返回列表 發帖
有劇定係點???
好耐冇留意韓劇
ed8671ed 發表於 2017-3-10 22:57

劇 之前佢同美旭(好耐冇提呢個名)合作 The K2
得閒可以追下, 另 池城套新劇都好睇
我們的總和

劇 之前佢同美旭(好耐冇提呢個名)合作 The K2
得閒可以追下, 另 池城套新劇都好睇 ...
Wonders 發表於 2017-3-10 23:00

見到池城叔個唉豬成日po相

醉愛女朋友子
希望快啲踢走敲穿我門口
ed8671ed 發表於 2017-3-10 22:46

OMG GOOD TASTE
一出道就係音飯 ^^
但今次好似轉型失敗

OMG GOOD TASTE
一出道就係音飯 ^^
但今次好似轉型失敗
mamakin 發表於 2017-3-10 23:50

覺得前日MCD另外唱嗰首好聽啲

覺得前日MCD另外唱嗰首好聽啲
ed8671ed 發表於 2017-3-11 00:10

醉愛仍然係 Rough

今季會唔會引發CM哄動
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

CHEER UP > KNOCK KNOCK >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> TT
btw didn't realise AKMU released album in January
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

韓國80年代「韓版麥當娜」始祖金元萱(金完宣)
出道30週年首張韓文新曲加精選碟《The Original》主打歌《It's You》

GD OUTRO. 신곡(神曲)(Divina Commedia) 好正

Taeyang
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔好意思啊
想問下有無人知道呢首係咩歌
thx!!

https://www.instagram.com/p/BYiTHgPgk8V/

無人識答?

좋은 노래가 없어요?

노래를 소개해요!

EXO COUNTDOWN 正到核爆
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

TWICE新歌

TWICE新歌
myrichardac 發表於 2018-7-9 19:07

今次CB 首歌真係好怪, 不過點都掃一位架啦 之前聽SIGNAL同LIKEY 都入到耳..
呢首好慢熱.. 同期MOMOLAND APINK BLACKPINK 都搶耳好多.....

留名等睇下星期MAMAMOO 同GFRIEND

我最愛的小女友出歌了

今次CB 首歌真係好怪, 不過點都掃一位架啦 之前聽SIGNAL同LIKEY 都入到耳..
呢首好慢熱.. 同 ...
釘釘 發表於 2018-7-10 09:15

APINK 今次轉型都算成功

我最愛的小女友出歌了
Pure. 發表於 2018-7-19 17:24

支持
隊長今次唱多咗幾句 感動

支持
隊長今次唱多咗幾句 感動
ed8671ed 發表於 2018-7-19 21:57

之前 fingertip 轉型失敗 見佢地 time for the moon night 走返之前風格
估唔到今次夏日風格都幾 fresh
歌詞仲突登加咗成員名

之前 fingertip 轉型失敗 見佢地 time for the moon night 走返之前風格
估唔到今次夏日風格都幾 fresh { ...
mamakin 發表於 2018-7-20 01:57

明明Fingertip咁型, 最後只得兩個No.1
Yuju個名加得有啲牽強 Yuju -> Would You

明明Fingertip咁型, 最後只得兩個No.1
Yuju個名加得有啲牽強  Yuju -> Would You ...
Pure. 發表於 2018-7-20 03:12

Fingertip 係撞Wannaone 先得咁小NO.1.不過今次正 <3 成件事好唔GFD  好入耳同好唔悶
佢地開LIVE 接近開全咪咁濟 究竟GFD 要迫死幾多女團?

mamakin 發表於 2018-7-19 21:09

勁好聽 但係成隊得普美南豬同恩地唱到歌 .. 見到夏榮個尷尬樣都覺得佢慘

估唔到今次夏日風格都幾 fresh { ...
mamakin 發表於 2018-7-20 01:57

TFTMN隻舞好型!!!
今次好易跳同埋好洗腦

Fingertip 係撞Wannaone 先得咁小NO.1.不過今次正
釘釘 發表於 2018-7-20 09:18

fingertip 音源都唔係太好 明明都幾洗腦
雖然自己都鍾意佢地行清新路線多啲

mamakin 發表於 2018-7-19 21:09

成個七月計歌女團係得Apink高質可以loop

兩次首歌一般般未算好差但好慢熱
但整體幾啱班女唱除咗momo

music bank呢場難得真live難得除咗momo個個都唱得ok
雖然都係男性向但叫做比之前轉型轉得比較大多啲變化
大肥婆變黑正咗好鬼多...佢可以考慮想孝琳條舊路

G朋友就算啦
一來首歌IMO唔掂完全唔入我腦
二來好似想轉型但首歌本質同之前嗰堆無咩分別特別係個曲
明明想Sistar2.0但首歌好有之前影子唔知點做到
成績唔多睇好
ps Yerin呢個陰好鬼樣衰美到執唔返

MML首歌連MV左抄右抄
加上Momoland條女真係好樣衰
後加入去個101主唱都好樣衰
疑似上緊位但撞兩次同G朋友應該BYE9BYE

DDDD唔識欣賞
加上買音源好明顯
加上個個都係Bitch(特別Jennie)
不了

DDDD 買音源榜風波愈鬧愈大
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

DDDD 買音源榜風波愈鬧愈大
matthew1990 發表於 2018-7-23 09:56

本身對 BLACKPINK 都幾有好感
啲歌都幾正
佢地本身大公司 音源又不嬲都勁 粉絲同路人都刷
唔明點解今次要買音源

本身對 BLACKPINK 都幾有好感
啲歌都幾正
佢地本身大公司 音源又不嬲都勁 粉絲同路人都刷
唔明點解今次 ...
mamakin 發表於 2018-7-23 16:19

想嬴BTS 再進軍美國
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

想嬴BTS 再進軍美國
matthew1990 發表於 2018-7-30 11:20

見到JYP 同 SM 太勁佢咪要大字報講 BP 有幾勁先追得貼4季CB GE TWICE 同 RV
買榜買得咁核突真係第1次見
DDDD 其實好好聽 隻舞又型
同期得APINK 根本點都贏到
你話撞TWICE 就話JE...

BTW JENNIE 真係好BITCH啊
BTW 有無CM人買左油炸千菇 STARHALL SHOW?

見到JYP 同 SM 太勁佢咪要大字報講 BP 有幾勁先追得貼4季CB GE TWICE 同 RV
...
釘釘 發表於 2018-7-30 11:50

想幫佢地造勢進軍美國?
(2NE1 project reboot)

想幫佢地造勢進軍美國?
(2NE1 project reboot)
matthew1990 發表於 2018-8-1 21:04

希望好似 Wonder Girls 咁糊咗!

近排幾鍾意呢隊今年新進女團
佢哋頭兩plug都幾襟聽

近排幾鍾意呢隊今年新進女團
佢哋頭兩plug都幾襟聽
Pure. 發表於 2018-8-15 12:53

我都覺得 但就係新人就咁順風順水凸顯CLC更加慘

mnet 食屎啦!

...
釘釘 發表於 2018-7-30 11:50

Jennie個陣出道都覺得佢好bitchy點知越黎越多事實證明佢真係bitch

btw Jisoo是最好的!

上月認愛後被雪 泫雅E'Dawn被逐出事務所
09月13日(四) 13:11更新 11:13

現年26歲的韓國性感女歌手泫雅上月初爆出與師弟組合Pentagon的24歲成員E'Dawn拍拖數個月,所屬的Cube事務所初時否認戀情,但泫雅翌日卻大方認愛,坦認與E'Dawn已拍拖兩年,而戀情曝光後,泫雅與E'Dawn及Pentagon成員Hui組成的三人混聲組合Triple H的打歌活動立即被即停,後來Cube更宣布E'Dawn將停工,不會參加Pentagon的組合活動,而泫雅本月初的活動亦被Cube以內部問題理由取消,而今日Cube就正式宣布已將二人逐出Cube。

Cube今日發表聲明,指已決定安排泫雅及E'Dawn離開事務所,並指:「我社負責藝人的管理,一直以來都盡最大努力與藝人維持信賴和信任,經過多次的商議,我們認為與泫雅和E'Dawn無法再恢復信任,因此決定將兩名藝人退出Cube事務所,多謝這段時間和我們一起的兩位藝人和他們的粉絲。」

因泫雅畢竟是Cube的一姐,不少網民都對Cube將泫雅及E'Dawn趕出事務所表示驚訝,並指二人未與事務所商議就公開戀情,似乎真的令Cube非常憤怒。

而Cube事務所宣布泫雅及E'Dawn被趕走後股價下跌,在韓國時間中午12點5分,Cube的股價比昨日下跌4.55%,在消息公布後,股價一度急跌5%。

不過Cube的高層人士下午就表示踢走二人的事還未落實:「這件事仍在商議階段,並不是落實的方案,會再作討論。」他又指藝人的意見亦很重要,雖然聽取全部意外,再作出最終決定,並指二人的退出並未落實,而現時事務所的人員正召開緊急會議,希望尊重藝人的意見,再作出決定。

Cube突然轉軚,不少網民都留言嘲諷:「見到股價跌先知唔對路?」、「見到大家嘅反應所以又改變主意?」、「連聲明都發咗,依家先嚟收番。」、「泫雅唔好返去啦,走啦。」

而據指Cube的大股東都傾向再作商議,不希望直接送走泫雅同E'Dawn,不過經理人公司方面就強調已經決定好趕走二人:「我們已經落實踢走他們,沒有挽回的餘地。」
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

MAMA 出咗入圍名單

點解solo可以咁好聽

想再睇佢地FING巾

support APINK!!!

%% 大發
一早都知道門已鎖床已翻仍未慣
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

Way back home 好勁喎
相隔5個月後終於上到香港音源榜
Moov第4位了
估唔到都上到903第10
講真,呢個新版本真係好聽左好多
Shaun唔會買榜買到香港喇掛

請夏 新歌 gotta go都正
但係始終最鐘意過山車