      (國)
02  08  隨夢而飛    黎 ...
John 發表於 2019-3-12 16:28

原來Gin Lee 歌名係抄人嘅

有冇人知1999-2014 邊首係最低ap (未adjust)嘅叱咤十大?
hehehaha 發表於 2019-3-16 06:51

可能係一拍兩散
話晒都係廿幾位爆上第九

最低應該係非凡人生
好似得122 123次咁上下
John 發表於 2019-3-16 13:49

咁應該低唔過非凡人生

美祖呢首都有157

一拍兩散 16+26+26+20+23+31+15 = 157 (144) 收錄於《 Nin9 2 5ive 》

剛 開 完 六 場 演 唱 會 , 下 半 年 樂 壇 成 績 突 出
的 容 祖 兒 , 各 方 均 睇 好 她 將 會 是 今  ...
John 發表於 2019-3-18 19:35

港 台 明 知 他 們 用 意 , 於 是 只 暗 示 Kelly 會 攞
大 獎 , 叫 她 扮 定 靚 等 上 台 。 Kelly 得 知 消 息
後 心 情 即 時 大 靚 , 以 為 有 大 獎 到 手 的 她 ,
最 後 只 奪 得 「 全 國 最 受 歡 迎 女 歌 手 」 銅 獎
, 敗 給 在 內 地 受 歡 迎 程 度 不 及 自 己 的 梁 詠
琪 。 Kelly 即 時 木 無 表 情 , 黑 面 死 頂 上 台 攞
獎 , 之 後 提 早 離 場 , 拒 出 席 完 騷 後 的 記 者
會 , 以 示 抗 議 。

John 子你po 啲噴新聞真係笑死我

鄭秀文十二年來首奪叱咤樂壇女歌手獎,銀獎由陳慧琳奪得,銅獎則為容祖兒。當林海峰揭曉金獎時還故意揶揄去年奪金獎哭個不停、今年卻不入三甲的楊千嬅,謂將紙巾由鄭秀文保管,若千嬅想用可隨時向商台索取,台下千嬅保持笑容,但表情尷尬,一直說:「唔好畀我。」

張敬軒去年成績彪炳,首個叱咤獎座已是憑《酷愛》得至尊
歌曲大獎,又首次打入男歌手三甲將銅獎捧回家。張 ...
John 發表於 2019-3-18 19:40

繼劉德華日前在新城頒獎禮奪五獎成大贏家後,昨晚陳奕迅共奪四個獎項成為大贏家,他亦以共獲九個獎反超前華仔,成為傳媒大獎領先歌手,但當他領「我最喜愛的男歌手獎」時,台下竟有觀眾大叫:「收皮,返屋企啦。」

原來eason 都試過

話時話 點解啲人話ivana 寫嗰首 粒糖有毒係講緊kay?
佢2個發生咩事

嗰個人提完一句又唔講 Detail
好衰 吊人癮
616.1314 發表於 2019-3-18 20:03

@cathay1996

Ivana 又真係無follow kay

Robynn & Kendy得知華仔揀選她們的歌曲後十分驚喜,更在網上留言︰「OMG!」至於祖兒則揀選自己的《心之科 ...
John 發表於 2019-3-19 17:32

要扣分了

因 為 與 Mani 的 友 好 關 系 , 古 仔 01 年 出 席 沒 甚 交 情 的 容 祖 兒 演 唱 會 做 嘉 賓 ,
卻 被 容 口 快 踢 爆 他 與 Mani 秘 密 拍 拖 。

hehehaha

你定啦,就算天后七月先派歌都會女金,如果唔係年頭首國語合唱歌播黎做乜

—————————————

Updated to 1998 - 2018*

年度之歌同搜神記好聽一億倍
最頭嗰首無人識囉唔該
616.1314 發表於 2019-12-21 23:57

09 最值女金係易彎娜囉  

Ivana>fiona>joey>kay