返回列表 發帖
蔡健雅啲歌好好聽

開心些牙

小宇有時有啲角度有少少似林奕匡
不過型過個傻仔好多

想像下個傻仔擺番所謂的愛chorus入面既POST都覺得低B
CunninG 發表於 2017-6-19 18:37

佢應該會彈下彈下 唔知做乜_
真係 你的樣子/氣質如何 你的MV也必如何

Agree
nicholashin 發表於 2017-6-19 18:40

有時事實擺在眼前
唔係你改一改我個po就可以改變到

好啦 唯有讚翻Thrill

其實Thrill都唔錯 起碼高過小宇
不過都係佢唯一比小宇優勝既地方

姓林既作歌都有一手
#林宥嘉
#林家謙
#林俊傑
#林_ _
-Prince- 發表於 2017-6-19 19:24

我們都是這樣長大的咁難聽。。

今年男女金封盤啦好唔好

你教電腦繪圖 harryharry教手繪 你肯定蔡健雅出得切碟麼
nicholashin 發表於 2017-6-19 22:01

Tanya留返下年啦
佢都未搞掂個巡迴演唱會 點會咁快做起隻碟

你都未自PLUG離心力就封啦....
CunninG 發表於 2017-6-19 22:26

一定唔會俾佢

慘, 我突然先發現離心力好中我心聲好想自PLUG
CunninG 發表於 2017-6-19 22:33

我有機會會自plug
不過由於唔太鍾意隻碟 所以應該會壓低佢既分

當考慮俾唔俾派左好少歌既非本地歌手三甲 我傾向於睇下佢隻碟整體而言係咪好好聽
如果得兩三首好神 其他就算係中規中矩 我都唔會想俾

唔佔有啦, 因為
不要擁抱 切莫親吻 我會粉碎 再不完整  

草冬...
無咁多位自PLUG
同埋我一般呢 ...
CunninG 發表於 2017-6-19 22:47

如果係楊乃文拎
到時評審向公眾解釋個得獎原因應該會係「感動人心」

根本離心力個演繹就係世界級。。
其他五個對手都好難唱到
-Prince- 發表於 2017-6-19 23:49

如果楊乃文唱尋人啟事 徐佳瑩唱離心力
出到黎個效果會唔會一樣咁正

恨我倔強到沒有聽從誰撤退 有暴雨也冒雨 照樣行出去
自己方向信是對
未管天氣會不許
慶幸我會尚有這頑 ...
kk8733 發表於 2017-6-21 16:57

你咁鍾意落雨 我建議你去熱帶雨林同啲蟲蟲猛獸一齊住
香港唔啱你 因為唔係全年都不停落雨

就黎有pandakill宣傳片睇
開心到痛哭

如果金曲獎照我個預測頒就正子 (其實係我想多過預測)
雖然有幾個應該錯硬 eg 單曲製作人
不過都係唔改了 希望燈得中

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

自找亮點

唱得一般就梗架啦 都唔啱佢唱 而且又唔熟首歌
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我想講有人係youtube度搜尋一首唔hit既歌既歌詞意思好噴喎..
你地講左去邊

唔熟首歌就走去cover :o)
nicholashin 發表於 2017-6-25 14:34

咁都可以身家過憶 吹麼

痴線 好聽到噴洗潔精
雖然咬字有少少lur
jose 發表於 2017-6-26 00:02

邊度有得聽。。。

反高潮先
吳雨霏收啦 派埋啲垃圾

支持 J POP
#teamjoey
-Prince- 發表於 2017-6-26 00:25

唔好拎上過金曲獎舞台既祖祖同件香港扒比得唔得

祖祖上台係出醜
霏霏上台係自信
又真係好難比
nicholashin 發表於 2017-6-26 00:36

算吧啦 乜乜霏出道以黎冇首歌好聽
有自信都冇用 而且佢咁既樣都對自己有信心 呢啲唔係自信係自大 [369]

Kary吳雨霏——粵式苦情歌的承包者。

憑藉著沙啞嗓音、較闊的音域,吳雨霏聲嘶力竭地唱出一首又一首進入我 ...
jose 發表於 2017-6-26 21:12

其實我覺得Kary係樂壇既定位好模糊
有時唔知叫佢做實力派定偶像派好

不用分那麼細, 無論如何都是自戀天后
kevinlai1621 發表於 2017-6-26 21:41

有啲fans成日讚佢靚 搞到我好混亂
好想知霏霏到底主力賣樣定賣唱功

有邊個fans會話自己偶像醜
kevinlai1621 發表於 2017-6-26 21:50

祖粉

Yoga點解可以chur到24號去完金曲獎 26號就搞婚禮

林宥嘉與丁文琪26日在台北舉行婚宴,金曲獎當天 ...
nicholashin 發表於 2017-6-26 22:16

有了妳誰還需要金曲獎

令我諗起ellen

都幾明顯係抄Ellen
但真係好sweet
nicholashin 發表於 2017-6-26 22:52

你幾時同H____ 真•結婚

過多兩日就有pk睇
諗起都開心子

突然諗起 我2016年「最佳歌詞」得主同第28屆金曲獎「最佳作詞人」係同一個人 ^^
突然諗起 我2016年「專輯金獎」同第28屆金曲獎「最佳國語專輯」係同一隻碟 ^^
突然諗起 我2016年「男歌手銀獎」得主同第28屆金曲獎「最佳國語男歌手」係同一個人 ^^

就改天 02>01>02>02>02>01*

愛國共

有無咁好聽。。。。
nicholashin 發表於 2017-6-28 20:18

好有可能係第一首Hiphop歌十二大 冇記錯的話

好感動
終於有pandakill睇

BAG 音樂流行榜 2016
WEEK 52

國語推介
離心力 - 楊乃文
bagfgfcde 發表於 2016-12-18 11:16

原來上年已經愛文 but not sammi

1997年: 當女人愛上男人
1998年: 天地豪情 陀槍師姐 妙手仁心 烈火雄心
1999年: 金玉滿堂 茶是故鄉濃 寵物情緣 全院滿座 創世紀
2000年: 洗冤錄 金裝四大才子 十月初五的月光 雷霆第一關 陀槍師姐II 妙手仁心II 創世紀II 天地有情 男親女愛
2001年: 小寶與康熙 勇往直前 美味情緣 七姊妹 婚前昏後 酒是故鄉醇 尋秦記 陀槍師姐III
2002年: 無頭東宮 絕世好爸 洛神 七姊妹 流金歲月 談判專家 烈火雄心II  
2003年: 戇夫成龍 九五至尊 帝女花 西關大少 洗冤錄II 俗世情真 衝上雲霄 衛斯理 美麗在望
2004年: 翡翠戀曲 隔世追兇 金枝慾孽 天涯俠醫 棟篤神探
2005年: 翻新大少 胭脂水粉 甜孫爺爺 學警雄心 我的野蠻奶奶 酒店風雲 妙手仁心III 阿旺新傳 Yummy Yummy 老婆大人 同撈同煲
2006年: 鳳凰四重奏 樓住有情人 火舞黃沙 法證先鋒 肥田囍事 滙通天下 施公奇案

2007年: 賭場風雲 亂世佳人 爸爸閉翳 舞動全城 奸人堅 肥田囍事 突圍行動 溏心風暴 歲月風雲 通天幹探 [10]
2008年: 野蠻奶奶大戰戈師奶 金石良緣 銀樓金粉 少年四大名捕 東山飄雨西關晴 Click入黄金屋 古靈精探 法證先鋒II 原來愛上賊 溏心風暴之家好月圓 珠光寶氣 [11]
2009年: 碧血鹽梟 絕代商驕 有營煮婦 宮心計 巴不得爸爸... 老友狗狗 學警狙擊 巾幗梟雄 烈火雄心3 富貴門 美麗高解像 [11]
2010年: 巾幗梟雄之義海豪情 老公萬歲 鐵馬尋橋 談情說案 公主嫁到 讀心神探 [6]
2011年: Only You 只有您 魚躍在花見 點解阿Sir係阿Sir 怒火街頭 真相 潛行狙擊 不速之約 法證先鋒III 天與地 [9]
2012年: 我的如意狼君 衝呀! 瘦薪兵團 天梯 名媛望族 缺宅男女 On Call 36小時 拳王 護花危情 巴不得媽媽... 大太監 法網狙擊 [11]
2013年: 老表,你好嘢! 戀愛季節 情越海岸線 巨輪 On Call 36小時II 心路GPS 仁心解碼II 好心作怪 衝上雲霄II My盛Lady 貓屎媽媽 [11]
2014年: 單戀雙城 守業者 愛我請留言 寒山潛龍 載得有情人 老表,你好hea! 宦海奇官 食為奴 女人俱樂部 點金勝手 忠奸人 使徒行者 再戰明天 名門暗戰 [14]
2015年: 四個女仔三個BAR 華麗轉身 天眼 鬼同你OT 拆局專家 收規華 張保仔 [7]
2016年: 純熟意外 幕後玩家 巨輪II 殭 一屋老友記 城寨英雄 律政強人 [7]
2017年: 親親我好媽 與諜同謀 心理追兇 Mind Hunter 不懂撒嬌的女人 (賭城群英會) (踩過界) [4+2]

JasOh103 發表於 2017-6-30 01:59

紅字等於我睇過多於1/3 bold=my favourite
BTW where are EU超時任務 同事三蚊斤

EU好似有睇到頭三集
然後中間miss左 不過大結局有睇
可能係當時仲係好麻麻套劇既女演員 又未好鍾意花千雪  ...
JasOh103 發表於 2017-6-30 14:08

有啲係睇重播呀嘛
eg 無頭東宮 重播左n次

my c9 friends
JasOh103 發表於 2017-6-30 22:06

如果要揀三個我最愛既女演員
應該會有 蛇c慢 李施嬅 仲有一個諗唔到 可能係羅蘭 或者祖兒
太耐之前既 例如黎姿 記憶中都冇乜點接觸過
男人既話 可能係歐陽震華 林文龍 (兩個好似都係因為法證先鋒II先鍾意 )
剩返都冇乜鍾意 比較有好感既可能係郭晉安

阿蛇都真係無得輸, 另外定欣同萱萱都係質素保證嘅
kevinlai1621 發表於 2017-6-30 22:57

定欣... 睇完鬼同你OT 覺得佢完敗俾田蕊妮

李施嬅我真係勁憎佢
electric 發表於 2017-7-1 07:05

Why

女嘅最愛蘇玉華
jasonng 發表於 2017-7-1 11:50

你係咪會代入佢係蘭花劫入面演既角色

Btw 佘詩曼算唔算係近十幾年最有觀眾緣既TVB女演員
太姣 同埋用個嬅字!!頂
electric 發表於 2017-7-1 11:40

我反而覺得ok

佢仲成日化妝去hiking仲開live
等佢d frd素顏俾人睇
係邪惡嘅軸心啊!!!! ...
electric 發表於 2017-7-1 13:38

完全唔知 佢有冇用美顏相機先

我咁善良
jasonng 發表於 2017-7-1 18:03

已經唔使睇落去。。。

佘詩曼啱啱拍劇勁多人鬧佢雞仔聲,係之後靠實力爭取觀眾支持
爾淳小主 ...
stephybest 發表於 2017-7-1 18:07

佢真係好多好作品
不過污點係咩花家姐

為大家帶來霏妹神live
一開聲就驚為天人

0:58 開始
jose 發表於 2017-7-1 22:22

頂 笑死

狂賀! 實力快歌天后吳雨霏
Come With Me第一百個5分!
hehehaha 發表於 2017-7-2 12:23

呢個投票結果反映出CM會員越黎越bad taste
連咁既噴歌都有100個人俾5分

你見到個cum字就噴 持久力好低喎
nicholashin 發表於 2017-7-2 13:13

呢位會員又為左最淫會員金獎而發力...

其實好多都覺得冇大家講咁差,係比較低調係慢熱但對我係襟聽
好聽:反撃的愛人、新城市、山林道、重頭戲
O ...
hehehaha 發表於 2017-7-3 12:41

你漏左天后果首失真

天主真係有先見之明
知道霏霏出道會唱咁多淫歌就係出世個時狼狼懲罰佢
-Prince- 發表於 2017-7-3 16:19

睇黎祖兒都有俾天主狼狼懲罰

如果攤開心聲 如果搬開理性
HOTMAN 發表於 2017-7-3 22:16

同邊個戀人未滿牙