返回列表 發帖
誰說要減肥才一起 out都要在一起先係姊妹花

聽到厭咗lu bey bey

黑洞@Jason's Playlist係20>20 ...
ed8671ed 發表於 20/4/2016 00:17
與她與她~~~

Supper繼續高位
DJ個走勢都唔錯嘎
我們的總和

ED's Choice Billboard [2016#17]

本週冠軍歌 夢花鏡影 - Fabel
作曲 / Jimmy Fung
作詞 / 鍾銘熙
編曲 / ...
ed8671ed 發表於 2016-4-20 00:00
FABEL
BELIEVE IN LIVE BILLBOARD NO.1
2 首近期愛歌都喺今日有 no.1 開心

ED's Choice Billboard [2016#17]

本週冠軍歌 夢花鏡影 - Fabel
作曲 / Jimmy Fung
作詞 / 鍾銘熙
編曲 / ...
ed8671ed 發表於 2016-4-20 00:00
超人有得RE Fabel有冠

超人有得RE  Fabel有冠
nicholashin 發表於 2016-4-20 11:31

近排終於loop得起超人
FABEL
BELIEVE IN LIVE BILLBOARD NO.1
2 首近期愛歌都喺今日有 no.1 開心  ...
chanchan0909 發表於 2016-4-20 10:01

斷左michael連冠噶
Supper繼續高位
DJ個走勢都唔錯嘎
Wonders 發表於 2016-4-20 00:25

DJ唔知攝唔攝到冠

近排終於loop得起超人

斷左michael連冠噶

DJ唔知攝唔攝到冠 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-20 13:19
希望超人有冠

謝謝你當天牽我手 畀咗個落榜週小明<3

謝謝你當天牽我手 畀咗個落榜週小明
seeseetv 發表於 2016-4-20 13:29
唔知佢會畀幾多個落榜週呢

正評是比今個星期既冠軍歌同第16位果首既^^一
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

不如out左佢算啦,折磨gemgem
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

謝謝你當天牽我手 畀咗個落榜週小明
seeseetv 發表於 2016-4-20 13:29

完show都繼續愛噶
唔知佢會畀幾多個落榜週呢
nicholashin 發表於 2016-4-20 14:03

1個夠唔夠
正評是比今個星期既冠軍歌同第16位果首既^^一
dongbb2332 發表於 2016-4-21 00:12

霏寶今年要繼續出歌爭漿噶
都唔明點解而家先plug姐 -_-
不如out左佢算啦,折磨gemgem
fifty1205 發表於 2016-4-21 00:36

下星期考慮下
btw 我真係個個星期都有聽呢首起碼1次 <3

完show都繼續愛噶

1個夠唔夠

下星期考 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-21 00:41

係時候上有心人
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

完show都繼續愛噶

1個夠唔夠

下星期考 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-21 00:41

btw 我真係個個星期都有聽呢首起碼1次 <3
same case for 黑洞架

希望ah oh有好成績!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

ED's Choice Billboard [2016#18]

本週冠軍歌 哪裡只得我共你 - Dear Jane
作曲 / Howie@Dear Jane
作詞 / 陳詠謙
編曲 / Dear Jane / 關禮琛
監製 / Howie@Dear Jane / 關禮琛 / Tim@Dear Jane

Dear Jane近年的情歌都太過罐頭
這次的編曲有點變化
至少聽intro已經覺得較以往的慢歌作品吸引得多

「我要將你拯救 逃離人類荒謬」

RK  LW WK  SONG       SINGER    TREND            

01  08  07  哪裡只得我共你  Dear Jane    11>06>05>14>08>08>01
02  07  03  我們的      黃劍文      17>07>02
03  10  04  血一般紅     連詩雅      13>18>10>03
04  04  05  一樣不一樣    Supper Moment  17>11>05>04>04

05  12  02  跟車太貼     Yellow!     12>05
06  14  06  穿花蝴蝶     衛蘭       14>07>02>12>14>06
07  13  03  亂世超人     Nowhere Boys  19>XX>13>07

08  17  04  一往無前     Blaster      15>13>17>08
09  15  02  女神       鄭欣宜      15>09
10  03  06  消化不良     周國賢      11>10>04>04>03>10
11  18  02  Ah Oh       陳凱彤      18>11
12  Ne  01  廣東歌      林海峰      12
13  05  03  煩可寧      鄧小巧      09>05>13
14  06  07  Believe In Live    方皓玟      15>03>04>10>01>06>14
15  11  08  圓        江海迦      11>04>02>08>06>10>11>15
16  16  02  姐        田馥甄      16>16

17  Ne  01  驚        鄭俊弘      17
18  Ne  01  痛        洪卓立      18
19  19  05  流行歌曲     李榮浩      01>09>03>19>19
20  Ne  01  印記       譚嘉儀      20
21  21  08  完美       草蜢       21>21>21>21>21>21>21>21

OUT
XX  01  08  夢花鏡影     Fabel      09>05>10>08>13>07>16>01
XX  02  04  謝謝你      SiS樂印姊妹   15>05>11>02
XX  09  04  月球下的人    李幸倪      19>17>15>09
XX  20  07  來自天堂的魔鬼  鄧紫棋      18>20>05>20>20>20>20

ED’s Weekly Choice
私奔到月球 - 五月天/陳綺貞(2007 ; 離開地球表面)

浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你
勝過絕美的晨曦

International Pick TOP 5
Make Me Like You(Gwen Stefani) [2] / Cake By The Ocean(DNCE) / Young Forever(CNBlue) / Keep On, Fight On(Jay Fung) / May Rain(Leah Dou) /

ED's Choice Billboard [2016#18]

作詞  ...
ed8671ed 發表於 27/4/2016 00:00
OUT GEM 可恥
DJ 咁早冠 @_@
華納又過左幾多比呢個榜呀

作詞  ...
ed8671ed 發表於 2016-4-27 00:00

Hi mk
21>21>21>21>21>21

作詞  ...

私奔到月球, 但係無月球下的人
   dear jane首歌真係咁好聽咩, 真係唔識欣賞

gem gem暗然落榜
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

你讓禾完美
漿漿破唔到地獄喲
DJ第二冠喲
我們的總和

Dear Jane冠正呀
魔鬼好慘囉, 人哋黑洞都有亞軍
Gin

KOFO!!!!!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

OUT GEM 可恥
DJ 咁早冠 @_@
華納又過左幾多比呢個榜呀
kwanie 發表於 2016-4-27 00:01

華納好似科咗好多水過嚟
平均三個星期一首冠軍歌
你讓禾完美
漿漿破唔到地獄喲
DJ第二冠喲
Wonders 發表於 2016-4-27 00:03

某豆漿大王威脅人哋po我~~~愛~~~~~~~~~你~~出嚟
Hi mk
21>21>21>21>21>21
seeseetv 發表於 2016-4-27 00:02

hi ^^
都唔夠K吹神mk
私奔到月球, 但係無月球下的人
   dear jane首歌真係咁好聽咩, 真係唔識欣賞

gem ...
kevinlai1621 發表於 2016-4-27 00:02

個人覺得DJ呢首好好loop~
仲有mv加持
至於gin 睇下9月記唔記得應節re啦
Dear Jane冠正呀
魔鬼好慘囉, 人哋黑洞都有亞軍
Gin

KOFO!!!!!  ...
JasOh103 發表於 2016-4-27 00:07

因為50都叫人out咗佢 冇計啦
KOFO英文版又幾好聽喎

完美個走勢

作詞  ...
做咩唔上埋愛 ???
BIL Billboard 雙周冠 開心
華納好似科咗好多水過嚟
平均三個星期一首冠軍歌

某豆漿大王威脅人哋po我~~~愛~~~~~~~~~你~~出嚟{ ...
ed8671ed 發表於 2016-4-27 00:20
邊個係豆漿大王 ???

hi funsun 今個星期我都好似係冠呢首^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

邊個係豆漿大王 ???  ...
chanchan0909 發表於 2016-4-27 08:36
咪陳零九囉

完美個走勢
nicholashin 發表於 2016-4-27 02:36

靚過gem
做咩唔上埋愛 ???
BIL Billboard 雙周冠 開心
邊個係豆漿大王 ???  ...
chanchan0909 發表於 2016-4-27 08:36

愛 聽都冇聽過
你係咪唔記得自己叫咩名
hi funsun 今個星期我都好似係冠呢首^^
dongbb2332 發表於 2016-4-27 09:49

hi 真身^^
要同你撞冠軍歌真係好難喔

靚過gem

愛 聽都冇聽過
你係咪唔記得自己叫咩名

hi 真身^^
要同你撞冠軍歌真係 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-27 13:26

今年得4+1首(Superman @@)

今年得4+1首(Superman @@)
dongbb2332 發表於 2016-4-27 16:16
同你撞四首 同ed撞九首

靚過gem

愛 聽都冇聽過
你係咪唔記得自己叫咩名

hi 真身^^
要同你撞冠軍歌真係 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-27 13:26
我無呢個名 唔好幫我亂改名

nicholashin 發表於 27/4/2016 16:26
me呢

我無呢個名 唔好幫我亂改名
chanchan0909 發表於 2016-4-27 16:28

豆漿大王老陳你好
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

豆漿大王老陳你好
RVHOCPC 發表於 2016-4-27 16:40
你好衰囉 仲要加多 2 個字
睇黎我要幫你改個好名至得

你好衰囉 仲要加多 2 個字
睇黎我要幫你改個好名至得
chanchan0909 發表於 2016-4-27 16:46

例如呢

例如呢
RVHOCPC 發表於 2016-4-27 16:49
諗緊

諗緊
chanchan0909 發表於 2016-4-27 17:15

諗完通知聲

nicholashin 發表於 2016-4-27 16:26

咩香女人 新世界 最真心一對 無中生有

呢啲真係好難撞LOL

咩香女人 新世界 最真心一對 無中生有

呢啲真係好難撞LOL
dongbb2332 發表於 2016-4-27 17:34
你揾呢幾個歌手嘅盲粉咪得囉

你揾呢幾個歌手嘅盲粉咪得囉
nicholashin 發表於 2016-4-27 20:17

硬c盲粉去邊搵

ED's Choice Billboard [2016#19]

本週冠軍歌 圓 - 江海迦
作曲 / 江海迦
作詞 / 林若寧
編曲 / 褚鎮東
監製 / 舒文

AGA的曲的確是我杯茶
繼一、若、Superman後再一首冠軍歌

由0°起步
途中經歷到的或會有圓有缺
走過的一圈未必是完美無瑕
但「至少今天你欠缺的 明天見」
或許這就是圓的特性
360°後 一切歸零 轉身再出發

RK  LW WK  SONG        SINGER    TREND              

01  15  09  圓         江海迦      11>04>02>08>06>10>11>15>01
02  07  04  亂世超人      Nowhere Boys  19>XX>13>07>02
03  Ne  01  沒關係不是愛情   楊千嬅      03
04  04  06  一樣不一樣     Supper Moment  17>11>05>04>04>04

05  16  03  姐         田馥甄      16>16>05
06  09  03  女神        鄭欣宜      15>09>06
07  02  04  我們的       黃劍文      17>07>02>07
08  13  04  煩可寧       鄧小巧      09>05>13>08
09  Ne  01  Jungle       MastaMic     09
10  Ne  01  如髮        麥浚龍      10

11  17  02  驚         鄭俊弘      17>11
12  10  07  消化不良      周國賢      11>10>04>04>03>10>12
13  20  02  印記        譚嘉儀      20>13
14  Ne  01  衝過去       鄭秀文      14
15  05  03  跟車太貼      Yellow!     12>05>15
16  03  05  血一般紅      連詩雅      13>18>10>03>16
17  11  03  Ah Oh        陳凱彤      18>11>17
18  Ne  01  You Ain’t Comin’ Back A2A       18
19  Ne  01  密陽        徐天佑      19
20  12  02  廣東歌       林海峰      12>20

OUT
XX  01  07  哪裡只得我共你  Dear Jane    11>06>05>14>08>08>01
XX  06  06  穿花蝴蝶     衛蘭       14>07>02>12>14>06
XX  08  04  一往無前     Blaster      15>13>17>08
XX  14  07  Believe In Live    方皓玟      15>03>04>10>01>06>14
XX  18  01  痛        洪卓立      18
XX  19  05  流行歌曲     李榮浩      01>09>03>19>19

ED’s Weekly Choice
願 - 林憶蓮(1994 ; 關於她的愛情故事)

成為遺憾的小心願
人間的圓雖則是不夠緣 而有生一天會遇見
「假使一生會沒了沒完 總有日會如願 當結局未揭穿」

International Pick TOP 5
May Rain(Leah Dou) / Make Me Like You(Gwen Stefani) / Cake By The Ocean(DNCE) / Dangerous Woman(Ariana Grande) / Hopefully Sky(Jeong Eun Ji) /

雅豬可以準備bey bey
首自plug ho ho ten ahh
我們的總和

ED's Choice Billboard [2016#19]

作曲 / 江海迦
作詞 / 林若寧
編曲 / 褚鎮東
...
ed8671ed 發表於 2016-5-4 00:00

流行歌曲正式plug歌先黎out
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

死啦已經開始諗唔到上咩歌好啦~~
好在kkbox 終於有一樣不一樣 lol

作曲 / 江海迦
作詞 / 林若寧
編曲 / 褚鎮東
...
嘩 千嬅
無 Re gemgem
完美呢

kevinlai1621 發表於 2016-5-4 00:02

想講既同你一樣

死啦已經開始諗唔到上咩歌好啦~~
好在kkbox 終於有一樣不一樣 lol
kwanie 發表於 2016-5-4 00:02

今個禮拜已經上返啲成個月前plug嘅
我真係恭喜SM可以上榜啦
雅豬可以準備bey bey
首自plug ho ho ten ahh
Wonders 發表於 2016-5-4 00:01

雅雅下一plug要全身髮力先可以衛冕女金噶
kevinlai1621 發表於 2016-5-4 00:02
想講既同你一樣
-Prince- 發表於 2016-5-4 00:06

共和又未咁快推到
等榮浩唞唞先啦
嘩 千嬅
無 Re gemgem
完美呢
chanchan0909 發表於 2016-5-4 00:04

Ne gemgem唔得架???
完美個走勢太矜貴 唔可以成日出現

作曲 / 江海迦
作詞 / 林若寧
編曲 / 褚鎮東
...

shiga響我個榜好似仲強勢。。。似乎我先係真。雅粉

SM走勢幾靚
Shiga慘被霏出十甲 偽雅粉

今個禮拜已經上返啲成個月前plug嘅
我真係恭喜SM可以上榜啦
ed8671ed 發表於 4/5/2016 00:19
waiting list:
衝過去(P) 森山大道 一樣不一樣 第一個想到你 想你記得我 逃出阿卡拉 浮沙之路
如無意外某首七字歌應該會SKIP

如無意外某首七字歌應該會SKIP
kwanie 發表於 2016-5-4 01:35

假膠:乜原來你有諗過re 原來他不夠愛我?

作曲 / 江海迦
作詞 / 林若寧
編曲 / 褚鎮東
...

圓 個冠好不容易呀

假膠:乜原來你有諗過re 原來他不夠愛我?
kayzzz 發表於 4/5/2016 01:43
梗係啦我咁愛坤