返回列表 發帖
Re 細眼仔 但係最高都係第九係咩玩法

爸爸一碟四冠好勁
第 11 位嗰首快 D out 左佢啦

柏豪兩plug都好頹
我們的總和

d ne 都幾高質
kwanie 發表於 2017-3-1 00:12

但係近期啲歌好悶。。。
希望大家會力推1+4=14
Int'l choice吸引好多
自己死都唔out fill
JasOh103 發表於 2017-3-1 00:16

叫Ed嘅都值一億分
專登唔畀分Phil
nicholashin 發表於 2017-3-1 00:24

你不如叫佢快啲plug你覺得我是零好過啦
Re 細眼仔 但係最高都係第九係咩玩法
-Prince- 發表於 2017-3-1 00:26

睇完show可以即棄
爸爸一碟四冠好勁
第 11 位嗰首快 D out 左佢啦
chanchan0909 發表於 2017-3-1 05:13

唔知今年可唔可以蟬聯男金呢
btw 你放心
柏豪兩plug都好頹
Wonders 發表於 2017-3-1 12:30

其實佢呢幾首新歌我都冇乜feel

支持天變地變情不變!!!
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

支持天變地變情不變!!!
John 發表於 2017-3-1 21:09

支唔支持埋最好時光

支唔支持埋最好時光
ed8671ed 發表於 2017-3-1 22:49

不了
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

支持明日何其多!

支持明日何其多!
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:07

咁型人道呢

咁型人道呢
ed8671ed 發表於 2017-3-2 19:34

都未plug

ED's Choice Billboard [2017#10]

本週冠軍歌 冥想練習 - 許志安
作曲 / 觸執毛
作詞 / 阿塗
編曲 / 觸執毛
監製 / Simon Li / 舒文

出道已經有20甚至30年的歌手,
我們會稱呼他們為人瑞。
但許志安仍然有魄力去做些突破,
(按: 其實許氏伉儷近年的音樂都是同輩歌手中肯走得較前)
有實驗失敗的例子,
但亦不乏如本週冠軍歌的成功案例。

相反,同樣在樂壇活了30年的李姓男子,
曲風、題材、唱腔仍然只居於安全地帶,簡稱食老本,
實屬人瑞級歌手中的負面教材。

RK  LW WK  SONG      SINGER    TREND          

01  02  05  冥想練習    許志安      13>04>03>02>01
02  12  06  味道      方大同      08>09>10>12>12>02
03  03  03  深淵      王嘉儀      04>03>03
04  04  02  1+4=14    達明一派     04>04
05  06  05  模       一群少女     17>14>13>06>05
06  05  03  懂事      盧凱彤      05>05>06
07  08  03  人渣      麥浚龍      11>08>07
08  14  05  終於我們    周柏豪      12>08>17>14>08
09  10  07  一刻戀上    C AllStar    08>03>05>06>10>10>09

10  13  02  你啊你啊    魏如萱      13>10
11  07  04  二十四小時柒天 盧廣仲      16>15>07>11
12  16  03  告別完再聚   鐵樹蘭      19>16>12

13  09  04  天外飛仙    Nowhere Boys  07>08>09>13
14  Ne  01  長相廝守    ToNick      14

15  Ne  01  裸體早餐    鄭秀文      15
16  15  02  少女的球鞋   張紋嘉      15>16
17  17  04  一蓮托生    迪子       09>16>17>17
18  20  02  食住花生    李拾壹      20>18
19  19  02  第一夜     The Bright Light 19>19
20  Ne  01  天空之城    Doughboy   20

OUT

XX  01  07  愛比死更冷   周國賢      05>05>09>10>11>07>01
XX  11  06  難得一遇    林奕匡      20>10>06>02>02>11
XX  18  01  火花      Triple G     18

ED's Weekly Choice 2017 Ch.06 - 在記憶中它美好過

一個旅人 / 陳奕迅 (H3M)

燒烤叉係咪十大留位
今日先聽過 Weekly Choice 個 tag 嗰首 hi 祖粉ed
我們的總和

燒烤叉係咪十大留位
今日先聽過 Weekly Choice 個 tag 嗰首  hi 祖粉ed  ...
Wonders 發表於 2017-3-7 23:38

其實有幾何好聽啲
洗唔洗冠麻煩你

求婚成功就out難得一遇

求婚成功就out難得一遇
nicholashin 發表於 2017-3-7 23:49

走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦

有上裸體早餐都係高質榜
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦
走開啦 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-7 23:53
譚爺爺見王嘉儀成績太好 趕黎燈死佢

天空之城真係好得多lol

其實有幾何好聽啲
洗唔洗冠麻煩你
ed8671ed 發表於 2017-3-7 23:43

2001年個版本先好聽
不如一齊re冠最好時光
by個靚the way 今個星期冇International Choice 我想知Twice敲穿咗你個門口未 定out咗
我們的總和

有上裸體早餐都係高質榜
JasOh103 發表於 2017-3-7 23:57

越聽越正
譚爺爺見王嘉儀成績太好 趕黎燈死佢
nicholashin 發表於 2017-3-7 23:59

痰伯燈力不適用於本榜

有上裸體早餐都係高質榜
JasOh103 發表於 7/3/2017 23:57
好鍾意呢D 音樂誇到咁既歌lol

天空之城真係好得多lol
kwanie 發表於 2017-3-8 00:02

但係其實都唔太啱心水 攝吓位咋
呢排啲歌仲係好悶 -_-"""""
2001年個版本先好聽
不如一齊re冠最好時光
by個靚the way 今個星期冇International Cho ...
Wonders 發表於 2017-3-8 00:02

咁我都係做返反祖力算
想隔個禮拜做外語 GFriend要強勢踢走Twice

好鍾意呢D 音樂誇到咁既歌lol
kwanie 發表於 2017-3-8 00:06

個編曲堅正 副歌加左effect好好聽
希望兩個美榜都冠到啦
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

咁我都係做返反祖力算
想隔個禮拜做外語{:1_9 ...
ed8671ed 發表於 8/3/2017 00:08
我個榜條上榜QUEUE 好似無歌排LU

咁我都係做返反祖力算
想隔個禮拜做外語{:1_9 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-8 00:08
係時候自plug我本週冠軍歌

kwanie 發表於 2017-3-8 00:09

今個星期咁多歌實可以填滿啦
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

kwanie 發表於 2017-3-8 00:09

me而家仲有6首排緊
係時候自plug我本週冠軍歌
nicholashin 發表於 2017-3-8 00:11

話說由於嗰位C會員提供唔到youtube link
我就click咗入你條link聽
都幾唔錯
得閒可以聽埋全隻碟

今個星期咁多歌實可以填滿啦
kevinlai1621 發表於 8/3/2017 00:13
深淵
莉亞
死亡
天空之城
怒花
天敵
(美丁)

可以洗下榜喎lol

深淵
莉亞
死亡
天空之城
怒花
天敵
(美丁)

可以洗下榜喎lol
kwanie 發表於 2017-3-8 00:16

仲有 你覺得我是零
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

仲有 你覺得我是零
kevinlai1621 發表於 8/3/2017 00:20
拍左mv 不了

ED's Choice Billboard [2017#10]

本週冠軍歌 冥想練習 - 許志安
作曲 / 觸執毛
作詞 / 阿塗
編曲 / 觸執 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-7 23:35
一蓮托生 3 周低位 , 又話鍾意

一蓮托生 3 周低位 , 又話鍾意
chanchan0909 發表於 2017-3-8 07:56

邊有資格好似你咁鍾意

邊有資格好似你咁鍾意
ed8671ed 發表於 2017-3-8 08:14
無衝突個喎
唔通你鍾意衛蘭多 D , 就要佢所有歌都要好成績過我個榜嘅咩

無衝突個喎
唔通你鍾意衛蘭多 D , 就要佢所有歌都要好成績過我個榜嘅咩  ...
chanchan0909 發表於 2017-3-8 08:23

make sense 喎
我對衛蘭真係好過你喎

make sense 喎
我對衛蘭真係好過你喎
ed8671ed 發表於 2017-3-8 08:33
我有 8 首冠軍

我有 8 首冠軍
chanchan0909 發表於 2017-3-8 08:42

我個榜遲過你開
有得咁計嘅咩

me而家仲有6首排緊

話說由於嗰位C會員提供唔到youtube link
我就click咗入你條link聽
都幾唔錯
ed8671ed 發表於 2017-3-8 00:14
表示人渣仲未上到 而且仲未聽新嗰批歌
聽講冠咗會名成利就

表示人渣仲未上到 而且仲未聽新嗰批歌
聽講冠咗會名成利就  ...
nicholashin 發表於 2017-3-8 14:11

咁唔冠啦
跟祖兒過小日子算

邊有資格好似你咁鍾意
ed8671ed 發表於 2017-3-8 08:14

陳陳的主題曲只可以陳陳冠

我個榜遲過你開
有得咁計嘅咩
ed8671ed 發表於 2017-3-8 13:33
咁 14 年開始計囉 你有幾多首呀
陳陳的主題曲只可以陳陳冠
RVHOCPC 發表於 2017-3-8 16:02
星勤都冠左囉好無

星勤都冠左囉好無
chanchan0909 發表於 2017-3-8 16:23

2首

星勤都冠左囉好無
chanchan0909 發表於 2017-3-8 16:23

咁你係滴子定呀bert

2首
ed8671ed 發表於 2017-3-8 17:23
1 首 , you win
咁你係滴子定呀bert
RVHOCPC 發表於 2017-3-8 18:02
你講咩呀 睇唔明

咁你係滴子定呀bert
RVHOCPC 發表於 2017-3-8 18:02
佢做曬兩個角色

佢做曬兩個角色
nicholashin 發表於 2017-3-8 19:04

做埋條繩或者蠟燭得唔得

佢做曬兩個角色
nicholashin 發表於 2017-3-8 19:04

自己滴自己麼

佢做曬兩個角色
做埋條繩或者蠟燭得唔得
ed8671ed 發表於 2017-3-8 19:22
自己滴自己麼
RVHOCPC 發表於 2017-3-8 19:25
最 yum 會員三甲 恭喜曬

最 yum 會員三甲 恭喜曬
chanchan0909 發表於 2017-3-8 19:47

我肯定提名你

ED's Choice Billboard [2017#11]

本週冠軍歌 一刻戀上 - C AllStar
作曲 / 簡 / 賴映彤
作詞 / 黃偉文
編曲 / 賴映彤
監製 / 簡

RK  LW WK  SONG      SINGER    TREND            

01  09  08  一刻戀上    C AllStar    08>03>05>06>10>10>09>01
02  13  05  天外飛仙    Nowhere Boys  07>08>09>13>02
03  11  05  二十四小時柒天 盧廣仲      16>15>07>11>03
04  15  02  裸體早餐    鄭秀文      15>04

05  07  04  人渣      麥浚龍      11>08>07>05
06  03  04  深淵      王嘉儀      04>03>03>06
07  06  04  懂事      盧凱彤      05>05>06>07
08  04  03  1+4=14    達明一派     04>04>08
09  12  04  告別完再聚   鐵樹蘭      19>16>12>09
10  Ne  01  竊娓      Empty      10

11  Ne  01  權力遊戲    Blaster      11
12  Ne  01  查無此字    林奕匡      12

13  10  03  你啊你啊    魏如萱      13>10>13
14  14  02  長相廝守    ToNick      14>14
15  19  03  第一夜     The Bright Light 19>19>15
16  16  03  少女的球鞋   張紋嘉      15>16>16
17  Ne  01  天敵      衛蘭       17
18  20  02  天空之城    Doughboy   20>18
19  01  06  冥想練習    許志安      13>04>03>02>01>19
20  Ne  01  死亡之吻    關楚耀      20

OUT

XX  02  06  味道      方大同      08>09>10>12>12>02
XX  05  05  模       一群少女     17>14>13>06>05
XX  08  05  終於我們    周柏豪      12>08>17>14>08
XX  17  04  一蓮托生    迪子       09>16>17>17
XX  18  02  食住花生    李拾壹      20>18

Int’l Choice
Eraser / Ed Sheeran (÷)
Believer / Imagine Dragon
Fine / Taeyeon (My Voice)
Liability / Lorde (Melodrama)
Galway Girl / Ed Sheeran (÷)
Green Light / Lorde (Melodrama)
Tokyo Girl / Perfume (Tokyo Girl)
Fingertip / GFriend (The Awakening)

下星期out 12位嗰首好唔好
Int'l Choice 高質到暈
我們的總和