返回列表 發帖
7. 其他問題網絡歌手有歌出,咁又當唔當新人?
Prince - 共和榜始終受限於派台歌榜規 惟如無派台但成功打入共和榜榜單 年結時亦可視為有派台歌 (惟受制於Q2及Q4iii投票結果)

2)規定一個榜的上曲歌曲:
    榜的歌曲原則上是100%已PLUG歌,
    不過容許版主之間一個大少少既靈活性:
    有10或15個位置的榜可每星期有一隻非派台歌上榜
    有20個位置的榜可每星期則可有兩隻非派台歌上榜, 惟只有一隻可以在十甲位置

for your attention

02 12 升  Gotta Get High  容祖兒        7 -> 8 -> 12 -> 9 -> 16 -> 12 -> 2

真。祖粉

好啦好啦,讓共和第一祖粉呢個稱號比你啦

終於搵到欣賞月球下的人既榜主

美琪RE不是夢

小巧

你係咪要挑祖粉機

好聽喎
將平凡將歌唱得唔平凡, 其實仲難過唱一首真係正既歌
就好似天窗咁 ...
John 發表於 2016-5-15 01:45

我開始分唔到曲直

1 > 10 > 20 > 20

好愛祖

18 Re -  無人知道雙子座  容祖兒       7 -> 8 -> 7 -> 1 -> 10 -> 20 -> 20 -> x -> x -> 18

厲鬼死唔斷氣嘛

唔准你話祖祖死

暫時領先緊
不過如果plug新貴就bam硬
John 發表於 2016-7-9 20:16

係早早自己話自己係倩女幽魂

無人知道john子座

誰亦說 雙子 太善變 -> 一時20一時冠
誰亦怨 雙子怕悶 貪新鮮 -> 上左六週就out
他的專一你擦掉所有金箔 便能夠復現 -> 過左一星期立即re
可惜也沒誰 又夠耐性識∼穿 -> 無人睇穿john子愛祖之心

無時間, 解住一段先~

暫時領先緊
不過如果plug新貴就bam硬
John 發表於 2016-7-9 20:16

呢家係唔係有機會繼續領先

下星期上新貴好唔好
John 發表於 2016-7-18 19:42

曲直難分

上兩首祖兒你去落地獄啦
等我下星期落地獄陪你

王梓軒有無機會拎到今年第二首冠軍歌?

「風相怕被困 人品看似薄倖
 誰知雙子把感性脆弱 藏在最深
 不要以為我 外表喜歡創新
 內裡便同時夠摩 ...
John 發表於 2016-9-30 02:33

愛霏

今次哼得最多的,卻是JW的新歌〈自由飛翔〉

聽講第二多好似無人知道雙子座

風雨飄搖,更要堅持下去,
我明白好不容易,因為壓力四方八面、排山倒海,
不但要面對巨人衝擊進擊,更有 ...
John 發表於 2016-11-4 03:54

我相信, 就算議席被褫奪, 佢地既犧牲唔會白費,
至少經過今次, 有一部份人終於可以睇清真相,
思索下一步行動

如果去到12月再冇新歌
我就新上榜分手要狠/麗池舞會/肌膚之親/比愛情簡單/未晚 ...
John 發表於 2016-11-18 07:32
點解唔係就有就有或者真過份

回復 523# HOTMAN

大家都是JOEY, 不用分得那麼細

SSN Chart Week 50   11 / 12 / 2015

01 01 -  有人共鳴     林奕匡        4 -> 2 -> 1 -> 1

係咪Week49同Week50個冠軍比林生book左

btw
聽得扮了解都係真了解美祖既祖粉

愛霏