返回列表 發帖
霏常驚雅美J一首冠軍歌已經入到 Top 7
Wonders 發表於 2016-6-22 21:42

因為班男人真係好弱

靜雞雞公佈埋暫時第8名先~
男 鄭俊弘
女 勞嘉怡
組 Yellow!

* 點解無左冠軍TAG既
* hea 浮沙之路
* out ChoB
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

* 點解無左冠軍TAG既
* hea 浮沙之路
* out ChoB
616.1314 發表於 2016-6-26 14:00

冇時間諗tag
祖兒繼續努力~

=======================
仲未諗到陣間冠邊首好

冇時間諗tag
祖兒繼續努力~

仲未諗到陣間冠邊首好 ...
ed8671ed 發表於 2016-6-28 21:47

不如ne 01 安守本分

不如ne 01 安守本分
RVHOCPC 發表於 2016-6-28 21:54

邊個version

冇時間諗tag
祖兒繼續努力~

仲未諗到陣間冠邊首好 ...
ed8671ed 發表於 2016-6-28 21:47
大作 or 齒輪
或者 野生動物 派對動物 穿花蝴蝶 驚 困獸都市 都 ok

邊個version
ed8671ed 發表於 2016-6-28 21:56

隨便都可以

大作 or 齒輪
或者 野生動物 派對動物 穿花蝴蝶 驚 困獸都市 都 ok
chanchan0909 發表於 2016-6-28 21:59

呢啲係你會冠晒嘅歌囉
隨便都可以
RVHOCPC 發表於 2016-6-28 22:05

等我執執個榜先

ED's Choice Billboard [2016#27]

本週冠軍歌 光環 - 李幸倪
作曲 / Fergus Chow
作詞 / 周耀輝
編曲 / Fergus Chow
監製 / Fergus Chow / 李幸倪

RK  LW WK  SONG       SINGER      TREND             

01  12  06  光環       李幸倪        13>08>08>17>12>01
02  17  05  浮沙之路     泳兒         10>13>13>17>02
03  19  04  自由飛翔     王灝兒        10>14>19>03
04  08  02  一定要相信自己  盧廣仲        08>04
05  13  02  東隧       徐嘉浩        13>05
06  Ne  01  如果我們不曾相遇 五月天        06

07  06  04  終於好天氣    方皓玟/RubberBand 07>06>06>07
08  03  07  有事發生     Super Girls       12>05>05>11>04>03>08
09  05  03  悟空       方大同        11>05>09
10  14  06  Miss Fiona     薛凱琪        12>04>04>10>14>10
11  Ne  01  少女時代     陳凱彤        11
12  Ne  01  壞與更壞     林宥嘉        12

13  07  05  被滿足的愛    衛詩         12>05>07>07>13
14  09  04  瀰漫       Blaster        09>05>09>14
15  Ne  01  床邊故事     周杰倫        15
16  Ne  01  化險為夷     小塵埃        16
17  18  05  派對動物     五月天        03>02>15>18>17
18  Ne  01  寂寞無害     艾怡良        18
19  Ne  01  我的志願     許廷鏗        19
20  11  03  羅賓       張敬軒        16>11>20

OUT
XX  01  10  女神      鄭欣宜        15>09>06>06>14>09>06>06>02>01
XX  02  06  逃出阿卡拉   Nowhere Boys    10>07>15>16>12>02
XX  04  03  生活道     sp’ACE        12>09>04
XX  10  03  化夢      張美儀        17>19>10
XX  15  03  上集大結局   陳柏宇        20>18>15
XX  16  02  啱數      Supper Moment    20>16
XX  20  01  專業失戀30年  C AllStar       20

ED’s Weekly Choice
大了一歲 - 連詩雅(2015 ; 大了一歲)

HAPPY BIRTHDAY

International Pick TOP 5
New(AAA) / This Is What You Came For(Calvin Harris / Rihanna) / Dark Necessities(Red Hot Chili Peppers) / Heathens(Twenty One Pilots) / I Like That(Sistar) /

ED's Choice Billboard [2016#27]

本週冠軍歌 光環 - 李幸倪
作曲 / Fergus Chow
作詞 / 周耀輝
編曲 / F ...
ed8671ed 發表於 2016-6-29 00:00
oh 化夢
寂寞無害 真係幾好聽

* 女神竟然無落榜週
* 會唔會上半句再見
* 浮沙死位
二〇二三年度全女班投票

美Gin有冠
希望超女可以衝擊十大
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

光環有冠真係好good taste

得15位 哼
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

sm cas 鬥flop
好睇~

oh 化夢
寂寞無害 真係幾好聽
chanchan0909 發表於 2016-6-29 00:03

希望下一plug吸引啲
話說我又幾鍾意呢啲沙沙哋嘅女聲
* 女神竟然無落榜週
* 會唔會上半句再見
* 浮沙死位
616.1314 發表於 2016-6-29 00:05

女神仲唔夠高分咩。。。
光環有冠真係好good taste
nicholashin 發表於 2016-6-29 00:46

thx^^
美Gin有冠
希望超女可以衝擊十大
JasOh103 發表於 2016-6-29 00:16

#canttouchthis 真係loop唔停 <3

得15位 哼
dongbb2332 發表於 2016-6-29 00:48

陳柏宇今年成績一覽
告別之前 14
請跟我走 18
上集大結局 15
睇完唔好咁嬲豬
sm cas 鬥flop
好睇~
kwanie 發表於 2016-6-29 00:58

CAS flop N倍~
人哋一樣不一樣都叫做有啲貢獻

陳柏宇今年成績一覽
告別之前 14
請跟我走 18
上集大結局 15
睇完唔好咁嬲豬
ed8671ed 發表於 2016-6-29 22:23
做咩咁歧視矮人

希望下一plug吸引啲
咁睇黎 JC 有機會上榜

希望下一plug吸引啲

不如自一齊PLUG 我們的總和

化夢唔難聽 .. 但個 MV 堅係恐怖

賴爽 發表於 2016-7-1 12:36

只可遠觀
不如自一齊PLUG 我們的總和
CunninG 發表於 2016-7-1 00:13

早兩日聽晒成隻碟 又幾好聽喎
上完呢plug先~
咁睇黎 JC 有機會上榜
chanchan0909 發表於 2016-6-30 08:28

會呀 況且今年都無乜新人
做咩咁歧視矮人
nicholashin 發表於 2016-6-29 23:33

燈柱係唔鍾意矮仔架啦

派對動物係咪就黎beybey

派對動物係咪就黎beybey
bagfgfcde 發表於 2016-7-1 13:23

yup
華麗瞓身轉谷八字歌

賴爽 發表於 2016-7-1 12:36
放大自己缺點嚇到我

ED's Choice Billboard [2016#28]

本週冠軍歌 有事發生 - Super Girls
作曲 / 陳考威 / T-Ma
作詞 / 陳詠謙
編曲 / 陳考威 / T-Ma
監製 / 陳考威

RK  LW WK  SONG       SINGER      TREND             

01  08  08  有事發生     Super Girls       12>05>05>11>04>03>08>01
02  Ne  01  其實怕選擇    趙學而        02
03  10  07  Miss Fiona     薛凱琪        12>04>04>10>14>10>03
04  05  03  東隧       徐嘉浩        13>05>04
05  06  02  如果我們不曾相遇 五月天        06>05
06  18  02  寂寞無害     艾怡良        18>06
07  12  02  壞與更壞     林宥嘉        12>07
08  11  02  少女時代     陳凱彤        11>08
09  07  05  終於好天氣    方皓玟/RubberBand 07>06>06>07>09
10  15  02  床邊故事     周杰倫        15>10
11  13  06  被滿足的愛    衛詩         12>05>07>07>13>11
12  14  05  瀰漫       Blaster        09>05>09>14>12

13  19  02  我的志願     許廷鏗        19>13
14  03  05  自由飛翔     王灝兒        10>14>19>03>14
15  Ne  01  困獸都市     Fabel        15

16  16  02  化險為夷     小塵埃        16>16
17  04  03  一定要相信自己  盧廣仲        08>04>17
18  09  04  悟空       方大同        11>05>09>18
19  Ne  01  只知感覺失了蹤  Dear Jane      19
20  20  04  羅賓       張敬軒        16>11>20>20

OUT
XX  01  07  光環       李幸倪        13>08>08>17>12>01
XX  02  05  浮沙之路     泳兒         10>13>13>17>02
XX  17  05  派對動物     五月天        03>02>15>18>17

傷心的人別聽慢歌 - 五月天(2013)

我!跳!

This Is What You Came For(Calvin Harris / Rihanna) / New(AAA) / Dark Necessities(Red Hot Chili Peppers) / I Like That(Sistar) / Change(Christina Aguilera) /

Where is 哈比田????
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

ED's Choice Billboard [2016#28]

作詞 / 陳詠 ...
ed8671ed 發表於 2016-7-6 00:00

羅賓真係好頹
   SG
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

聽講瑕疵係上年WEEK 28冠軍歌 唔知SG會唔會有呢個待遇呢

Where is 哈比田????
dongbb2332 發表於 2016-7-6 00:01

下星期見^^
羅賓真係好頹
   SG
kevinlai1621 發表於 2016-7-6 00:03

冇乜loop過羅賓
希望遲啲有個高位爆上去啦~
聽講瑕疵係上年WEEK 28冠軍歌 唔知SG會唔會有呢個待遇呢
nicholashin 發表於 2016-7-6 00:07

但係瑕疵到落榜週ssss先嚟料
p.s. 前年嘅WEEK28係come on

其實CM人對英皇軒觀感都幾差

kwanie 發表於 2016-7-6 01:39
唔係呀 好多潛藏軒粉 ed之前都冠左xxx少年

唔係呀 好多潛藏軒粉 ed之前都冠左xxx少年
nicholashin 發表於 2016-7-6 01:42

同意 季選竟然可以去到第3
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

作詞 / 陳詠 ...
紫昕剛好經過
動物歌走左就到獸歌上黎
同意 季選竟然可以去到第3
JasOh103 發表於 2016-7-6 01:59
不要不記得 xxx 少年 喺第一季有第 5

作詞 / 陳詠 ...

下星期係咪可以自己買衫?

唔知周董同阿密特下星期可唔可以嬅麗登場
我們的總和

希望mayday 一步一步咁上噶

紫昕剛好經過
動物歌走左就到獸歌上黎
不要不記得 xxx 少年 喺第一季有第 5  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-6 08:51

果然係真紫粉
聽講你會冠晒同獸有關係嘅歌
kwanie 發表於 2016-7-6 01:39

CM普遍好似鍾意佢出完碟嗰plug多啲
下星期係咪可以自己買衫?
RVHOCPC 發表於 2016-7-6 10:09

可能係被蟎捉的愛呢
唔知周董同阿密特下星期可唔可以嬅麗登場
Wonders 發表於 2016-7-6 19:36

小道消息話呢個可能性都幾大
申利:未諗掂上乜新歌好
希望mayday 一步一步咁上噶
bagfgfcde 發表於 2016-7-6 19:41

真係諗過6>5>4>3>2>1

果然係真紫粉
聽講你會冠晒同獸有關係嘅歌

CM普遍好似鍾意佢出完碟嗰plug多啲

可 ...
ed8671ed 發表於 2016-7-6 23:05

會唔會考慮容粉框嗰首動人小品 - 愛情小品
我們的總和

會唔會考慮容粉框嗰首動人小品 - 愛情小品
Wonders 發表於 2016-7-6 23:14

可以肯定嘅係成績一定好過框框偶像覺得最深刻嗰首無人知道乜乜乜

可以肯定嘅係成績一定好過框框偶像覺得最深刻嗰首無人知道乜乜乜 ...
ed8671ed 發表於 2016-7-6 23:19
希望有兩週冠

ED's Choice Billboard [2016#29]

本週冠軍歌 其實怕選擇 - 趙學而
作曲 / 許創基 / Edmond Tsang
作詞 / 林夕
編曲 / 許創基 / Edmond Tsang
監製 / 許創基 / Edmond Tsang

01  02  02  其實怕選擇    趙學而        02>01
02  11  07  被滿足的愛    衛詩         12>05>07>07>13>11>02
03  08  03  少女時代     陳凱彤        11>08>03
04  05  03  如果我們不曾相遇 五月天        06>05>04
05  12  06  瀰漫       Blaster        09>05>09>14>12>05
06  15  02  困獸都市     Fabel        15>06
07  09  06  終於好天氣    方皓玟/RubberBand 07>06>06>07>09>07
08  16  03  化險為夷     小塵埃        16>16>08
09  Ne  01  公路之星     Kolor        09

10  Ne  01  我我我我我有胸部 馬米         10
11  06  03  寂寞無害     艾怡良        18>06>11
12  Ne  01  人間煙火     田馥甄        12
13  Ne  01  失戀的意義    衛蘭         13
14  Ne  01  說散就散     JC          14
15  Ne  01  今天的我     HANA        15

16  Ne  01  一走了之     連詩雅        16
17  18  05  悟空       方大同        11>05>09>18>17
18  07  03  壞與更壞     林宥嘉        12>07>18
19  Ne  01  今天我      林海峰        19
20  17  04  一定要相信自己  盧廣仲        08>04>17>20

OUT
XX  01  08  有事發生     Super Girls       12>05>05>11>04>03>08>01
XX  03  07  Miss Fiona     薛凱琪        12>04>04>10>14>10>03
XX  04  03  東隧       徐嘉浩        13>05>04
XX  10  02  床邊故事     周杰倫        15>10
XX  13  02  我的志願     許廷鏗        19>13
XX  14  05  自由飛翔     王灝兒        10>14>19>03>14
XX  19  01  只知感覺失了蹤  Dear Jane      19
XX  20  04  羅賓       張敬軒        16>11>20>20

吳哥窟 - 吳雨霏(2011 ; 我本人)

睜開雙眼做場夢

This Is What You Came For(Calvin Harris/Rihanna) [2] / I Like That(Sistar) / Flower(Ayumi Hamasaki) / Send My Love(To Your New Lover)(Adele) / Shut Up(Unnies) /

今星期可以一齊推學而
好掛著霏姐牙牙牙
我們的總和

Miss Fiona無冠 王子要黎懲罰你

ED's Choice Billboard [2016#29]

作詞 / ...
ed8671ed 發表於 2016-7-13 00:00
恭喜紫昕
希望彌漫可以順利奪冠
唔知 out miss fiona 係咪姐係等於 結 有冠

作詞 / ...
ed8671ed 發表於 2016-7-13 00:00

希望blaster死唔去

吳哥f _ _ k
呢首歌有50萬點擊率都係我刷出黎架

今星期可以一齊推學而
好掛著霏姐牙牙牙
Wonders 發表於 2016-7-13 00:03

希望共和有多個禮拜命
Miss Fiona無冠 王子要黎懲罰你
nicholashin 發表於 2016-7-13 00:14

洗唔洗激動到出兩個post
死變態
恭喜紫昕
希望彌漫可以順利奪冠
唔知 out miss fiona 係咪姐係等於 結 有冠  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-13 07:40

原來本週三甲都係向purple致敬
我已經冇乜歌一定要冠 可以考慮攝下位
希望blaster死唔去
RVHOCPC 發表於 2016-7-13 08:46

希望你願望成真<3
吳哥f _ _ k
bagfgfcde 發表於 2016-7-13 09:00

愛霏
我淨係search左條片copy條link 點擊率0貢獻噶

洗唔洗激動到出兩個post
死變態
ed8671ed 發表於 2016-7-13 13:41
王子都變態

吳哥f _ _ k
bagfgfcde 發表於 2016-7-13 09:00

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

精選隻色
二〇二三年度全女班投票