返回列表 發帖
大陸飯用詞真係唔係幾識囉
同埋胸大既點都係 Xiumin 同 Suho 啦
幾時輪到邊伯賢  ...
mamakin 發表於 2016-4-7 22:47

我剩係知咩係娘炮
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

希望伯伯戴返個面罩
jasonng 發表於 2016-4-8 00:06

咁佢要着潛水衣先得喎
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

咁佢要着潛水衣先得喎
matthew1990 發表於 2016-4-8 00:47

潛水衣有用咩

潛水衣有用咩
jasonng 發表於 2016-4-8 09:20

遮哂全身 好過冇

遮哂全身  好過冇
matthew1990 發表於 2016-4-8 11:59

著盔甲喇咁

恭喜BTOB 攞咗MCD 一位
同我家一樣首奪大台一位

個比賽完左之後有依首先行曲?
但係有2個女成日搶鏡 搞到扣左分
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

二重唱歌謠祭好正 !!!
率智堅係唱得
今集恩地 下集Ailee
--> MMK MUSIC AWARDS 2020 <--
MMK Music Chart 2021 - WK13
1.集合吧!地球保衛隊     2.EGO     3.那陣時不知道

丁到出晒血

1.集合吧!地球保衛隊     2.EGO     3.那陣時不知道

【BEAST】張賢勝最終退隊
韓網新聞發出了CUBE的聲明稿表示
張賢勝退出BEAST 以SOLO歌手活動 BEAST之後將以5人組發行新專輯
韓網新聞
http://kpopn.niusnews.com/=K0mamm38

from KPOPN

---
竟然係佢退隊 (個人覺得佢solo成績唔算太好 除左同鉉雅首troublemaker)
希望年資長少少既SHINee 無限 可以完全體落去啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
https://www.facebook.com/hkmusiconair

【BEAST】張賢勝最終退隊
韓網新聞發出了CUBE的聲明稿表示
張賢勝退出BEAST 以SOLO歌手活動 BEAST之後將 ...
hictons 發表於 2016-4-19 21:54

OMG 嚇到個心離一離
諗住 BEAST 可以 keep 到做成員唔變既長壽男團
點知佢都係要走

繼續丁到出血
估唔到咁突然出 MV
五月就黎搵你地喇 等我喔

繼續丁到出血
估唔到咁突然出 MV
五月就黎搵你地喇 等我喔
mamakin 發表於 2016-4-20 00:00

你有無睇V同旻載 個套花美男Bromance ?

你有無睇V同旻載 個套花美男Bromance ?
hictons 發表於 2016-4-20 00:31

當然有啦

今次會出三隻 MV
一定丁死

當然有啦

今次會出三隻 MV
一定丁死
mamakin 發表於 2016-4-20 00:36

男團又混戰BTW 花美男原來得四集

丁到出晒血
mamakin 發表於 2016-4-18 01:28

呢首真係好好聽!!佢把聲

不過仲係LOOP緊太陽的後裔O個堆OST
特別HOW CAN I LOVE YOU同埋 THIS LOVE !!

呢首真係好好聽!!佢把聲

不過仲係LOOP緊太陽的後裔O個堆OST
特別HOW CAN I LOVE YOU同埋 THIS ...
koreandyhk 發表於 2016-4-20 13:11

我都鍾意 Talk Love 同 you are my everything :)

Block B comeback d 歌今次唔錯
A Few Years Later (先行曲)

Toy

男團又混戰BTW 花美男原來得四集
hictons 發表於 2016-4-20 08:11

係 好短 又要等演唱會先見到泰泰
南柱赫同 JiSoo 果 part 有六集
防彈五月先出碟 避開左而家 Block B & VIXX

OMFG 橙毛泰 & 鬈毛果

係 好短 又要等演唱會先見到泰泰
南柱赫同 JiSoo 果 part 有六集
防彈五月先出碟 避 ...
mamakin 發表於 2016-4-20 19:39

仲有避埋CNBLUE
BTW, 今次VIXX首歌MAMA地

仲有避埋CNBLUE
BTW, 今次VIXX首歌MAMA地
hictons 發表於 2016-4-24 01:51

我覺得今次CNBLUE果首麻麻
VIXX 果首仲未聽 ~

AKMU COMEBACK LA!!!!

MAY 4!

我覺得今次CNBLUE果首麻麻
VIXX 果首仲未聽 ~
mamakin 發表於 2016-4-24 02:26

我諗起SHINee首 <dream girl>

我諗起SHINee首
hictons 發表於 2016-4-26 17:13

前奏果幾下好似
我覺得上次 Chained Up 好聽啲
BTW KEN把聲好正

前奏果幾下好似
我覺得上次 Chained Up 好聽啲
BTW KEN把聲好正  ...
mamakin 發表於 2016-4-26 17:17

覆得好快 xd我都鍾意CU 多D
BTW KEN把聲 甘人呢?

覆得好快 xd我都鍾意CU 多D
BTW KEN把聲 甘人呢?
hictons 發表於 2016-4-26 18:32

其實佢都 OK
之前有睇過佢拍劇
上個禮拜上左二重唱歌謠祭 hohotan

今次個 MV 影到泰果兩個都好美
係洗腦 不過都係鍾意 I Need U & Run 多啲
同埋估唔到今次 MV 個劇情同之前幾首冇乜關係
好啦睇左幾十次之後發現原來係有關係既

AKMU!!

救命 韓國場真係好正
好多歌都係大合唱 應援好大聲
完全唔係香港果啲淨係亂尖叫

今次個 MV 影到泰果兩個都好美
係洗腦 不過都係鍾意 I Need U & Run 多啲
同埋估唔到今次 MV ...
mamakin 發表於 2016-5-2 23:47

有咩關係? 解釋一下呀 :$

防彈唔知係咪唔會再加場呢成個亞巡…
上次香港場比我想像中多粉絲 已經都幾勁 花樣年華 pt.2 SKIT 都係講香港場。

有咩關係? 解釋一下呀 :$

防彈唔知係咪唔會再加場呢成個亞巡…
上次香港場比我想像中多粉絲 已經 ...
samson712 發表於 2016-5-11 20:25

首先要返返去 I Need U MV (要19禁版本)
2:08 果陣柾國比黑衣人打

好喇之後就要去返 Fire 個 MV
比火燒果個黑衣人我諗就係 I Need U 入面打柾國果個
所以柾國見到黑衣人著火都冇救佢

真係覺得防彈啲MV拍得好有故事性
同埋每次啲 MV / Special Stage 表演都會收埋啲下次 comeback 既訊息

btw 好嬲呀 !!!!!! 唔明做乜開澳門唔開香港

JESSICA JUNG 首 FLY 幾正喎!

支持jessica撕爛tiffany
Melon 實時榜 No.2 FLY 加油

西卡 AOA 新歌都唔錯

JYP Entertainment 5月20日在官方網站發表公告,說明 miss A 成員 Jia 與 Fei 的合約相關事項,表示 Jia 與公司的合約已經到期,而 Fei 已與公司完成續約。全文如下:

大家好,我們是 JYP Entertainment。

關於 miss A 成員 Jia 與 Fei 的合約,我們將在這裡做說明。

Jia 與 JYP Entertainment 的合約在5月20日到期,公司會為與我們合作多時的 Jia 的未來應援,真心期望她會有更好的發展。

Fei 已在最近與 JYP Entertainment 完成續約,因此未來我們會全力支援 Fei 在韓國與中國的各項活動。

而 miss A 之後會以成員的個人活動為主進行活動。

謝謝。

睇黎都係散架喇
應該係不滿公司淨係捧秀智 ?
其實上年 ONLY YOU 都幾高質

JYP Entertainment 5月20日在官方網站發表公告,說明 miss A 成員 Jia 與 Fei 的合約相關事項,表示 Jia 與 ...
mamakin 發表於 2016-5-20 14:29

當初bad girl, good girl. 甘正, 點知suzy紅左missA就形同投閒置散, 明明可以更上一層, 可惜
睇黎真係要改朝換代啦, 好多舊個批男女團都有人退團. 解散, OHSOSAD

am i the only #TeamTiffany here?

am i the only #TeamTiffany here?
JasOh103 發表於 2016-5-23 14:47

見泰妍成績咁好係有期待過

但係聽完覺得一般

見泰妍成績咁好係有期待過

但係聽完覺得一般
mamakin 發表於 2016-5-24 10:07

美泰一首I已經完勝

美泰一首I已經完勝
Wonders 發表於 2016-5-24 10:27

I肯定完勝
不過Tif呢首正過Jessica好多, Jessica個首我覺得好悶, 好似想學I咁快唔快慢唔慢
I Just Wanna Dance開頭OK不過chorus沉左d

黃美英首歌唔講真係以為係男人唱

西卡而家起碼開心啲 唔洗係入面同另外八個女仔扮團結 (有時覺得少時都幾嘔心 又要扮團結 但有事又唔見咁團結)

美泰一首I已經完勝
Wonders 發表於 2016-5-24 10:27

叫金泰 _ 既人都係正的

黃美英首歌唔講真係以為係男人唱

西卡而家起碼開心啲 唔洗係入面同另外八個女仔扮團結 (有時覺得 ...
賴爽 發表於 2016-5-24 12:03

少時真係聽歌就算喇
一班人表面好姊妹 其實可能各懷鬼胎

叫金泰 _ 既人都係正的
mamakin 發表於 2016-5-24 19:35

暗 Tag BTS

I肯定完勝
不過Tif呢首正過Jessica好多, Jessica個首我覺得好悶, 好似想學I咁快唔快慢唔慢
I Ju ...
JasOh103 發表於 2016-5-24 11:12

Tiff音源好差

I肯定完勝
I Ju ...
JasOh103 發表於 2016-5-24 11:12

兩首都淨係睇 MV 果陣聽過一次

兩首都淨係睇 MV 果陣聽過一次
mamakin 發表於 2016-5-24 21:16

I 仲有聽

BB十週年有comeback?

路過

路過
lmml4 發表於 2016-5-25 00:45

Ailee 堅係正 日日都有 loop 呢兩條
不過我覺得 heaven 佢好似留左力想比 partner show off

首歌唔好聽
同埋Hani 隻手咩事