返回列表 發帖
又上
kwanie 發表於 2016-6-11 17:39

好野一定要上完再上
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

無獎東張西望FUN 紛選~
以下哪一首會首先登上我既榜呢 :D

A. 無人知道雙子座
B. 齒輪
C. 啱數
D. 上集大結 ...
kwanie 發表於 2016-6-11 16:53

無奬參加黎把L吖?

應該係C

Kwanie Music Picks Week 24 (11/06/2016)

冠軍歌
繼續都係樂隊既作品 !!
(下星期 supposed 唔係啦一睇就 ...
kwanie 發表於 2016-6-11 15:25

No.17^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

無獎東張西望FUN 紛選~
以下哪一首會首先登上我既榜呢 :D

A. 無人知道雙子座
B. 齒輪
C. 啱數
D. 上集大結 ...
kwanie 發表於 2016-6-11 16:53

C  睇你似喺上組合多d,除左賣廢嗰隊

Kwanie Music Picks Week 25 (18/06/2016)

冠軍歌

呢首點都似係上半年大熱之作啦掛
HIT 到D 高登仔都開始反lu~~
同樣都係講自己自信既歌
呢位歌手都有唔少同類型既歌
希望呢首成功就響呢度停一停啦
講得多都開始悶啦係咪。

PS 無獎估榜遊戲既答案係 B
啱數我唔係好打算上 LOL

女神 - 鄭欣宜
作曲: 藍奕邦
填詞: 黃偉文
編曲: 何山 / 孔奕佳
監製: 何山 / 藍奕邦

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇嚟想學商台頒組三甲俾嗰隊嘢 xx(

睇嚟想學商台頒組三甲俾嗰隊嘢 xx(
ed8671ed 發表於 18/6/2016 15:22
組合今年有排爭喎~~

Kwanie Music Picks Week 25 (18/06/2016)

冠軍歌
呢首點都似係上半年大熱之作啦掛
HIT 到D 高登仔都開始 ...
kwanie 發表於 2016-6-18 14:05
得我一個估中

得我一個估中
chanchan0909 發表於 18/6/2016 15:36
叻仔

鏗粉
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

鏗粉
John 發表於 18/6/2016 16:08
祖粉

祖粉
kwanie 發表於 2016-6-18 16:16
青粉

青粉
nicholashin 發表於 2016-6-18 16:17

奕粉
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

奕粉
dongbb2332 發表於 2016-6-18 16:19
宇粉

咁多粉我係無上祖咋喎原來 XD

kwanie 發表於 2016-6-18 16:27

實力Joey都唔上
我叫佢改名做joeylovesssss投訴你個榜
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

實力Joey都唔上
John 發表於 18/6/2016 17:05
binc

實力Joey都唔上
John 發表於 2016-6-18 17:05

咁掛住佢 去香討搵佢番黎囉

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

kwanie 發表於 2016-6-18 16:27

how about 美轉
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

齒輪 係咪打算下週out?

齒輪 係咪打算下週out?
lca6 發表於 19/6/2016 08:21
識d野喎

果然係鏗粉, 呢首都咁高ne
唔再愛CC啦
希望後知後覺&專業失戀都有好成績啦

生日快樂呀!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Kwanie Music Picks Week 26 (25/06/2016)

冠軍歌

有傳聞話呢個榜上榜唔易上
我就話我個榜冠軍都唔易攞架
一週冠唔易, 兩週冠就更難
呢首歌係我心目中上半年the best
年尾係點二十六星期後先知
但只可以講呢首個十大點都穩陣啦掛

逃出阿卡拉 - Nowhere Boys
作曲: Fisher Kan
填詞: 梁栢堅
編曲: Nowhere Boys
監製: 謝國維

Kwanie Music Picks 2016 First Half Summary 上半年結 !!
上榜歌曲: 110

男歌手八強 林奕匡 張敬軒 許志安 陳奕迅 陳柏宇 馮允謙 黎曉陽 蘇煒喬 周柏豪 林俊傑
女歌手八強 方皓玟 李幸倪 連詩雅 雷琛瑜 鄭欣宜 鄧小巧 薛凱琪 謝安琪 王灝兒 閻奕格 楊千嬅 
組合 八強 Blaster C AllStar Dear Jane Fabel Nowhere Boys SiS 樂印姊妹 Supper Moment 新青年理髮廳 RubberBand

作曲人五強 Fisher Kan Howie 方皓玟 林奕匡 駱胤鳴 JerryC T-ma 林家謙
填詞人五強 周耀輝 林夕 林若寧 陳詠謙 黃偉文 小克 方皓玟
編曲人五強 Edward Chan Johnny Yim Larry Wong Nowhere Boys 褚鎮東 伍仲衡 徐浩 謝國維
監製 五強 Edward Chan 周錫漢 舒文 謝國維 簡

KL精選五甲歌:
廿四
齒輪
百姓
完美

齒輪 >>>>>>>>>>> 瀰漫

齒輪

ed8671ed 發表於 2016-6-26 00:08
想瀰漫有好成績?
只要新青年朗讀瀰漫既歌詞一次 再隨便配D chord 咁無冠都有三甲

齒輪
kwanie 夠資格應徵 903DJ 了
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

齒輪
kwanie 夠資格應徵 903DJ 了
matthew1990 發表於 26/6/2016 01:30
想瀰漫有好成績?
只要新青年朗讀瀰漫既歌詞一次 再隨便配D chord 咁無冠都有三甲 ...
nicholashin 發表於 26/6/2016 01:28
齒輪
seeseetv 發表於 26/6/2016 00:12
ed8671ed 發表於 26/6/2016 00:08
我RE 24 大家應該會開心D

我RE 24 大家應該會開心D
kwanie 發表於 2016-6-26 12:43

順便re埋百姓,我應該會開心到喊

Kwanie Music Picks Week 27 (02/07/2016)

冠軍歌

五月打後D 派台歌其實真係唔太啱胃口
搞到榜上游位置黎黎去去都係果堆歌
呢首頂到咁耐全因佢真係比較搶耳啵
相比起第二PLUG 呢首出色少少~
一齊Fing 頭啦喂 !!

PS 又洗榜, NE 果堆歌其實都...........

派對動物 - 五月天
作曲: 阿信@五月天
填詞: 阿信@五月天
編曲: 五月天
監製: 五月天

發現cm愛鏗力

原來你咁愛鏗
不過 Alfred 個走勢好似百姓
會唔會爆上死位就走架
between, 小道消息話立立磨咗咁耐應該有得冠 ~
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我反而覺得第二PLUG正D

我反而覺得第二PLUG正D +1
希望di dum有得冠啦

幾時上柚子

幾時上柚子
ed8671ed 發表於 2016-7-2 16:44
希望有冠

Kwanie Music Picks Week 28 (09/07/2016)

冠軍歌

呢首歌真係好奇怪,膠得黎又幾好Un
好易上口架喎
基於下一首合唱未必buy
係鍾意就冠左先啦不如
(睇下我幾偏心)

Miss Fiona - 薛凱琪
作曲: Edward Chan
填詞: 周耀輝
編曲: Edward Chan
監製: Edward Chan

Kwanie Music Picks Week 28 (09/07/2016)

冠軍歌
呢首歌真係好奇怪,膠得黎又幾好Un
好易上口架喎
基於下 ...
kwanie 發表於 2016-7-9 13:14

立立係咪憑著遺作拎十大

立立係咪憑著遺作拎十大
RVHOCPC 發表於 9/7/2016 13:27
Rip

咦返生啦咩咁無了

柚子仲未上榜。

柚子仲未上榜。
nicholashin 發表於 9/7/2016 14:20
難聽過原唱無謂啦

狂賀西班牙籍老公sergio嘅太太ok高位上榜

狂賀西班牙籍老公sergio嘅太太ok高位上榜
ed8671ed 發表於 2016-7-9 14:37
低位過百姓完美上榜都叫ok高位?

低位過百姓完美上榜都叫ok高位?
nicholashin 發表於 2016-7-9 14:45

所以我咪用 'ok' 去形容囉

所以我咪用 'ok' 去形容囉
ed8671ed 發表於 2016-7-9 14:54
連百姓、完美都不如 就唔叫ok啦

連百姓、完美都不如 就唔叫ok啦
nicholashin 發表於 9/7/2016 18:06
咁近排個competition keen d 嘛

Kwanie Music Picks Week 29 (16/07/2016)

冠軍歌

呢首其實正野黎架,
洗腦程度何謂係一流喎
由effect, 中間段 saxophone
去到句 punch line
都一早預言呢首歌唔會衰得去邊
好波喎~ [PS 又係組合黎既]

有事發生 - Super Girls
作曲: T-ma / 陳考威
填詞: 陳詠謙
編曲: T-ma / 陳考威
監製: 陳考威