返回列表 發帖
我覺得Kellylicious真心唔錯的
d歌夠型 柔情K歌亦夠柔(傻男)
只係個收尾麻麻 但已經好過佢好多隻碟了
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

我沉溺在自己既世界定喺你自己睇野片面咋!音樂平臺 以KKboX為依歸,電臺齋睇商臺,順便睇下CM、香 ...
solo-K 發表於 2015-12-28 00:55

你又何嘗唔係以iTunes為單一依歸?
YouTube其後17/7, 到而家係5個月, 20萬次
請放我傷我21/9, 到而家係3個月, 11萬次

我專登睇返Digital Sales
其後都叫上過Top 20
請放心傷我就2x位
兩隻都不相伯仲, 其後仲好少少添

其實我兩隻都唔反感,
不過見到你走去話請放心傷我點播率高係「事實」, 就覺得有d問題
喜好還喜好, 事實還事實, 正如我唔鍾意吳若希既歌, 但佢點播率係高

至於坊間?坊間有幾多人識呢三隻歌?
你出旺角行人專用區,大叫一句「無人能愛我」,睇下有冇人知你講乜?

=========================

至於你講到雷仲得比千嬅同Kelly作品既分別
一來雷生比千嬅兩首歌都係之前比落
二來同一個製作人, 比唔同歌手既質都確係有唔同
雷生今次比Kelly既貨, 我會覺得係失手
當然人人睇法唔同, 可能你覺得Let's Celebrate好in個mv好好睇既

=========================

講多次, 我對其後同請放心傷我都ok
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

YouTube 其後:20萬次 請放心傷我:11萬次

騰訊音樂
其後:32萬次
請放心傷我:48萬次

百度音樂
其 ...
solo-K 發表於 2015-12-28 02:25

咁真係我搞錯,唔好意思
我冇睇中國方面,原來加埋中國係請放心傷我多d

1.最符合Kelly气质的专辑《stylish index》 (Kelly bag,鞋啊!鞋,前所未见)
2.被大热歌曲掩盖的专辑《 ...
youfuqi 發表於 2020-7-11 01:15

事隔多年聽返,Ask、愛兩隻碟都好正
真係好襟聽

- 預告上海站會首唱另一首新歌,唔知係啲未曝光既歌定Season 2
- 再生花係因為聽到廣州餃粉要求先加,睇嚟 ...
阻住 發表於 2024-2-25 23:54

記事本不如唱心服口服都係回憶

咁不如唱埋她一定很愛你
on07111 發表於 2024-3-1 08:36

可以整個改編歌medley:都是李的錯/她一定很愛李/心服口服