返回列表 發帖

林宥嘉 等待四年 全新專輯
  『 ‪#‎今日營業中‬ 』
 絕無分店 僅此一嘉

『 熱血無賴 』 單曲首播
♪ 全球電台:5 / 30 起
♪ 數位音樂: 5 / 31 起

6 / 03 (五) 開始預購
6 / 17 (五) 正式開幕

網羅了東京事變吉他手浮雲、黃偉文、林夕、陳珊妮、青峰、黃中岳、荒井十一、Eric Kwok、陳建良、
鄭楠、Jerry C、趙兆、丁士光、Tizzy Bac陳惠婷、小安、林家謙、施人誠、陳信延、藍小邪、陳君豪、
韓立康、蔡政勳、張晁毓….等音樂人共同打造,天王陳奕迅更是擔任其中一首歌曲的配唱製作人。

eric kwok

Yoga今日營業中全碟試聽,有一首係廣東歌
阻住 發表於 2016-6-12 00:49

勿忘你係林家謙作(矛盾一生個位) 壞與更壞係勿忘你廣東版

合作國際頂尖DJ電音耍Man 蔡依林接軌全世界

【中國時報 娛樂新聞/記者尤嬿妮】2017年06月20日

蔡依林(J ...
阻住 發表於 2017-6-20 17:10

都幾難聽下 感覺arrangement好鬼leung 唔會係新碟既歌掛

一直走似首廣告歌多D 冇咩character 同埋覺得呢種edm有D out

MV+100000 fun
nicknicknick 發表於 2017-10-23 17:45

靚 估唔到佢做導演都咁好 好有art sense

孫燕姿 風衣 Official Music Video
https://www.youtube.com/watch?v=cfOsmenwU6w
呢首pop好多 MV好鬼靚 仲有鮑姐

S.H.E 十七音樂會 歌單
1. 戀人未滿
2. 我愛雨夜花
3. 組曲﹕波斯貓 + 神槍手 + I.O.I.O + 美麗新世界 ( ...
阻住 發表於 2018-9-11 14:28

selina好似話病咗要咪嘴, 有啲可惜

Jolin新碟燒息
- 12月一定出
- 11首歌,會一次性推出 (估係類似Beyoncé玩法)
- 以快歌為主、曲風同「呸」 ...
阻住 發表於 2018-11-1 00:00

主題係探討女性, 以真摯自我為出發
製作費超過一億台幣

蔡依林2018大碟《UGLY BEAUTY》 12.26推出

一直以來 情緒都被標籤成醜陋的 ,但,那是真的嗎?
這次,我要掀開的是 藏在完美表面背後所有的醜陋。
窺 ...
阻住 發表於 2018-11-27 12:32

十一首歌, 有六首jolin參與製作

Jolin 隻《UglyBeauty》貌似好正
victor1991415 發表於 2018-12-4 20:38

原來jolin原本打算唔出實體 sosad
btw 12月20號凌晨先出1st plug連mv

班天后係咪諗住讓個金曲獎最佳專輯裝幀設計獎俾美祖攞
阻住 發表於 2018-12-7 19:56

勁似楊丞琳咩料

Jolin UGLY BEAUTY 首波主打《怪美的》
蔡依林 x 陳星翰 x 吳青峰

Jolin fb話怪美的MV延遲去26號先上線...無講歌係咪照21號出
阻住 發表於 2018-12-18 23:54

歌係照樣今晚00:00出

怪美的搶耳一定唔及之前
放咗好多嘢入去, 暫時覺得有啲亂
係要聽多幾次嗰種

Ugly Beauty 曲目
01. 惡之必要
02. 玫瑰少年
03. 怪美的
04. 你也有今天
05. 紅衣女孩
06. 甜秘密
07. 愛的羅曼死
08. 如果我沒有傷口
09. 腦公
10. 消極掰
11. 你睡醒再看

Jolin個隻幾好喎, 不過要啲時間消化
唔似前幾隻咁, 好多歌一聽就知紅硬, 今次冇咁pop
好似怪美的loop耐左都幾上腦

不過首腦公好唔岩成個暗黑feel

本來覺得首歌麻麻,睇完kkbox live + MV鍾意咗
阻住 發表於 2019-1-28 12:33

雖然放喺隻碟入面係唔夾
但MV真係正, 又有靚仔又有吳君如, 仲要向港產片致敬, 成套賀歲片咁
佢team人真係好勁