返回列表 發帖
https://pbs.twimg.com/media/FC1kOxyagAAAgZp?format=jpg&name=4096x4096
15首新歌仲要有小隊歌,最良心一次啊

JYP不懂善用人材
不過鐘意DUMB DUMB多啲
副歌節奏感強勁,短短地可以狂loop
係個尾收得姆突然

JYP不懂善用人材
不過鐘意DUMB DUMB多啲
副歌節奏感強勁,短短地可以狂loop
係個尾收得姆突然{:4_ ...
lmml4 發表於 2021-10-30 01:53
我都覺得dumb dumb比較襟loop D,不過唔怪得JYP,係佢自己唔想以ITZY出道想solo
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

女團Lovelyz正式解散 僅1成員留在原公司

南韓又一女團解散!韓媒報導8人女團Lovelyz的合約將於11月16日到期,智愛、智秀、美珠、Kei、Jin、洙正與叡仁全都沒有和公司續約,唯一續約的是隊長Baby Soul,未來恐怕難以合體,形同解散,出道7周年傳來解散新聞,而稍早經紀公司Woollim娛樂不但發聲明證實,全員也透過官方社群帳號上傳了手寫信,正式向粉絲宣告此消息。

Lovelyz喺韓國最紅嘅係呢首歌

但我覺得最好聽都係出道曲
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

我都覺得dumb dumb比較襟loop D,不過唔怪得JYP,係佢自己唔想以ITZY出道想solo
SugarFree 發表於 2021-11-1 20:22

但說實話,佢成個人行出黎好無氣勢
就連solo唱XOXO DUMB DUMB都比班舞伴拉開晒目光
佢以團出道嘅話,我真係唔會留意佢

Dumb Dumb XOXO anymore好岩佢
呢3首大愛
估唔到除左mnet之外,未拎過1位

但說實話,佢成個人行出黎好無氣勢
就連solo唱XOXO DUMB DUMB都比班舞伴拉開晒目光
佢以團出道嘅話,我真係 ...
lmml4 發表於 2021-11-4 15:16

我當年係喺未睇過produce第1季嘅情況下睇IOI幾隻歌嘅打歌舞台,的確真係留意唔到佢,更莫講話會估到佢係第1名

Dumb Dumb XOXO anymore好岩佢
呢3首大愛
估唔到除左mnet之外,未拎過1位
zab5343 發表於 2021-11-7 18:06
因為好多大卡打歌都係打兩個星期就收檔,mnet個榜係D idol一唔打歌就直接出榜(YG唔知點解係例外),變咗好多二線都有機會攝到位攞一位,music bank同music core同inkigayo就冇分打唔打歌,所以somi淨係攞到mnet一位唔出奇

以為會有多一個C 比藍毛毛另外比馬面拎左第2, 只能說有哥的妹妹像個寶  

999 D 實力真係一般還好, 應該 ...
釘釘 發表於 2021-10-25 10:23

佢條直拍仲多views過佢阿哥啲直拍
點睇都唔係靠阿哥

15/11 T-ARA COMEBACK

我當年係喺未睇過produce第1季嘅情況下睇IOI幾隻歌嘅打歌舞台,的確真係留意唔到佢,更莫講話會估到佢係第1 ...
SugarFree 發表於 2021-11-7 18:41

原來你都覺得,越講越覺得佢唔鹹唔淡咁

15/11 T-ARA COMEBACK
賴爽 發表於 2021-11-8 19:10
thx,琴日先出咗兩張teaser image

原來你都覺得,越講越覺得佢唔鹹唔淡咁
lmml4 發表於 2021-11-9 13:28
真係好唔突出好似之前先有新聞話D人覺得D dancers同佢融為咗一體

真係好唔突出好似之前先有新聞話D人覺得D dancers同佢融為咗一體
...
SugarFree 發表於 2021-11-9 20:48

如果以呢個封面睇
團入面佢係靚女果位黎,但個輪廓認真唔出眾
佢岩做演員,演學生妹演男主角個妹之類

如果以呢個封面睇
團入面佢係靚女果位黎,但個輪廓認真唔出眾
佢岩做演員,演學生妹演男主角個妹 ...
lmml4 發表於 2021-11-11 19:07
睇完場live會覺得潔瓊同有情好突出樣其實唔係重點,重點係佢氣場硬係爭D

T-ara tease a sassy new set of concept photos for comeback project 'Re: T-ARA'

This latest set of concept photos continue where the T-ara members left off yesterday with teasers for track #2 from their comeback album, "Tiki Taka".

Meanwhile, T-ara will be partnering up with Dingo Music for their comeback project, 'Re: T-ARA'. The album is set for release on November 15 at 6 PM KST.

티아라(T-ARA) - TIKI TAKA [Teaser1]

TWICE “SCIENTIST” MV版跳舞片段冇定延

但今日music bank comeback stage就突然走返出來條腰好似粗咗好多

TWICE “SCIENTIST” MV版跳舞片段冇定延

但今日music bank comeback stage就突然走返出來條腰好 ...
SugarFree 發表於 2021-11-12 20:03

精神病藥嘅副作用

略嫌首歌好b side同唔夠sweet
不過聽咗咁多年,佢啲b side會好聽過主打嘅
*隻碟未聽

精神病藥嘅副作用

略嫌首歌好b side同唔夠sweet
不過聽咗咁多年,佢啲b side會好聽過主打嘅{:4_9 ...
lmml4 發表於 2021-11-13 22:49

始終都係冇一隻好聽得過i can't stop me個人口味問題

티아라(T-ARA) - TIKI TAKA [Teaser2]

始終都係冇一隻好聽得過i can't stop me個人口味問題
SugarFree 發表於 2021-11-14 18:23

咁得人驚
對上一隻狂loop嘅已經係UP NO MORE

[MV]티아라(T-ARA) - TIKI TAKA(티키타카)
今次曲風之前主打應該冇行過,有少少BEG嘅feel,旋律一如以往主打地流暢,喺所有嘢都係成員自資冇公司backup嘅情況下做到咁嘅質量真係好犀利但隻歌完得有D突然......

Lovelyz美珠簽約Antenna 與劉在錫正式成為同門

17日,由韓國知名主持人兼歌手柳喜烈擔任負責人的經紀公司Antenna宣布,公司與韓國女團Lovelyz前成員李美珠簽訂專屬合約。該公司旗下藝人包括曾多次與美珠合作的劉在錫。

Antenna表示,過去在Lovelyz活動及個人活動中一直全力以赴的李美珠,展現了自己獨有的帥氣個性與廣泛的才能,為了最大限度的讓美珠展現才華,公司將會全力支持美珠,希望大家多多支持迎來新開始的美珠。

李美珠也藉由Antenna表示,自己與Antenna追求的「好人、好音樂、好笑」的目標目標一致,今後她會藉由各式各樣的活動將能量傳遞給大家,希望大家多多期待。

6人男團ONEUS出道3年首奪Show Champion一位粗卡!

[MV]티아라(T-ARA) - TIKI TAKA(티키타카)
今次曲風之前主打應該冇行過,有少少BEG嘅feel,旋律一如以往主打 ...
SugarFree 發表於 2021-11-15 21:16

無諗過佢地會係呢種風格,出到黎效果都幾好
(利申:BEG fan屎)

點解2AM咁正都無人講既?

點解2AM咁正都無人講既?
mikki 發表於 2021-11-21 13:47

講啊講啊
除咗昶旻,其餘3個綜藝感好強好好笑

新碟5首歌全部都好聽
瑟雍個樣唔輸比2PM

還Apink初瓏清白!警方調查「爆料者惡意以假內容恐嚇」遭法辦了

https://star.ettoday.net/news/2129393
一早都知道門已鎖床已翻仍未慣
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

Oh My Wishlist (2022)

Wishlist (2011)
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

Better me
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

韓國人氣女團Apink所屬公司IST娛樂25日,Apink將於12月31日舉行“2021 Apink Fanmeeting ‘Pink Eve’”粉絲見面會,本粉絲粉絲見面會以線上線下(現場)活動同時進行的方式啟動。

IST娛樂在此即將到來,公開了粉絲見面會的宣傳照(點看)。今年5月與YG娛樂承包商的孫娜恩一起,預告了娜恩也將參與本次活動,Apink仍將消息完整同伴形式與粉絲見面。

紀念Apink出道10週年慶典的本次繼粉絲見面會,是Apink去年舉辦的“Pink of the year”線上演藝活動,時隔一年以全員齊聚方式與互動粉絲的活動。次的粉絲見面會會舉行線上直播,她們會在首爾廣津區的宗徒大學實際與粉絲見面。

IST娛樂表示,“2021 Apink Fanmeeting ‘Pink Eve’”粉絲見面會將於12月31日晚間7點在首爾廣津區的世宗大學大洋廳舉行,本次活動將在取消政府防疫情報的情況下以開放現場觀眾的情況下啟動。

客廳極黯淡
也許轉身已太晚

Thank you

客廳極黯淡
也許轉身已太晚

「2021MMA獲獎名單」IU和防彈少年團榮獲五冠王!

4日晚,2021 Melon Music Awards(MMA)通過Kakao TV和Melon進行直播,表演陣容包括IU、李茂珍、Heize、林英雄、MSG Wannabe、THE BOYZ、ENHYPEN、Brave Girls、STAYC、TXT(with NOZE)共十組歌手。

獲獎名單如下:

年度MV獎:TXT《0X1=LOVESONG》
最佳表演:THE BOYZ
最佳OST:李茂珍(《機智醫生生活》OST《Rain and You》)
最佳合作:Coldplay X 防彈少年團《My Universe》
最佳音樂風格:Homies《Siren(Remix)》
project音樂獎:MSG Wannabe《M.O.M》
最佳Song Writer:IU

Hot Trend:Brave Girls
Global Rising Artist:ENHYPEN
1theK Original Contents:STAYC
Netizen's Choice:防彈少年團

年度新人男子部門:李茂珍
年度新人女子部門:aespa
最佳個人男歌手:林英雄
最佳個人女歌手:IU
最佳男子團體:防彈少年團
最佳女子團體:aespa

年度十大:IU、防彈少年團、Heize、aespa、樂童音樂家、NCT DREAM、ASH ISLAND、Lil Boi、李茂珍、林英雄
年度製作獎:aespa
年度歌曲獎:防彈少年團《Butter》
年度專輯獎:IU正規五輯《LILAC》
年度藝人獎:IU

終於有時間聽晒成隻碟,係幾失望
原本試聽我認為會幾好聽嘅唔多入腦,以為難聽嘅反而ok
上隻大碟首Up No More復古disco對我黎講係驚為天人
到呢隻大碟雖然有幾首繼續玩復古disco
但旋律跟Up No More比仍然差幾皮
甚至Baby Blue Love / SOS都不如

整體黎講,Espresso前嘅歌都算合格
Candy / Cactus一貫早期專輯結尾曲風格,唔特別
小組歌有啲驚喜,只係擺晒係尾同專輯啲歌分離晒

The Feels韓文,算了

今年歌曲質素,曲風跟上張大碟差唔多 (復古disco,少少暗黑風,少少拉丁/民族風 )
相對之下,Taste of Love選曲精好多,同時Cry For Me暗黑風格走得太前
呢隻所謂大碟好值得打散,可以抽啲歌出黎跟Cry For Me一齊出暗黑風EP
除咗隻碟封面設計有心機之外
回歸太快,選曲良莠不齊,妝容都係一樣,失望

終於有時間聽晒成隻碟,係幾失望
原本試聽我認為會幾好聽嘅唔多入腦,以為難聽嘅反而ok
上隻大碟 ...
lmml4 發表於 2021-12-7 14:08

好想講如果SCIENTIST係女團出道曲,如無意外應該爆得起,因為韓國人就係到依家都鐘意可愛風,但作為都有返咁上下年資並且唱過無數可愛少女風嘅TWICE,仲用呢D歌做主打真係唔flop先奇

好想講如果SCIENTIST係女團出道曲,如無意外應該爆得起,因為韓國人就係到依家都鐘意可愛風,但作為都有返咁 ...
SugarFree 發表於 2021-12-9 22:04

同意,基本上上隻碟定生死
但JYPE唔肯食住Cry For Me個勢去做,仲要攻美日
站係佢地9個女仔立場,可以點

*今晚MAMA無乜睇頭

同意,基本上上隻碟定生死
但JYPE唔肯食住Cry For Me個勢去做,仲要攻美日
站係佢地9個女仔立場,可以點

*今晚MAMA無乜睇頭
lmml4 發表於 2021-12-11 18:00

最恐怖係連ITZY都flop緊,唔怪得咁快推新女團

今晚MAMA出席名單:aespa / ATEEZ / Brave Girls / ENHYPEN / ITZY / JANNABI / NCT 127 / NCT DREAM / NCT U / Stray Kids / STREET WOMAN FIGHTER / TOMORROW X TOGETHER / Wanna One / INI(日) / JO1(日) / Ed Sheeran

原來冇TWICE

最恐怖係連ITZY都flop緊,唔怪得咁快推新女團

今晚MAMA出席名單:aespa / ATEEZ / Brave Girls / E ...
SugarFree 發表於 2021-12-11 19:23

除咗Aespa首gimme gimme now同埋食粉NCT之外無隊識
連BTS BP都無

佢都攻美 ? good song

好想講如果SCIENTIST係女團出道曲,如無意外應該爆得起,因為韓國人就係到依家都鐘意可愛風,但作為都有返咁 ...
SugarFree 發表於 2021-12-9 22:04

SCIENTIST 太平凡啦, 又低音根本唔好聽....聽班老女人不如睇下IVE 同 LIGHTSUM 呢D可愛妹妹算啦....

SCIENTIST 太平凡啦, 又低音根本唔好聽....聽班老女人不如睇下IVE 同 LIGHTSUM 呢D可愛妹妹算啦.... ...
釘釘 發表於 2021-12-13 11:20

lightsum隻歌係幾好聽

除咗Aespa首gimme gimme now同埋食粉NCT之外無隊識
連BTS BP都無
lmml4 發表於 2021-12-11 21:22

下?wannaone,itzy,bravegirls,straykids呢D都唔識?

下?wannaone,itzy,bravegirls,straykids呢D都唔識?
SugarFree 發表於 2021-12-13 18:41

聽過個名囉,無特別去搵啲歌黎聽
連登kpop 同你po片出黎嘅片咪聽吓咁

呢鋪失禮死

聽過個名囉,無特別去搵啲歌黎聽
連登kpop 同你po片出黎嘅片咪聽吓咁

呢鋪失禮死 ...
lmml4 發表於 2021-12-13 22:37
咁又冇話一定要識嘅,畢竟唔係韓國人,唔主動上網睇都未必知邊D團喺當地紅(依家更模糊,因為真係太多團),同埋好多人聽歌都淨係會聽自己bias,係我比較奇特邊個不知名歌手唱嘅歌都會聽下

咁又冇話一定要識嘅,畢竟唔係韓國人,唔主動上網睇都未必知邊D團喺當地紅(依家更模糊,因為真係太多團),同埋 ...
SugarFree 發表於 2021-12-14 20:33

一年十幾個團邊聽得咁多

如果計呢排聽得比較新嘅
應該SF9今年兩張EP同馬木木隻精選
話說SF9首Tear Drop幾難聽
岩岩出果隻Trauma好得多

一年十幾個團邊聽得咁多

如果計呢排聽得比較新嘅
應該SF9今年兩張EP同馬木木隻精選
話說SF9首T ...
lmml4 發表於 2021-12-17 17:11

SF9早期出嘅歌比較易入耳,幫佢地首奪一位嘅good guy都ok,但之後D歌真係唔識欣賞

呢隻比較舒情但好好聽

轉型成功!韓國網民選出演技受觀眾肯定的14位男團成員

尹斗俊 (HIGHLIGHT/BEAST)

玉澤演 (2PM)

任時完 (ZE:A)

朴炯植 (ZE:A)

朴珍榮 (GOT7)

李俊昊 (2PM)

李準 (MABLAQ)

車銀優 (ASTRO)

金明洙 (INFINITE)

都敬秀 (EXO)

陸星材 (BTOB)

路雲 (SF9)

鄭容和 (CNBLUE)

鄭振永 (B1A4)

2021年正式解散(DISBANDED)的團體

HOTSHOT (2014-2021) 代表作: Jelly

IZ*ONE (2018-2021) 代表作: La Vie en Rose

100% (2014-2021) 代表作: 壞傢伙

Berry Good (2014-2021) 代表作: 不會相信

GFRIEND (2015-2021) 代表作: 穿越時間

SIXBOMB (2012-2021) 代表作: 就請等我10年BABY

SONAMOO (2015-2021) 代表作: Deja vu

LOVELYZ (2014-2021) 代表作: Ah-Choo

出道10年的長壽女團!Apink將在明年2月以6人完整體回歸,目前正在準備新專輯!

22日,據韓媒報導:「 Apink 確定在明年2月回歸,正式進入準備階段,成員們正在京畿道某處拍攝與回歸相關的MV。」

隨後,IST娛樂證實這消息:「 Apink 以2月爲目標,正在準備6人完整體回歸。」而這也是 Apink 在去年4月發行迷你9輯專輯《LOOK》,以主打歌《Dumhdurum》展開活動後,時隔1年10個月回歸。

今年6月,Apink 5名成員(朴初瓏、尹普美、鄭恩地、金南珠、吳夏榮)與IST娛樂續約,而孫娜恩則轉到YG娛樂。但這次的回歸6名成員將聚在一起以完整體和粉絲們見面,讓粉絲們都相當期待。

2011年以《I Don't Know》出道的Apink,今年迎來出道10週年(31日將舉行10週年粉絲見面會)。在期間《Mr.Chu》、《NoNoNo》等歌曲大受歡迎,受到國內外音樂粉絲們的喜愛。不僅是組合,成員們也各自在SOLO歌手活動、演員、綜藝、個人YouTube頻道等多個領域嶄露頭角。

https://www.koreastardaily.com/tc/news/139072

客廳極黯淡
也許轉身已太晚