返回列表 發帖

佢性慾好強 ? 次次都要床戲嘅

找回感動自己的簡單快樂
天生歌姬 A-Lin
A-LIN同名專輯

睽違3年 天生歌姬A-Lin華麗變身
首挑大樑擔任製作 ...
阻住 發表於 2017-8-30 00:16

收曲收到咁遠

啲作品聽落幾feel good 但係拆開黎睇曲詞編又冇一方面特別突出 (作曲填詞編曲人)
又唔hit又唔係好高質( ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-13 23:10

佢唱功可以掌握好多歌種,但情歌始終係佢果範呢

太太太耐斯 >無人知曉的我 >不要不要的 >一直走 >光之海 >隨心所遇 >未單身 >你點的歌救了我 >好, 不好 >#愛 >最佳男主角

隻碟排序後面,可能唔想一直sad落去
硬插#愛入最佳男主角同不要不要的中間
前面都好順暢

【2月3日晚上7時 Yahoo TV 全程直播】林俊傑JJ線上新歌演唱會
https://hk.tv.yahoo.com/hk-live/

佢啲MV成長好高得黎,個個都咁高汁,無邊幾個歌手做到佢咁

梁式情歌

正到喊

雖說《慢冷》對我黎講好高汁,但整體專輯平淡多,要掙獎有難道
至於佢個團隊想做張「很慘」既專輯,就真係毫無感覺
既然歌量有限又要「很慘」,點解唔徹底啲踢走《子非魚》換多首情歌呢 ?

心痛......唱著自己嘅婚姻

香港唔會聽到呢類型合唱歌

個樣同聲都諗起一個人

睇ig d post, 好似A-Lin 今年都會出新專輯?
victor1991415 發表於 2021-10-20 22:12

原聲帶2.0希望唔係

快板比我想像中好

by my side就咁完有啲可惜

梁靜茹新碟聽完一次直頭係0 記憶點 ...
上張仲好過今次我覺得
victor1991415 發表於 2023-5-20 15:07

係,隻碟慢熱得太緊要
反而歌詞今隻好過上一隻

*唔知下plug會唔會係誤讀呢

麋鹿作為首波主打都係明智
因為so far 真係得呢首叫catchy d lol
victor1991415 發表於 2023-5-23 21:25

慢歌黎講關於愛同預感都推

linlin唔黎香港 ?

燕尾蝶難唱還難唱,搞成咁寧願唔唱好過