返回列表 發帖
youtube 睇左少少,美呸真心勁霸氣!
好少可演唱會係可以全舞曲咁濟,但其實Jolin 有好多慢歌都好得。 ...
victor1991415 發表於 2019-12-31 00:33

係, 成日唱來唱去都係個堆快歌, 慢歌都係SONY個幾首+ 一首環球時期的, 等極都無妥協, 只MYSELF ENCORE場先唱歌一段不過次次都排哂新舞, 新編曲, 有誠意的

佢行緊幾年前BRITNEY路線,
2-3年一隻新碟, 之後新碟新歌+重編舊歌跟新碟CONCEPT做TOUR

想佢做返唯舞獨尊個款快慢夾的RUNDOWN, 佢好少可慢歌K歌大合唱做一PART

係, 成日唱來唱去都係個堆快歌, 慢歌都係SONY個幾首+ 一首環球時期的, 等極都無妥協, 只MYSELF ENCOR ...
gordon0807 發表於 2019-12-31 10:09

之前美呸有係fb post過妥協歌詞,即管睇下慢歌最尾果首係咪每晚唔同
啲怨鬼應該唔會cut 好彩尋日已經係唱短版

之前美呸有係fb post過妥協歌詞,即管睇下慢歌最尾果首係咪每晚唔同
啲怨鬼應該唔會cut 好彩尋 ...
阻住 發表於 2019-12-31 10:20

勁有誠意, 第二晚 5首慢歌全換哂,
希望DVD收哂啦

勁有誠意, 第二晚 5首慢歌全換哂,
希望DVD收哂啦
gordon0807 發表於 2020-1-1 11:50

第2 場終於有妥協

理想世界既歌后 line-up
魏如萱
鄭宜農
余佩真
陳珊妮
9m88
bagfgfcde 發表於 2019-12-26 14:36

Agree
9m88可以轉做許哲珮

我覺得waa最大對手想GEM,入圍估計:家家/GEM/楊乃文/魏如萱/梁靜茹,我想講金曲獎嘅女歌手入圍已經厲害到 ...
1d14 發表於 2019-12-21 02:43

唔係掛 ,Gem隻新碟幾難聽下,評價好差
年尾爆咗許哲珮出嚟,可能會截waa糊
其實我幾想王若琳入 ,但翻唱碟唔會有機

第2 場終於有妥協
victor1991415 發表於 2020-1-1 19:13

今晚有青峰又無咗果五首慢歌
傳緊禮拜五六其中一場有GEMGEM
我搶頭香就咩都無

https://www.kkbox.com/tw/tc/colu ... rce=Facebook_PicSee

【2019年度回顧】盤點11位超強創作新人 現在認識還不算太晚!

今晚8點Line Today會直播娃娃 藏著並不等於遺忘 台北演唱會

https://today.line.me/TW/article/PoWr1R?utm_source=lineshare
話有得重溫

歌單
1. Don't Cry Don't Cry
2. 麋人
3. 一萬個不回頭的方法
4. 恐慌症
Talking
5. 跨年組曲: 甜蜜蜜 + 天天想你 + 我願意 + 可愛女人
Talking
6. 你啊你啊
7. 小魚
8. 海鷗先生我愛你
9. 兒歌
Talking
10. 竊笑
11. 晚安晚安
12. Ophelia
Talking
13. 空空 (寫給楊丞琳的歌)
14. 既然不再假裝自己不是多愁善感的詩人
15. I Will Be Fine
Talking
16. 陪著你
17. 香格里拉 (全場手機燈)
18. 飛鳥
Talking
19. 彼個所在
Talking + 感謝名單
唱最後一首歌, 但Line Today無播

蛋堡2020年新專輯
https://rsdr.online/music/78

蛋堡2020年新專輯
bagfgfcde 發表於 2020-1-22 16:21
終於出碟 !!! 恭喜曬

2019 hitfm年度百大單曲啱啱倒數完
http://www.hitoradio.com/2019hitochoice/hitovote/publish.php
第一位果首我好似剩係聽過一次
同埋美浩班fans今年無灌票,百大不入

2019 hitfm年度百大單曲啱啱倒數完

第一位果首我好似剩係聽過一次
同埋美浩班fans今年無灌票,百大 ...
阻住 發表於 2020-1-22 19:18

邊個系美浩

邊個系美浩
lu12 發表於 2020-1-23 18:03

李榮浩?
睇個LIST咁GEM都算女歌手第一喎(唔計合唱),好勁

李榮浩?
Serendipity 發表於 2020-1-24 09:13

https://blow.streetvoice.com/48469-2019年度301張台灣原創音樂專輯/

同上年一樣
揀得最好既都係呢個網

同上年一樣
揀得最好既都係呢個網
bagfgfcde 發表於 2020-1-24 11:38

另外今年 GQ 應該仲未揀十碟
今年樂評網都好似好懶咁

同上年一樣
揀得最好既都係呢個網
bagfgfcde 發表於 2020-1-24 11:38
Good Taste !!!
樂團揀左嘅其實都有聽過 !

Hit Fm聯播網DJ群嚴選出「Hit Fm年度十大專輯」,獲獎者包含9m88、J.Sheon、吳卓源、王若琳、吳青峰、告五人、高爾宣、陳珊妮、楊乃文以及魏如萱,無論是新秀或者老將,表現都非常亮眼。
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Get it, Sandee!

J.Sheon 第二隻碟唔錯

蘇打綠啱啱係青峰小巨蛋演唱會合體再首唱新歌Tomorrow Will Be Fine!!!

Lyrics MV都出咗,連今晚合體畫面都剪埋落去

Lyrics MV都出咗,連今晚合體畫面都剪埋落去
阻住 發表於 2020-2-24 01:16

好嘔
幫content farm宣傳

想見你 只想見你 未來過去 我只想見你

係咪隊隊一線band都要扮一扮coldplay
SM係咁打6都係咁

sodagreen隻歌題材可以再leung啲
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

蘇打綠合體堅正好多!

打綠新作曲詞都係小威負責
同之前的 頻率 當我們一起走過 地平線 Everyone 一樣
都帶出左一個遼闊的世界感 (純粹個人看法)
不過覺得最襟聽都係 冬 專輯 的side track 地平線

呢首歌同之前d大熱作比 唔係特別出彩
但總算回應左 佢地對等待 打綠全團合體既歌迷 的期待之情
呢首歌主打既係 情懷同意義 未必係上乘之佳作
期待將來作品會有新火花

另外見佢地宜家spotify同itunes artist name 變左 '演唱:蘇打綠'
希望日後出碟唔好有大阻滯

利申: 2015年去過 再遇見世巡 香港尾場
日後打綠再全團 香港開concert 會打算再去睇

蛋堡新碟唔錯

叫 吳青峰與她的樂團 咪得

最近聽鄭宜農同蘇慧倫

想見你 今年本人至愛嘅金曲
再將我相信的如煙火般綻放

韋才子4月29號出新碟Sounds of My Life,17 tracks

1. Sound of My Life
2. See You on Monday
3. Interlude (XYGX)
4. 房間
5. 貓咪公和國
6. 不用告訴我
7. Interlude (I Wrote A Song for You)
8. 一口一口
9. 沒有你的世界
10. 而立
11. 這樣好嗎
12. 聽我的
13. Interlude (You Wrote A song for Me)
14. Brand New
15. 記得回來
16. I Wrote A Song for You
17. Credits

金曲獎延期到10月 入圍名單順延到至7月中公佈

小伙子. 發表於 2020-4-17 14:49

咁特別 lol
但照計返上年度既華語作品,定都會extend?

今年CM金曲獎評審團工作都要順延了 (如果仲有
大家有興趣參加的話記得留意入圍名單公布之後既招募

韋才子4月29號出新碟Sounds of My Life,17 tracks

1. Sound of My Life
2. See You on Monday
3 ...
阻住 發表於 2020-4-7 20:09

最新出嗰兩首好勉強先聽得晒
對呢隻碟零期望
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

今年CM金曲獎評審團工作都要順延了  (如果仲有
大家有興趣參加的話記得留意入圍名單公布之後 ...
bagfgfcde 發表於 2020-4-17 18:30

本身如期搞嘅話應該唔join CM評審團
睇嚟又有得逼自己聽晒入圍作品

Chisin 攤到凍哂...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Chisin 攤到凍哂...
fifty1205 發表於 2020-4-18 01:17
我又唔係咁睇,本來 6 月尾搞都已經唔早
中間 6 個月嘅時間其實都已經攤凍左
況且我覺得 出歌碟嘅時間 同埋 公布名單至頒獎禮 係兩個部分
我諗唔會因為延期而令平時關注開嘅人會放棄等待嘅
另外就係每年名單都有好多無聽過嘅入圍,等公布名單先識,所以都會當係新歌咁聽

反而我比較疑惑以往公布至頒獎要個半月,今次要三個月 ?
但去到 10 月左右經已係金音獎嘅時間,最後會唔會兩個頒獎禮撞期

我又唔係咁睇,本來 6 月尾搞都已經唔早
中間 6 個月嘅時間其實都已經攤凍左
況且我覺得 出歌碟嘅時間 同 ...
chanchan0909 發表於 2020-4-18 09:34

三個月應該係觀望疫情進展 仲要預時間重新邀請過表演同頒獎嘉賓
其他嗰啲金音金鐘金馬照計會推後少少 唔會太密

三個月應該係觀望疫情進展 仲要預時間重新邀請過表演同頒獎嘉賓
其他嗰啲金音金鐘金馬照計會推後少少 唔會 ...
ed8671ed 發表於 2020-4-18 10:03
都係 ! 咁睇黎金曲獎應該都係諗住搞好個製作而推到咁遲

就憑余佩真內褲的顏色既演繹
金曲獎好應該頒最佳呻吟獎俾佢

Weibird啲碟一隻悶過一隻..
係咪自尋死路
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

睇完台灣520線上音樂會  好正
愛農
香港嘅抗疫慈善音樂會真係要學習下啦

五月之約2020
5月31日 (禮拜日) 20:00

100分