返回列表 發帖
最近有可靠消息傳出,鄭伊健和梁詠琪於今年4月秘密在港舉行一連兩晚的婚宴,據知兩位主角為怕消息外洩,由籌備到舉行這個婚宴的過程都非常謹慎,嘉賓名單亦以圈外的親友居多,圈中人則有陳小春、楊采妮、莫文蔚、楊受成與容祖兒等出席,而婚宴舉行期間,伊健同Gi Gi更入住該酒店的套房,唔怪得Gi Gi早排坐定粒六同記者講話嫁硬伊健,兼夾無名指上出現神秘戒指,原來一早已經榮升鄭太。
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

謝安琪將於五月舉行首個個人演唱會,三場門券火速售罄,唱片公司昨日臨時舉行記者會,宣佈個唱加開兩場,同時為謝安琪預祝三十二歲生日,謝安琪生日願望是老公不要送她禮物,囝囝唔好再叫她做「雞」。
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

原來 AKay第一個叱咤獎都係單手攞  1:26:20

hehehaha 發表於 2018-4-15 03:18

美蘭拎新人金同拎女金反應完全一樣係差在肥咗20kg

hehehaha 發表於 2018-4-15 03:18

原來05年新人都幾勁
#周爸好靚仔
#你地唔係噓我下化
【This is MC】澳門見

d歌手成日咪嘴 好唔專業

睇返呢D新聞  鄭中基同SA 愛情真係低調到完全感覺唔到係拍拖情侶
SA弟林 發表於 2018-3-19 13:50

AGREE
完全冇諗過 SA 會咁 bad taste 鍾意件咁樣衰的蛋散
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

d歌手成日咪嘴 好唔專業
John 發表於 2018-4-25 02:47

咪咀又咪得幾好
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

AGREE
完全冇諗過 SA 會咁 bad taste 鍾意件咁樣衰的蛋散
Our_Souvenir 發表於 2018-4-29 22:21

我覺阿sa同佢順眼過佢同美瑞美瑞同黑面順眼啲

另外,早前鄭欣宜的熱播歌《女神》原本由Alfred作曲,不過未合欣宜心意,所以未有採用,對於被欣宜「彈鐘」,Alfred說:「唔好咁講,如果一寫就用係畀面我啫,不過真心覺得唔難聽!」並強調自己是寫歌新手。

另外,早前鄭欣宜的熱播歌《女神》原本由Alfred作曲,不過未合欣宜心意,所以未有採用,對於被欣宜「彈鐘」 ...
John 發表於 2018-5-3 00:42

作詞下嘛

另外,早前鄭欣宜的熱播歌《女神》原本由Alfred作曲,不過未合欣宜心意,所以未有採用,對於被欣宜「彈鐘」 ...

真係夠老友

老尷到

原來當年衛蘭個女銅係調上去
Fiona真係慘

wa 好想聽下

原來當年衛蘭個女銅係調上去
Fiona真係慘
hehehaha 發表於 2018-5-4 20:56

冇記錯05當年衛蘭個新人金都係調上去

冇記錯05當年衛蘭個新人金都係調上去
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-4 21:28

即係Ivana ap高啲?

即係Ivana ap高啲?
hehehaha 發表於 2018-5-4 21:40

YES

回復 1626# Laichu

呢啲就真係偽人啦當年出手趕美之走
人前又扮晒Friend咁

鄭融性格夠真 唔妥你就唔妥你
Laichu 發表於 2018-5-9 19:39

究竟美醜黑面過幾多位歌手???

究竟美醜黑面過幾多位歌手???
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-10 17:44

有無諗過阿醜本身都黑?

有無諗過阿醜本身都黑?
Frankiekiekie 發表於 2018-5-10 22:09

又唔見Beyonce成日黑人地面

想不到Joey今次擺自己上枱,一句「你地唔係噓我呱」真是聽到笑了出來。
這名句是05年叱吒樂壇頒獎典禮講的,一直都成為反容人士的話抦。
那年很奇怪,拿金獎的祖祖一出來就黑面,這是第一次也是唯一一次見她黑面。
同年金句還有「雖然我不是參加新秀,但我係1995年參加歌唱比賽,到依家都10年」;
「戲子無情,但觀眾更無情」等,很經典喔!

鄭融個新人金咪又係調返黎

Mini較為人熟悉的圈中好友,非梁詠琪 (GiGi)莫屬。
全因○五年Mini為GiGi填詞的 歌曲《比堅尼》,其中的
一段歌詞是:「壯男 搭上紅顏……過了氣桃紅太過混俗
……勉強去暴露 違反純真態度 天真漫步粗腰半露
似 個救生水泡……」而GiGi的情敵邵美琪剛巧拍了一支
廣告,正是穿上桃紅泳衣,又有壯男陪襯。

對於當年有周刊指歌詞「暗串」邵美琪, Mini則堅決否
認:「完全沒有這個意思!」她 解釋,當時因為音樂的
節奏較強,才引發了這 段富夏日感覺的歌詞;加上GiGi
一貫形象斯 文,若能為她度身訂造一首性感歌詞,必是
GiGi的一大突破。

...
John 發表於 2018-5-20 05:56

原來有這段小插曲

只記得《比堅尼》被三台狠ban
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

...
John 發表於 2018-5-20 05:56

Mini寫比融E d歌好正

徐 陳 八 年 情

96 年
陳 奕 迅 與 楊 千 嬅 冷 戰 , 未 正 式 講 分 手 , 何 超 儀 作 媒 , 將 徐 濠 縈 介 紹 給 陳 奕 迅 認 識 , 徐 隨 即 介 入 陳 楊 之 戀 。
同 年 兩 人 被 傳 媒 在 鬧 市 拍 下 拍 拖 照 , 兩 人 亦 大 方 承 認 戀 情 , Eason 更 表 示 愛 徐 為 人 活 潑 , 尤 其 喜 歡 她 的 勾 鼻 。
97 年
陳 奕 迅 被 傳 向 公 司 借 三 十 萬 , 買 回 被 拍 下 與 女 友 徐 親 熱 的 照 片 , 不 過 陳 否 認 其 事 。
98 年
兩 人 同 居 關 係 曝 光 , 徐 更 大 方 承 認 , 並 說 同 居 乃 平 常 事 。
99 年
徐 公 開 表 示 甘 於 做 Eason 背 後 的 女 人 , 並 淡 出 娛 樂 圈 , 專 心 管 理 Eason 財 政 。
00 年
傳 出 二 人 訂 婚 , 更 有 傳 帖 上 沒 有 寫 明 時 間 和 地 點 , 不 過 遭 兩 人 否 認 。
01 年
有 傳 Eason 與 徐 的 感 情 亮 紅 燈 , 更 因 車 婉 婉 介 入 而 出 現 危 機 。 同 年 亦 有 傳 因 徐 大 使 令 到 Eason 爸 爸 陳 裘 大 不 滿 。
02 年
Eason 在 台 灣 出 席 校 園 show , 因 叉 錯 腳 , 不 慎 弄 傷 睾 丸 , Eason 須 割 掉 四 分 一 右 邊 睾 丸 。
04 年
懷 孕 的 徐 濠 縈 一 洗 大 使 形 象 , 更 出 任 I.T 一 職 搵 奶 粉 錢 。

佢地未公開果陣我記得有報導傳過
之後好似公開左冇耐就話有左 ...
abcxyz302006 發表於 2018-4-11 18:09

2006年1月1日奪903生力軍銅獎有多謝張繼聰, 11月27日宣布懷孕.

以為借周杰倫之名的大路情歌《給自己的情歌》來作話題作,至少有話題性,應能有好成績吧?怎料外間反應出奇冷淡,也許,娛樂圈中情侶分手並非甚麼大事,尤其是這對當年「奪麵雙琪」走出來的情緣,要以情傷來作話題,引起人共鳴,或者是由七年前的邵美琪來唱才最得民心,才能震撼。

以為借周杰倫之名的大路情歌《給自己的情歌》來作話題作,至少有話題性,應能有好成績吧?怎料外間反應出奇 ...
John 發表於 2018-6-7 00:33

給自己的情書
給自己的情歌
給自己的信

三首有兩首都叱咤十大,gigi唔好彩

大家覺得容祖兒有生之年超唔超越到Starlight演唱會?之後d紅館show越做越唔掂

大家覺得容祖兒有生之年超唔超越到Starlight演唱會?之後d紅館show越做越唔掂 ...
loowee 發表於 2018-6-13 00:43

No6都好高質丫 diva感仲重啲

給自己的情書
給自己的情歌
給自己的信

三首有兩首都叱咤十大,gigi唔好彩 ...
hehehaha 發表於 2018-6-7 06:17

仲有首 給自己的命書

都睇得出容祖兒楊千嬅吳雨霏心諗緊做乜過嚟同我攬 又唔係熟
同埋成班歌手個樣好似好老尷咁,連詩雅 R&K 王梓軒 SHERMAN 個堆 LOL

大家覺得容祖兒有生之年超唔超越到Starlight演唱會?之後d紅館show越做越唔掂 ...

我都覺starlight最勁嘅,最有力量感。但論舞台上嘅成熟,之后幾次係越來越好

係個5354演唱會比光頭佬搞亂檔姐

今 年 《 歡 樂 滿 東 華 》 破 紀 錄 籌 得 8 千 2 百 多 萬 善 款 , 除 了 多 得 Yumiko 空 中 甩 褲 外 , 其 餘 藝 人 的 「 亡 命 」 演 出 , 亦 功 不 可 沒 , 當 中 容 祖 兒 更 赤 腳 踩 火 炭 , 與 Sun Boy'z 合 力 演 出 「 火 辣 『 熔 』 祖 兒 」 , Joey 又 揚 言 為 籌 善 款 準 備 定 身 後 事 「 若 果 我 有 乜 嘢 , 一 定 要 幫 我 照 顧 媽 咪 呀 ! 」 講 到 真 嘅 一 樣 。

原 來 祖 兒 口 中 的 所 謂 火 炭 , 其 實 只 是 燒 焦 薯 仔 , 而 條 火 路 更 只 得 兩 旁 有 火 , 中 間 一 滴 火 都 冇 , 想 燒 親 都 難 , 難 得 祖 兒 跟 師 弟 Sun Boy'z 表 演 前 後 都 七 情 上 面 , 吳 剛 師 傅 收 山 都 唔 驚 冇 接 班 人 !

大家覺得阿kay有生之年超唔超越到囍帖街?之後d歌越做越唔掂

今 年 《 歡 樂 滿 東 華 》 破 紀 錄 籌 得 8 千 2 百 多 萬 善 款 , 除 了 多 得 Yumiko 空 中 甩 褲 外 ...
bagfgfcde 發表於 2018-6-17 18:17

容 祖 兒 偷 懶 被 抦

日 做 夜 做 養 阿 媽 嘅 容 祖 兒 , 為 咗 十 月 嘅 個 唱 , 最 近 成 日 匿 喺 studio 或 者 排 舞 室 日 操 夜 操 。
上 星 期 三 ( 廿 四 日 ) , 料 神 就 見 到 Joey 同 成 班 dancer 喺 九 龍 城 排 舞 室 練 舞 , 練 咗 無 耐 Joey 無 情 情 中 途 嗌 停 休 息 , 柄 埋 一 邊 睇 報 紙 , sent SMS 兼 玩 自 拍 , 搞 到 排 舞 師 同 dancer 企 晒 喺 度 。
不 過 勁 識 睇 人 眉 頭 眼 額 嘅 Joey , 一 見 唔 對 路 即 時 嗱 嗱 臨 放 低 相 機 繼 續 練 舞 , 衰 在 唔 知 係 咪 玩 「 創 」 咗 個 心 , 跳 極 姿 勢 都 唔 多 正 , 料 神 見 排 舞 師 哥 哥 一 邊 糾 正 Joey 手 勢 一 邊 露 出 凌 厲 眼 神 , Joey 俾 人 抦 可 以 點 , 咪 以 笑 遮 醜 囉 !

仲話自己敬業
唉!!!

CM 4大天后坐埋一齊 好壯觀

容 祖 兒 偷 懶 被 抦

日 做 夜 做 養 阿 媽 嘅 容 祖 兒 , 為 咗 十 月 嘅 個 唱 , 最 近 成 日 匿 喺  ...
bagfgfcde 發表於 2018-6-17 19:38

反容

反容
newguy 發表於 2018-6-17 22:05

我喜歡祖兒

我喜歡祖兒
bagfgfcde 發表於 2018-6-17 22:20

Love Joey Love Four

個post只限去到2014
Gin Lee得兩年可以討論

睇番No. Eleven隻碟成績都幾差
一首三台冠都無
襯仲要0冠

睇番No. Eleven隻碟成績都幾差
一首三台冠都無
襯仲要0冠
帥小寶` 發表於 2018-6-20 00:03

派埋曬啲乜鬼茶想曲預左啦= =

派埋曬啲乜鬼茶想曲預左啦= =
stephybest 發表於 2018-6-20 00:05

另外靈魂相認得1冠又係cls