返回列表 發帖
一個歌手一日未上紅館一日都只係一個新人
GaracyTan 發表於 2022-6-25 00:56

幸語錄
Gin Lee:(迪迪)一日未上紅館一日都只係一個新人

好長氣 講咗四分幾鐘
Humeny 發表於 2022-11-18 23:18

拎女金嗰時唔知又要講幾耐

我呢就想綜合一個意見
我就覺得呢 嗱~ 我地做Artist嘅呢 唱歌嘅呢 有一樣我地真係要好小心
係個台到呢 我地就睇到一個對比
一個呢就係好嫩嘅 但係佢有improvement 真係今日其實我又覺得佢有膽識

咁我又見到呀Jeanie呢 佢就係一個好有... I wish I can sing like you too (Jeanie點頭開懷地笑)
但係as一個singer呢 最危險嘅一個咩嘅地方呢 就係去到一個地方 玩弄技巧
因為too much technique 因為太叻啦 我地會去showcase嗰個時候
就忘記咗嗰隻歌嗰個 最主要嗰個 嗰個substance 嗰個裡面嗰個感覺

因為我記得我以前呢 睇過一個我嘅偶像 我唔好開名啦
佢唱歌 我諗我再唱多十世 我都無佢唱到佢咁好 但係我睇完佢嗰次之後呢 我唔再聽佢啦
因為佢 哇~ 表露晒所有嘅野 我地係玩唔到 即係玩晒雜技 但係無咗個歌嗰個heart呀
咁呢樣野我想提一提

但係好難得我地撞到個咁有talent嘅...嘅singer
所以我希望佢可以 點樣喺佢嘅 所有嘅technique裡面 再去點樣simplify返佢呢
咁嗰個感動仲會喺度

========
不如我地睇下嗰分數先le 好無? 好!
woo~
李幸倪分數 89.2
梁皓婷你係 74.4

幸兒好假
John 發表於 2023-3-29 23:06

第一次受到批評 完全離晒題

幸兒:比較少負面批評
而家Dum Dum好多
梨胃言 發表於 2023-3-30 00:01

要越活 越沒禁忌
誇張的 Wow Wow Wow

其實 make sense, 佢 BMA 時期 no one cared enough to comment, 隱形人係唔會受到稱讚 or 批評  ...
boy4dudes 發表於 2023-3-30 21:57

nobody cared = 其實我都幾幸運,比較少負面嘅批評
幸兒語言藝術好勁

「實力唱將」Gin Lee(李幸倪)今年初強勢加盟英皇後,被視為能在頒獎禮跟鄭欣宜爭獎的唯一勁敵,不過有傳英皇志在明年頒獎禮的各大獎項,故才決定「留前鬥後」,今年先儲夠「彈藥」準備再戰。而事實上,Gin Lee近半年相當勤力,之前已分別推出跳唱及情歌,而昨日亦忙拍攝新派台歌MV,第3首歌暫定於下月面世,相比3月紅館個唱後未有新作的欣宜,Gin Lee表現進擊得多。

祖兒仙女下凡捱餓倒吊

容祖兒以百變造型拍廣告,先化身仙子玩倒吊,其後又在烈日當空下在街頭大跳勁舞,及 ...
John 發表於 2024-4-20 12:19

喜歡祖仙