返回列表 發帖
TWICE新歌
myrichardac 發表於 2018-7-9 19:07

今次CB 首歌真係好怪, 不過點都掃一位架啦 之前聽SIGNAL同LIKEY 都入到耳..
呢首好慢熱.. 同期MOMOLAND APINK BLACKPINK 都搶耳好多.....

留名等睇下星期MAMAMOO 同GFRIEND

明明Fingertip咁型, 最後只得兩個No.1
Yuju個名加得有啲牽強  Yuju -> Would You ...
Pure. 發表於 2018-7-20 03:12

Fingertip 係撞Wannaone 先得咁小NO.1.不過今次正 <3 成件事好唔GFD  好入耳同好唔悶
佢地開LIVE 接近開全咪咁濟 究竟GFD 要迫死幾多女團?

APINK 今次轉型都算成功
mamakin 發表於 2018-7-19 21:09

勁好聽 但係成隊得普美南豬同恩地唱到歌 .. 見到夏榮個尷尬樣都覺得佢慘

想嬴BTS 再進軍美國
matthew1990 發表於 2018-7-30 11:20

見到JYP 同 SM 太勁佢咪要大字報講 BP 有幾勁先追得貼4季CB GE TWICE 同 RV
買榜買得咁核突真係第1次見
DDDD 其實好好聽 隻舞又型
同期得APINK 根本點都贏到
你話撞TWICE 就話JE...

BTW JENNIE 真係好BITCH啊
BTW 有無CM人買左油炸千菇 STARHALL SHOW?

mnet 食屎啦!

但以特色黎講得覺得LAVIEROSE最好聽 二三專好靠重覆一個無歌詞既旋律去做歌LAVIE 》FIESTA 》VIOLETA ...
俊仔 發表於 2020-3-25 00:38

VIOLETA 隻舞最好睇Fiesta 最差係凸出左成班女D Vocal 好差 ,而且一定Live 唔到既音域黎

選秀出來嘅大部分成員都係sell樣冇辦法
SugarFree 發表於 2020-4-1 22:43

空降 明明有鍾舒漫 明明有李佳恩 明明有白間美淫 明明有竹內美宥 果班空降人.....

唔係已經firm咗係有造票咩?
SugarFree 發表於 2020-4-2 21:03

係啊, 有幾個根本入都無入過頭12 , D日本妹就比人Foul 走晒淨番果d 又無樣又唔唱得... pd48 堅睇到嬲

只愛 MAMAMOO
賴爽 發表於 2020-4-3 11:12
moonbyul hwasa 留比我, 淨番兩個你拎去

其實輝人把聲好靚好入咪,不過唔夠靚女係真
SugarFree 發表於 2020-4-4 07:51

一黎佢存在感比較低....之前Queendom 明明係一個好機會, 但成日唔見左人
Vocal 同 Main Dance 令到華莎同玟星好出
Solar 本身主唱+隊長已經好搶眼
係輝人硬係差小小咁

油炸Idel 8成銷量都係中輸
真心核突...
That's why 韓團要繼續奶共 雖然首omg 都幾難聽入耳下...

輝人參加queendom果時好似係同時plug緊自己隻solo,唔知關唔關事
SugarFree 發表於 2020-4-6 14:29

一黎 Solo 緊二黎 去到中間好似病左...

隻舞好型,利申尋晚同今朝都練緊 :p
賴爽 發表於 2020-4-7 09:30

留名等睇你跳

早排放咗 wannabe 上 story
賴爽 發表於 2020-4-8 10:42

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

敢問你follow咗D咩泰仔,係咪BL嗰D主角?
SugarFree 發表於 2020-4-11 21:05

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

btw~ 老女團apink 新歌好似好正 ~ 等睇佢地cb

阿粉紅 大發!! Melon 一位 !!
真心好好LOOP

老女團黎緊阿粉紅真心正 <3

另我女友出團綜好想去韓國

我都嚇親,ITZY、G-IDLE 都拎唔到嘅一位 lol

但我唔明點解南珠 Part 咁多 同埋可唔可以唔好再整 娜恩而 ...
賴爽 發表於 2020-4-14 09:52

南珠都叫2nd vocal ....睇番個分佈其實都平均, 最多都係恩地

睇番mv 佢地d 樣真心屈機.. 好好j ~

kkbox 仲未有

好 聽 到 一 個 點!

GOT7 flop 到咁 lol
賴爽 發表於 2020-4-27 11:57

有中輸就事成
Solar 好危

Chung Ha 個首仲難聽
賴爽 發表於 2020-4-27 17:13

琴晚睇running man 跳左一小截apink跳果陣個個讚口不絕 . 個個話1定大發
一到chungha 跳大家都靜左

well...

OH MY GIRL 估唔到#1 到
Queendom 幫左佢地好多
成套野最慘係朴春同Lovelyz

如果有Q2 我女友可唔可以上去

對我來講請夏最好聽始終都係過山車
SugarFree 發表於 2020-4-27 23:58

主打黎講 벌써 12시  最正之後就到 Roller Coaster > Chica >>>>> snapping>>>>>love u

你好明顯已經忘記咗佢隻出道歌wdyk
SugarFree 發表於 2020-4-30 20:11

真係唔記得左本人其實無追101頭2輯
所以一開始無咩感.. 係roller coaster 先開始留意呢條女

而家唔係清純純愛感, lovelyz 自然要收皮
係估唔到omg 今次轉型成功到

GOT7 Flop 到人歌輸比apink
音源榜..幾多中輸都無用 X]

BTW  Road to Kingdom

又未致於冇個靚嘅
SugarFree 發表於 2020-5-4 14:18

係比較難搵到個靚
得yooa入到眼

我淨係認到3個 孝定 (同parkbom 合唱果個) 勝熙 (好L嘈果個) 同Yooa

星期四MCD對搵隻unplug來打歌嘅i-dle只係羸少少

星期五musc bank對已經goodbye咗嘅apink,呢個節目銷量 ...
SugarFree 發表於 2020-5-4 22:48

星期六音源中心對得銷量無音源既團好唔抵 好易因為咁斷6台冠
G朋友都係輸音源比Zico 十字路斷左音源中心 (一黎佢地唔都唔上....... 好似關bighit事)

今個星期應該到 oh my girl 掃榜
雖然賣得2萬幾隻............但無咩對手...

我都覺隻歌好overrated,遠不及以前嘅windy day同closer咁有特色
SugarFree 發表於 2020-5-7 09:30

佢地人生既癲峰歌應該係 SSFWL

曹婦把聲仲尖過雞啼
私心兪真 & 權 F
mamakin 發表於 2020-6-21 11:29

Fiesta encore stage 得佢兩個唱到..曹婦一唱就破音走音... 笑能死

btw  櫻 真係J死人

d 韓仔taste 真係

lmml4 發表於 2020-10-26 18:55

上幾首都唔知唱緊咩..呢D 先係歌黎架嘛
但係西女人Part 會唔會太多...

btw!! cls,

泡菜系真係愈來愈柒特別係閪女人可以用醜嚟形容

btw邊個批准momo唱咁多 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-10-27 21:29

得8秒仲要有RAP....算係咁...

觀眾緣好重要,佢地紅到真係要多謝queendom
kingdom果幾隊男團比賽完人氣都冇分別 ...
SugarFree 發表於 2020-11-2 20:39

睇數據好似THE BOYZ 紅到, 其他就...
其實Oneus D歌好正, 可惜無樣...

其實凡唔明點解OMG 果兩首可以HIT 咁耐...
韓仔D 品味好難理解

我女友全員不續約

希望係全員轉入BIGHIT 接受唔到

《GIRLS PLANET 999》出道組 TOP 9 名單、團名公開

Mnet 女子團體選秀節目《Girls Planet 999:少女們的盛 ...
SugarFree 發表於 2021-10-24 14:35

以為會有多一個C 比藍毛毛另外比馬面拎左第2, 只能說有哥的妹妹像個寶  

999 D 實力真係一般還好, 應該同F9 差唔多紅

好想講如果SCIENTIST係女團出道曲,如無意外應該爆得起,因為韓國人就係到依家都鐘意可愛風,但作為都有返咁 ...
SugarFree 發表於 2021-12-9 22:04

SCIENTIST 太平凡啦, 又低音根本唔好聽....聽班老女人不如睇下IVE 同 LIGHTSUM 呢D可愛妹妹算啦....

GFriend 3成員重組新團,隻歌有D舊KPOP風,幾好聽
SugarFree 發表於 2022-2-13 20:15

好好聽
但韓國人聾架 D音源垃圾到-.-

韓仔不嬲都係 Blind 黎
Kepler 最差就緊
WJSN 同 VIVIZ 差唔多
本月有啲亂, 但首歌個Popularity 夠高
BG 其實好睇 我會比第2/3, 但本身首歌無咩人聽過Maybe 佢地應該要行之前MMO 果隻表演instead of 跟step 演出
孝琳就繼續第1啦

嗯...其實今次有計外國網上投票,仲要輸得好徹底,但連現場票都包尾真係估唔到 ...
SugarFree 發表於 2022-4-26 20:10

本身BG 係突然係韓國爆紅 又無出去巡演過所以一定唔會夠LOONA 同 馬馬&Fds 外國票多
佢呢個可以好肯定一定5/6

係最估唔到連現場都 .......
D人話三公BG 幾好睇, 應該唔會最尾啦....