返回列表 發帖
又係時候要聽三月
ed8671ed 發表於 2017-3-1 20:31

三月真係好好聽
前幾日先拎左隻碟黎聽

有冠三月既榜都值一億分

東京三月呢
John 發表於 2017-3-1 20:59

Sorry 我反日架

希望大家可以bam哂媚日既歌手 例如鄭傭 飛飛

Travelling

其實你係咪我呀媽。。。
咁我呀爸係咪熱男
bagfgfcde 發表於 2017-3-3 23:15

恭喜你搵到親生父母

係時候點番隻細眼仔既爸爸媽媽

那次偶遇你的愛 你不愛 我很愛

我會明點解有個最好時光改版
但係麻煩你今次我唔明改黎做咩
已經唔好講原版本身已經難超越

點解唔派第一個早晨
係咪因爲已經唔係第一個

温書啦 温書啦
nicholashin 發表於 2017-3-8 00:11

你個仔訓左啦

一期一會

可惜沒如果 (林俊傑) / 月球上的人 (陳奕迅) / 最好的 (王菀之) / Better Me (薛凱琪) / 獨善其身 (田馥甄) / 我不是歌手 (鄭秀文) / 蘇眉 (吳雨霏) /
亞熱帶巧克力 (袁泉) / 下雨的夜晚 (蘇打綠) / 雀斑 (盧凱彤) / 自由飛翔 (王灝兒) / Empire State of Mind (Jay-Z) / 野子 (蘇運瑩) / 山林道 (謝安琪) /

第一次我想醉

沒有留下紋身
刻骨一樣銘心

我想要的那片天空
你是不是能夠給我

到今日睇返哪裡只得我共你都仲係咁好睇

迷人的你 你的眼睛 閃爍通透似星塵
凡夫的我 從沒期望 在唇上留什麼烙印

唯一想過 想與你 踏出彼此腳印

回望每寸滄海
原來最愛非愛

It's 6am in the morning and I don't know how to say goodbye

陳詠謙唱歌真係好難聽
有無男歌手可以翻唱佢隻告白男人版同寫妳太難

林奕匡唱寫妳太難好唔好
nicholashin 發表於 2017-4-2 11:18

我唔想見到佢唱到扭曲面容wor

我想見到佢姐
nicholashin 發表於 2017-4-2 12:47

你可以去Sony 做職員或者加入Edward Chan 個 studio

已經錄好半隻碟,概念黎自泳兒專輯
希望暑假會plug第一首歌爭CM歌手 ...
hehehaha 發表於 2017-4-2 20:54

好想聽你翻唱beyonce既teen dick

一期一會。貳

今晚講野夜唔夜 (My Little Airport) / 我想留低 (薛凱琪) / Lost On the Train (The Verse) / 海洋天堂 (桂綸鎂) / 夏令時間 (RubberBand) /
(巴黎沒有)摩天輪 (王菀之) / 旅行的意義 (陳綺貞) / 至少我們之間還有一首歌 (Yukilovey) / 剛剛好 (楊千嬅) / 等等 (盧凱彤) /

orthocentre - altitude
centroid - median
incentre - angle bisector
circumcentre - perpendicular b ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-9 12:17

試計算楊乃文既離心力。(10分)

其實最近連閒聊都沒有
你有絕跡的自由

頭兩句點解好聽過chorus咁多

原來相對大家我今年對啪蠔都唔差

日期 : 19 / 04 / 2017 (WED)
時間 : 19:00 - 20:00
節目 : 外國勢力 (Western Sausages Power)
主持 : Dic ...
hehehaha 發表於 2017-4-19 19:54

Dicky仔幾時upload隻remix比大家欣賞

2230-2300
一期一會Special: 五支煙的時間

一支煙的時間 (傅珮嘉) / 愁滋味 / 哪裡只得我共你 (Dear Jane) / 天真有邪 (林宥嘉) / 愛後餘生 (謝霆鋒) /

1100-1130
一期一會 叄

如來像去 (麥浚龍) / 你前來 我過去 (麥浚龍) / 無人之境 (陳奕迅) / 離心力 / 勿忘我 (陶喆) / 吳哥窟 (吳雨霏) /

#不想說明 只想反應
#欲言又止 也很快樂
#霧裡看花 沒有發生任何事

正野
hehehaha 發表於 2017-5-19 11:39

隻歌靚到
#竟感慨喜歡你比生與死應該
#而家既光頭佬連人地車尾燈都追唔到

最後兩首正啲
bagfgfcde 發表於 2017-5-19 12:07

我覺得六隻都咁正 ^^

全部都冇蘭嬸首 cream cheese 唉
Wonders 發表於 2017-5-19 12:54

四個節目得一個無離心力
希望今日佢可以成為日榜冠軍

查無此字
長相廝守
告白氣球
山河故人
纏路
無敵
懂事
3am
推開世界的門
淒美地
就改天

十二大候選噶 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-19 16:43

希望金曲獎年度歌曲候選告白氣球可以拎到至尊歌

2200-2230
王子金曲選

淒美地 / 天真有邪 / 我們的總和 / 離心力 / 後來的我們 / 還不夠遠 /

2017 冠軍歌 / 2016 unplugged 金獎 / 2016 unplugged 銅獎 / 2017 冠軍 / 2016 至尊歌 / 2016 冠軍歌 /

1730-1800
女皇駕到

加大力度 / 愛死你 / 分手是常識吧 / 維多利亞女王的非常秘密任務 / 你想幹什麼 / 糖果粉碎者

1200-1300
愛祖力

黃昏點唱機 / 蛇 / 我好得閒 / 閃光彈 / 桃色冒險 /
舊日回憶的山丘 / 抱抱 / 小天使 / 天窗 / 花千樹 /

愛祖力?
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 11:35

打錯字姐
好啦 我決定今年反祖

Btw係咪日本時間
kwanie 發表於 2017-5-28 11:42

好似當年唔記得邊個DJ一早貼個playlist出黎

1300-1400
一期一會 肆

告白 (陳詠謙) / 愛是... (鄭秀文/LMF) / Love ! (Hebe) / 乘客 (王菲) / 我想留低 (薛凱琪) / 稀客 (楊千嬅) / 淘汰(陳奕迅) / 拋物線 (蔡健雅) / 大了一歲 (連詩雅) / 遇見 (孫燕姿) /

日期: 2017.06.04 (SUN)
時間: 2030 - 2130
節目: #國語力

離心力(楊乃文) / 水星記(郭頂) / 寂寞無害(艾 ...
ed8671ed 發表於 2017-6-4 21:29

希望男神加入郭源潮戰隊

1200-1300
叱咤樂壇 王子熱鬧樂壇

就改天 / Shout n' cry / 放棄治療 / 我們沒有不期而遇 / 第一個早晨 / 當你走了以後 /
翻牆 / 愁滋味 / 離心力 / 郭源潮 / 根 / 我的燦爛 / 出走 /

日期 : 22/06/2017
時間 : 0830 - 0930
節目 : 所有下宇天

同在 / 慣性取暖 / 原來的你 / 不好過 / 這樣好 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-22 09:21

無女神隻點題作所有下宇天 bam

1030-1100
我真係恭喜你

很不低調 / All Night / 味道 / 還不夠遠 / 逃生計劃 / 寂寞無害 / 我們的總和 / 離心力 /

2300-2406
一期一會 伍

年輪說 (楊丞琳) / 少女的祈禱 (楊千嬅) / 東京百貨 (鄭融) / 太坦白 (李榮浩) / 乘客 (王菲) / 青春 (at17) / 無人之境 (陳奕迅) /
離心力 / 愁滋味 / 喜歡戀愛 (鄭秀文) / 天真有邪 (林宥嘉) / 迷魂記 (王菲) / 為何要我愛上你 (連詩雅) / 吳哥窟 (吳雨霏) / 人來人往 (陳奕迅) /

0130-0200
現在已夜深

告別之前 (陳柏宇) / 獨一無二 (AGA / 李幸倪) / 愁滋味 / 年輪說 (楊丞琳) / 還是想念 / 我們的總和 (艾怡良) / 不知不覺 (薛凱琪 / 房祖名) /

一人n歌鼓勵所有愛聽歌既中六學生
好心有好報

說到愛(蔡健雅) / 達爾文(蔡健雅) / ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-11 21:31

The Present - 聽日同霏霏分享拆禮物既喜悅
Come with me - 聽日無論成績好唔好都可以同霏霏盡情have fun
就有就有 - 睇住其他人知道左成績但係自己仲未知既緊張心情

日期 : 17/07/2017
時間 : 0815 - 0845
節目 : 又要諗定自plug

第一個早晨(林奕匡) / 每個眼神都隻身荒野( ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-17 08:45

恭喜林奕匡

高汁之選
CunninG 發表於 2017-7-20 10:20

明明第一隻就好高質 -_-

2330-2400
一期一會 陸

秋天蒙太奇 (陳綺貞) / 剎那的烏托邦 / 很晚的晚安 / This is Love (周興哲) / 所謂的愛 (小宇) / 龍捲風 (周杰倫) /

日期:27/07/2017
時間:00:00 - 00:30
節目:為一生找證據

尋找消失的過去 (黃劍文) / 冒雨 (小肥) / 時 ...
nicholashin 發表於 2017-7-27 00:27

咪上過嫌疑lor

2030 - 2130
Prince Music Choice 2017 走勢速報

愁滋味 / 翻牆 / 老人與海 / 阿飛與阿基 / 近在千里 / 冥想練習 / / 說再見了吧 / 凡人對抗命運 / 無敵 / 推開世界的門 / 3am / 淒美地 / 兩溝 / 第一個早晨 /

WEEK 01-30 各單位五強 (排名不分先後)
男歌手  周柏豪 / 許志安 / 林宥嘉 / 郭頂 / 林奕匡
女歌手  王嘉儀 / 盧凱彤 / 楊乃文 / 江海迦 / 鄧小巧
樂隊組合 RubberBand / ToNick / Supper Moment / 鐵樹蘭 / Robynn & Kendy